סגור

בלעדי לכלכליסט
קבוצת ION ואינוביד במו"מ למיזוג ספאק לפי שווי גבוה ממיליארד דולר

חברת ניהול הנכסים מנהלת מו"מ מתקדם מול חברת הפרסום הישראלית בווידאו, למיזוג עם הספאק השני שעבורו גייסה בפברואר 253 מיליון דולר

קבוצת IONעל סף מיזוג של הספאק השני שגייסה. לכלכליסט נודע כי המו"מ המתקדם מתקיים מול אינוביד הישראלית, שפיתחה כלי לניתוח פרסום בווידיאו, לפי שווי של יותר ממיליארד דולר.
הגיוס של חברת ניהול הנכסים לספאק המדובר, IACB, נעשה בפברואר השנה, כאשר הספאק גייס 253 מיליון דולר משורה של גופים זרים בעיקר. עד כה לא הודיעה ION, בניהולם של גלעד שני, אברום גילבר ויונתן קולבר על החברה שבכוונתה למזג עימה את הספאק.
הספאקים עקפו את 2020
ION, שמנהלת 2 מיליארד דולר, שגייסה בינתיים 250 מיליון דולר לספאק שלישי אחרי שמזגה את הספאק הראשון שגייסה עם חברת טאבולה. ספאק (SPAC) היא חברה ארנק ריקה מתוכן, שמגייסת הון ממשקיעים, בדרך כלל קרנות גידור, כדי להתמזג עם חברה פרטית בתוך שנתיים לכל היותר מהשלמת הגיוס. בשנת 2020 הספאקים גייסו 83.3 מיליארד דולר ב־248 הנפקות. אולם מתחילת 2021 נערכו כבר 347 הנפקות של ספאקים, בהם גויסו 108.2 מיליארד דולר, ב־30% יותר מאשר ב־2020 כולה.
אינוביד שהוקמה ב־2007 בידי צביקה נטר, טל חלוזין וצחי זגדון, מעסיקה 220 עובדים, מהם 75 בישראל והיתר בארה"ב, אירופה, אוסטרליה וסינגפור. החברה מספקת ללקוחותיה שני סוגי פרסום: הזרמת פרסומות והתאמתן לקהל יעד, ופרסום אינטראקטיבי לטלוויזיות חכמות. אינוביד מנטרת ומנתחת פרסומות וידיאו עבור מותגים גדולים, בהם לוריאל, דיסני, רד בול, טויוטה ובנק אוף אמריקה ומקדונלד'ס. בנוסף, היא עובדת עם ספקי תוכן מובילים בהם Hulu, Fox פלטפורמות פלייסטיישן ואקסבוקס.
עד היום גייסה אינוביד 82.5 מיליון דולר, כשהגיוס האחרון, של 30 מיליון דולר נעשה בתחילת 2019 מקבוצת ההשקעות הפרטית של בנק גולדמן זאקס. משקיעים נוספים בחברה הם New Spring Capital, סקויה קפיטל, ג׳נסיס פרטנרס, סיסקו ונצ׳רס ו־T־Ventures.

1 צפייה בגלריה
מימין: יונתן קולבר ו טל חלוזין
מימין: יונתן קולבר ו טל חלוזין
מימין: יונתן קולבר וטל חלוזין. עד היום גייסה אינוביד 82.5 מיליון דולר
(צילומים: דיויד פקסטון, נמרוד גליקמן)
החגיגה של איירונסורס
אתמול הודיעה איירונסורס כי רוב של 96% מבעלי המניות של הספאק תומא בראבו אישרו את המיזוג איתה, והוציאו לדרך עסקה של 2.3 מיליארד דולר לפי שווי של 11.1 מיליארד דולר — השווי הגבוה ביותר שקיבלה חברה ישראלית אי־פעם בכניסה לוול סטריט. איירונסורס שבראשה עומד תומר בר־זאב תתחיל להיסחר בניו יורק ב־29 ביוני, תחת סימול המסחר IS.
איירונסורס, כפי שנחשף ב"כלכליסט", החלה בתחילת השנה בהכנת תשקיף להנפקה רגילה בניו יורק לפי שווי חברה של 10-8 מיליארד דולר, אבל עצרה את התהליך כשקיבלה הצעה מפתה מתומא בראבו למיזוג עם ספאק שיעניק לבעלי המניות שלה אקזיט מיידי של 1.5 מיליארד דולר כאשר 800 מיליון דולר נוספים ייכנסו לקופתה של החברה.
אורלנדו בראבו, הבעלים של חברת ההשקעות תומא בראבו מונה כדירקטור בחברה לצידו של שלמה דברת מקרן ויולה. ויולה היתה המשקיע הראשון באיירונסורס ואת המהלך הוביל דברת ב־2010 כשלצידו רונן ניר. ויולה ונצ'רס, בקרן השלישית שלה, השקיעה 20 מיליון דולר באיירונסורס ונפגשת עם מיליארד דולר, האקזיט המרשים והגדול ביותר של קרן ישראלית מעולם. איירונסורס מעסיקה 850 עובדים, ש־230 מהם יהפכו מיליונרים בדולרים בעקבות המהלך.
בינואר־אפריל 2020 רשמה איירונסורס הכנסות של 120 מיליון דולר ורווח של 10 מיליון דולר, כשברמת ההכנסות מדובר בהכפלתן לעומת הרבעון המקביל. מאז הקמתה גייסה איירונסורס 103 מיליון דולר בלבד.