התגרשו גם מאפל: הקרן של ביל ומלינדה גייטס מוכרת את האחזקות בחברות טכנולוגיה
התגרשו גם מאפל: הקרן של ביל ומלינדה גייטס מוכרת את האחזקות בחברות טכנולוגיה
הקרן, שנחשבת לאחת הגדולות בעולם, מכרה את כל ההשקעות שלה באפל ובטוויטר, וביצעה חדשות בחברת המסחר המקוון הקוריאנית קופאנג - כך לפי מסמכים שהוגשו לרשות ני"ע האמריקאית. חיסול ההשקעה בטוויטר לא הפריע לביל ומלינדה להשתמש בפלטפורמה כדי להודיע בתחילת החודש שהם מתגרשים
הקרן של עמותת ביל ומלינדה גייטס ביצעה שינויים משמעותיים בהשקעות ברבעון הראשון, עוד לפני ההכרזה כי בני הזוג מתגרשים אחרי 27 שנות נישואים.
הקרן, הנחשבת לאחת מהקרנות הגדולות בעולם, מכרה את כל ההשקעות שלה באפל ובטוויטר, וביצעה השקעות חדשות בחברת המסחר המקוון הקוריאנית קופאנג (Coupang), כך עולה ממסמכים שהוגשו לרשות ני"ע האמריקאית (SEC). מהקרן לא הגיבו על הפרסום.
בסוף 2020 החזיקה הקרן במיליון מניות של אפל, אך עד 31 במרץ היא מכרה את כולן. מניית ענקית הטכנולוגיה נפלה ב-8% ברבעון הראשון, זאת לעומת עלייה של 5.8% במדד S&P 500. כבר ברבעון הרביעי של השנה שעברה צמצמה הקרן את אחזקתה באפל בחצי לאחר שמכרה כמיליון מניות.
בנוסף לכך המסמכים חושפים כי הקרן של גייטס מכרה ברבעון גם 272,420 מניות של טוויטר, ובכך סיימה את השקעתה ברשת החברתית. זאת אף שביל ומלינדה השתמשו בטוויטר כדי להודיע בתחילת החודש כי הם מתגרשים.
הקרן רכשה 5.7 מיליון מניות של קופאנג ברבעון, אף שהחברה הונפקה רק במרץ. המניה שלה ירדה ב-23% מאז 31 במרץ, אך עדיין המחיר גבוה ב-8.6% ממחיר ההנפקה, שעמד על 35 דולר.
העמותה שהקימו מייסד מיקרוסופט ואשתו היא העמותה הפרטית הגדולה בעולם. שש שנים לאחר הקמתה הנאמנים יצרו מבנה של שתי ישויות: העמותה, שתורמת את הכספים; והקרן, שמנהלת את התרומות שמתקבלות. ההשקעות של הקרן מנוהלות על ידי צוות חיצוני של מנהלי השקעות.