תנודתיות סוערת בביטקוין - ירד מתחת ל-30 אלף דולר וחזר ל-32 אלף
תנודתיות סוערת בביטקוין - ירד מתחת ל-30 אלף דולר וחזר ל-32 אלף
הביטקוין מאבד 1.3%, לאחר שמוקדם יותר נפל ב-11%; הדוג'קוין יורד ב-7.3%, מול צניחה של 26% בשלב מוקדם של היום; האת'ר עבר מירידה חדה של 14% למינוס 3%; שווי השוק של המטבעות הדיגיטליים נחתך אתמול ב-300 מיליון ד', כאשר לפי ההערכות, סין חיסלה יותר מ-90% מכריית הביטקוין בשטחה
יום של תנודתיות סוערת בביטקוין - לאחר שנפל מוקדם יותר ב-11% וירד מתחת ל-30 אלף דלר (28.9 אלף דולר, שפל של חמישה חודשים) נרגעו העניינים והירידה התמתנה, עד למינוס 1% - הוא נסחר כעת בסביבת 32 אלף דולר.
בשיא שלו נסחר הביטקוין תמורת 65 אלף דולר, ומנגד מאז ינואר השנה לא ירד המטבע מתחת לשווי של 30 אלף דולר.
מחיר הדוג'קוין נחתך ב-7.3% ל-19.2 סנט, לאחר שמוקדם יותר צנח המטבע ב-26% (בהמשך לנפילה של 25% אתמול) - בשיא שלו לפני חודש וחצי נסחר תמורת 69 סנט. האת'ר מאבד 3% ל-1,890 דולר (מוקדם יותר נפל ב-14%).
ברקע, מכרות ביטקוין רבים באזור סצ'ואן נסגרו בתחילת השבוע לאחר שהרשויות במחוז שבדרום מערב סין הורו על עצירת כריית הקריפטו, כך על פי דיווח של העיתון המזוהה עם המפלגה הקומוניסטית הסינית – גלובל טיימס.
יותר מ-90% מפעילות כריית הקריפטו בסין הושבתה על פי ההערכות, כך לפי העיתון. בלומברג ורויטרס דיווחו אף הם על המהלך שביצעו רשויות סצ'ואן. המהלך מגיע בעקבות התפתחויות דומות במחוזות מונגוליה הפנימית ויונאן, וקריאות של בייג'ינג להפסיק את כריית הקריפטו עקב החששות שהוא צורך כמויות אנרגיה עצומות.
במקביל, הבנק המרכזי הסיני הודיע כי הוא זימן את עליפיי Alipay, שירות התשלומים של אנט גרופ, ואיתו כמה בנקים מרכזיים, וקרא להם להשתמש בבקרה מוגברת על המסחר בקריפטו. כזכור, סין כבר אסרה על מוסדות פיננסיים לספק שירותים הקשורים לתחום הקריפטו.
"הירידה של הביטקוין מתחת לרמת התמיכה של 30 אלף דולר, ככל הנראה תחולל יותר פאניקה אצל המשקיעים, שחלקם אולי חושבים כי מדובר בסופו של המטבע", כך לדברי נעים אסלאם Naeem Aslam, ראש מדור השווקים ב-AvaTrade. "אך מצד שני", מסייג אסלאם, "המשקיעים צריכים לזכור כי הביטקוין הוא נכס ששרד הרבה חוויות פסימיות שדומות למצב העכשווי, והנפילה במחירו עשויה לספק הזדמנות למשקיעים רבים להכניס לתיק ההשקעות שלהם את המטבע במחיר נמוך משמעותית מהשיא שלו".
אלי בז’רנו, מנכ״ל חברת Bit2C: "שוק מטבעות הקריפטו עוקב אחר הביצועים של המטבע הראשון - הביטקוין. במציאות, לעומת זאת קורה דבר מעניין, ההאש-רייט, כח המחשוב המושקע בפרוטוקול הכריה בבטקוין יורד. כלומר, כמות החשמל שכורי הביטקוין צורכים יורדת. חוות כריה גדולות בסין סוגרות את השלטר".
"הדיווחים המגיעים מסין מספרים על הוראה ישירה לחברות החשמל להפסיק לספק חשמל לחוות כריה, סגירת תחנות חשמל הדראוליות עצמאיות, הוראה לבנקים להפסיק לעבוד עם חברות וחלפני ביטקוין, ובגדול יוצאת בגלוי ובכח כנגד הביטקוין.
"כמו בפעמים קודמות, הסינים מפעילים מגה-פאד על מנת להוריד את המחיר ולקנות שוב כמויות בזול, דבר שעבד להם בעבר, וגם לאילון מאסק. השערה אחרת היא שההנהגה בסין מאמינה שביטקוין יפריע ליואן הקופטגראפי, ה-DBCD, המטבע של הבנק המרכזי בסין שכבר עובד כפיילוט ב-5 מחוזות בסין. לחילופין, פגיעה בביטקוין תעזור ותעודד שימוש בקריפטו - יואן.
"תיאוריה אחרת גורסת בעיקר לכך שסין לא מצליחה להגיע ליעדים של צמצום הפחמן שקבעה לעצמה, ובתקופות היבשות (לפי הבנתי כשלושה חודשים בשנה), הם פשוט יעשו מה שצריך על מנת לעמוד שוב ביעד. כך או כך, מיינרים (כורים) עוזבים את סין, ואף קיבלו הזמנה ממושל מיאמי וטקסס, עם הצעות מחיר חשמל אטרקטיביות על מנת למשוך את הכורים לארה"ב".
אלי מיזרוח, מנכ"ל Silver Castle, שהשתתף היום בפאנל 'מאנרגיה ירוקה ועד קריפטו' תחת 'כנס המוסדיים בשוק ההון של כלכליסט', דווקא אופטימי בנושא עתיד שוק הקריפטו. לדבריו, "ללא ספק רואים שחלק גדול מהדלק שמתמרץ את אימוץ הביטקוין מקורו במשקיעי הריטייל. זאת למרות שיש גם חשיפה גדלה והולכת של משקיעים כשירים ואמידים מאוד, שהם בדרך כלל מבוגרים יותר. בקרב המוסדיים, אני חושב שזה גורף. זה לא מופיע בשיעור ניכר בתיקים, אבל אני לא מכיר מנהל השקעות שלא מתעניין בזה. הם מחפשים חשיפה".