סגור

רובינהוד חושפת בתשקיף 18 מיליון לקוחות והפסד רבעוני של 1.4 מיליארד דולר

אפליקציית המסחר המקוון מגלה בתשקיף שהגישה לרשות ני"ע האמריקאית לקראת הנפקתה כי החשבונות של מנוייה כוללים נכסים בהיקף של 80 מיליארד דולר; ברבעון הראשון זינקו הכנסות החברה ב-309% ל-522 מיליון דולר

אפליקציית הסחר המקוון רובינהוד, שנערכת לאחת ההנפקות הגדולות של השנה בוול סטריט, הגישה היום (ה') לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) תשקיף לקראת ההנפקה, ובו היא חושפת בין היתר את היקף הצמיחה המהיר שלה במהלך משבר הקורונה.
על פי התשקיף, רובינהוד הצליחה לגייס עד היום 18 מיליון לקוחות שמנהלים דרכה נכסים בהיקף של 80 מיליארד דולר. זאת לעומת לעומת 7.2 מיליון חשבונות ברבעון המקביל אשתקד (צמיחה של 151%) והיקף נכסים של 19.2 מיליארד דולר.
1 צפייה בגלריה
רובינהוד גיימסטופ 2
רובינהוד גיימסטופ 2
אפליקציית רובינהוד על רקע גיימסטופ
(צילום: איי אף פי)
החברה רשמה הכנסות של 522 מיליון דולר ברבעון הראשון - עלייה של 309% לעומת הכנסותיה ברבעון הראשון של 2020 שעמדו על 128 מיליון דולר. במקביל רשמה הפסד רבעוני ענק של 1.4 מיליארד דולר.
רובינהוד מתכוונת לגייס בהנפקה 100 מיליון דולר, ולהיסחר תחת הטיקר HOOD.
אפליקציית הסחר מעסיקה לפי התשקיף 2,100 עובדים במשרה מלאה, ומי שמייעצת לה במהלך היא גולדמן זאקס.
רובינהוד נוסדה ב-2013 ע"י מנכ"לה כיום וולאד טנב, ובייג'ו באט. החברה שבסיסה בקליפורניה היא חלוצה בתחום ההשקעות החופשיות, ואילצה את כל התעשייה להוריד עמלות ב-2019.
רובינהוד המבקשת ליצור "דמוקרטיזציה" של עולם ההשקעות נתפסת כפלטפורמה שדרכה מבקשים משקיעים צעירים לחדור לעולם זה. החברה עמדה במרכז בהלת הרכישות של המשקיעים הפרטיים ששטפה את השווקים בסוף ינואר לאחר התארגנות בפורום WallStreetBets של רדיט לרכישת מניות מסוימות שקרנות גידור החזיקו בפוזיציות שורט עליהן.
רובינהוד גייסה בסביבות 3.4 מיליארד דולר לאחר שמצבה הפיננסי נפגע בשל המסחר המסיבי בחברות מסוג זה, כמו גיימסטופ. כן ספגה ביקורת רבה לאחר שהגבילה את המסחר במניות הללו.