סגור

מיזוג מדיוי וסטורג' דרופ מגיע לאישור; כמה ישתכר היו"ר איזנקוט?

עם הערת "עסק חי" ובירור מנהלי נגד הבעלים: בעלי מניות של השלד מדיוי ת'ראפיוטיקס יתבקשו מחר לאשר את המיזוג עם סטורג' דרופ; הרמטכ"ל לשעבר ישמש יו"ר בהיקף משרה של 40% תמורת 30 אלף שקל לחודש

האסיפה הכללית של בעלי מניות של השלד מדיוי ת'ראפיוטיקס תתכנס מחר כדי לאשר את המיזוג עם חברת סטורג' דרופ. עד כה ההחלטה על המיזוג נדחתה חמש פעמים והתעכבה במשך חמישה חודשים בשל התערבות רשות ניירות ערך ובית המשפט, אך ככל בעלי המניות יאשרו את המיזוג באסיפה.


במסגרת המיזוג, יקבלו בעלי המניות של סטורג' דרופ 75% ממניות מדיוי, ואילו בעלי המניות הנוכחיים של החברה יישארו עם 25%.
בעל השליטה הנוכחי במדיוי הוא מנחם כהן שמחזיק ב-42.6% ממניותיה ומכהן כמנכ"ל. על פי הסכם המיזוג יסיים כהן את תפקידו כמנכ"ל לאחר המיזוג ויעבור למשרת יועץ. משרתו תהיה בהיקף של 40% ותמורתה יקבל 55 אלף שקל לחודש עד סוף 2021. כהן יקבל גם 20% מסכום של כל עסקה עתידית למכירת פעילות הקנאביס השייכת לחברה. לאחר המיזוג יחזיק מנחם כהן ב-10.5% מהחברה הממוזגת. הרשות דרשה מהחברה למנות שני דח"צים ועו"ד על מנת לאשר את תנאי התגמול של כהן.
סטורג' דרופ הוקמה בדצמבר 2020 על ידי שי כהן שכיהן כמנכ"ל סוואפ, החברה ממנה התפצלה חברת האנרגיה אוגווינד. סטורג' דרופ מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות לאגירת אנרגיה ירוקה ומפתחת שתי מערכות נפרדות למטרות שונות. הראשונה היא מערכת אגירת אנרגיה באוויר דחוס לייצור חשמל במתקני אנרגיה מתחדשת כמו שדות סולאריים, והשנייה היא מערכת אגירת אנרגיה לאספקת קירור ומיזוג אוויר למבנים במגזר העסקי והפרטי.
בשבוע שעבר חתמו דוראל אנרגיה ולאומי פרטנרס על הסכם עם מדיוי להשקעה של 6 מיליון שקל באופן שווה. הגופים רכשו 353 אלף מניות של מדיוי, 2.2% מהחברה במחיר של 17 שקל למניה. ההשקעה משקפת שווי של יותר מ-270 מיליון שקל לחברה עוד לפני שהגיעה לבורסה.
בנוסף להשקעה המוסדית הצליחה החברה למשוך את הרמטכ"ל לשעבר גדי אייזנקוט לשמש כיו"ר החברה - תפקידו הניהולי הראשון במגזר העסקי. לאחר המיזוג אייזנקוט יכהן בהיקף משרה של 40% תמורת 30 אלף שקל לחודש.

1 צפייה בגלריה
רא"ל מיל' גדי איזנקוט דירקטור וילאר צור שמיר
רא"ל מיל' גדי איזנקוט דירקטור וילאר צור שמיר
גדי איזנקוט
(צילום: דנה קופל)
הסכם המיזוג עם מדיוי נחתם בפברואר השנה. החברה האמינה שתוך חודש, כלומר כבר בחודש מרץ, ייסחרו מניות החברה בבורסה. האיחור בן חמישה חודשים נבע מהתערבות רשות שוק ההון והחלטת בית המשפט.
כחלק מהליך המיזוג נבחנה אפשרות לפצל בין פעילות מדיוי לבין פעילות החברה הממוזגת על מנת שחובות מדיוי לא יועברו לחברה הממוזגת. מדיוי פנתה באפריל לבית המשפט המחוזי לוד על פי סעיף 350 לחוק החברות כדי להוציא את הפעילות הקיימת לנאמן. רשות ניירות ערך קבעה כי כדי לבצע זאת, החברה מחויבת בתשקיף חדש של החברה ולכן מדיוי ויתרה תוך הבטחה לסטורג' כי תמכור את כל עסקי הקנאביס שלה.
בנוסף ביקשה הרשות שהחברה תציג מחדש את המידע הכספי של סטורג' לשנת 2020 ולרבעון הראשון של 2021. בבדיקה המחודשת, הוסיפה החברה הערת עסק חי לדוחות. כלומר הבהירה החברה כי נכון להיום, לחברה אין את המקורות הכספיים הדרושים להמשך פעילותה והיא תלויה במיזוג ובמימון נוסף של משקיעים.
הרשות גם הבהירה לחברה שהיא דורשת ממנה לדווח על כך שנגד כהן מתנהל בירור מנהלי של הרשות. זו היתה הפעם הראשונה בה דווח על כך. הבירור נעשה בעקבות הדיווח של מדיוי על הצפה במפעל של מסטיקס חברה בת של מדיוי בסוף 2019. על פי הרשות הדיווח נעשה באיחור ולא שיקף את הפגיעה האמיתית שגרם לחברה. בעקבות ההצפה, הגישה מדיוי תביעת ביטוח לנזק בהיקף של 9 מיליון שקל נגד הכשרה שסירבה לכסות על הנזק ואף האשימה אותה בהונאה.
מנחם כהן מסר לכלכליסט כי הבירור לקראת סיום ואינו משפיע על המיזוג.
אישור עסקת המיזוג באספה הכללית מצריך אישור מיוחד של רוב בעלי המיעוט. אלו מחזיקים 48% מהחברה. בעל העניין הגדול במדיוי הוא איש העסקים דרמוט וויליאם ברט, בעלי חברת הקנאביס בארניז, המחזיק 6.9% במדיוי. אחזקות ברט הן שאריות להסכם שנחתם בין בארניז למדיוי ב-2018 לשיתוף פעולה עסקי שלא התממש. מקורבים לעסקת המיזוג מעידים כי ברט מסכים למיזוג ויצביע בעד. מצביע נוסף הוא בית ההשקעות אי.בי.אי שמחזיק 1.8% מהחברה. בית ההשקעות יצביע בעד המיזוג בעקבות המלצת חברת המחקר עמדה. עמדה העריכה בדוח שהגישה לאי.בי.אי את שוויה של סטורג' ב-105 מיליון שקל.