סגור

בסיוע מעבדת הקורונה: הרווח התפעולי של קבוצת אלקטרה עלה ב-11% ברבעון

ההכנסות מפרויקטים להקמת מבנים ותשתיות בארץ עלו ההכנסות ברבעון הראשון ב-7% לכ-1.1 מיליארד שקל; צבר ההזמנות של הקבוצה גדל ל-18.4 מיליארד שקל לעומת 16.9 מיליארד שקל בסוף 2020

קבוצת אלקטרה מסכמת רבעון ראשון מוצלח, עם צמיחה בהכנסות ובנתוני הרווחיות. חברת התשתיות שלה מגוון מגזרי פעילות רשמה עלייה בהכנסות במרביתם, אך רק באחד מהם נרשמה עליה ברווח התפעולי שהוא מספק – וזאת הודות, כך לפי החברה, למעבדה לבדיקות קורונה שפעילותה החלה בשנה שעברה, ולא נכללה בתוצאות הרבעון הראשון הקודם ב-2020.


אלקטרה רשמה עלייה של 6.7% בהכנסות שהסתכמו ב-2 מיליארד שקל ברבעון הראשון. עיקר הגידול בהכנסות נבע מפעילות מגזרי הפרויקטים למבנים ותשתיות בארץ ובחו"ל וממגזר ההפעלה, שירות ותחזוקה. הרווח התפעולי הסתכם ב-89 מיליון שקל ברבעון הראשון, עלייה של 11% ביחס למקבילו. בשורה התחתונה רשמה הקבוצה רווח נקי של 50.2 מיליון שקל, עליה של 23.7%. כאשר בין התורמים לעליה ברווח הנקי היה תשלום מס נמוך יותר השנה. יש לציין כי צבר ההזמנות של הקבוצה גדל ל-18.4 מיליארד שקל למול 16.9 מיליארד שקל בסוף 2020.
בחינת מגזרי הפעילות השונים של הקבוצה מלמדמת כי בתחום ההכנסות מפרויקטים להקמת מבנים ותשתיות בארץ עלו ההכנסות ברבעון הראשון ב-7% לכ-1.1 מיליארד שקל. הרווח התפעולי במגזר הסתכם ברבעון לכ-27.5 מיליון שקל, ירידה של 18% ביחס לתקופה המקבילה. תחום המגזר המקביל בחו"ל, רשם גידול של 15.6% בהכנסות ל-313.3 מיליון שקל וירידה קלה ברווח התפעולי מהמגזר ל-9.7 מיליון שקל. הגידול בהכנסות נובע בעיקר מגידול בהיקף הפעילות בתחום התקנת מערכות אלקטרו-מכניות באירופה, והכנסות של חברה שאוחדה לראשונה אשתקד ולא נכללה באופן מלא ברבעון המקביל אשתקד.

1 צפייה בגלריה
קורונה בדיקת קורונה בדרייב אין תל אביב 21.3.20
קורונה בדיקת קורונה בדרייב אין תל אביב 21.3.20
בדיקת קורונה
(צילום: שאול גולן)

המגזר היחידי שבו הרווח התפעולי עלה ב-13.8% ברבעון הראשון ביחס למקבילו הוא מגזר הפעלה, שירות ואחזקה. שם ההכנסות עלו ב-6% לכ-506.9 מיליון שקל. העלייה בהכנסות במגזר נבעה, לפי אלקטרה, בעיקר מהכנסות מהפעלת מעבדה לבדיקות קורונה ברבעון, שלא נכללו אשתקד. הרווח התפעולי במגזר זה הסתכם בכ-45.9 מיליון שקל.
במגזר פיתוח והקמה של נדל"ן בייזום הסתכמו ההכנסות ירדו ב-16% ברבעון ל-119.8 מיליון שקל. הרווח התפעולי במגזר ירד ב-56% והסתכם ברבעון בכ-8.3 מיליון שקל. הירידה נבעה ממספר פרויקטים שהסתיימו ברבעון המקביל אשתקד. במגזר הזכיינות רשמה החברה הכנסות ברבעון ירדו ב-36% ל-29.8 מיליון שקל. החברה רשמה ברבעון הראשון הפסד תפעולי במגזר זה של כ-700 אלף שקל, לעומת הפסד תפעולי של כ-3.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר ההפסד בתקופת הדוח נבע מהפסד בחברה המטופלת לפי השווי המאזני, וכן כתוצאה מעלויות הגשת מכרזים.
איתמר דויטשר, מנכ"ל קבוצת אלקטרה, אמר: "מתחילת השנה הנענו מהלך אסטרטגי של כניסה לתחום התפעול והתחזוקה בתחבורה ציבורית, ובמסגרת זו ביצענו שתי עסקאות משמעותיות. השלמנו את רכישת חברת אפיקים, וכן דיווחנו לאחרונה על רכישת חברת אגד-תעבורה. מהלכים אלה, שיחלו לבוא לידי ביטוי רק בתוצאות הרבעון השני של השנה, הופכים את אלקטרה תוך זמן קצר לשחקנית השלישית בגודלה בשוק התחבורה בישראל, בו אנו מזהים פוטנציאל צמיחה משמעותי לשנים הבאות."
בנוסף, מציין דוייטשר כי "במהלך הרבעון הושלמה הסגירה הפיננסית של פרויקט תחנת הכוח במנרה, ואלקטרה יצאה לדרך בביצוע הפרויקט, שהינו אחד הייחודיים בישראל, שהיקפו הכספי מעל 1.1 מיליארד שקל. אלקטרה ממשיכה ביישום אסטרטגיית מעגל החיים, המובילה אותנו לאורך כל השנים, ופועלת להרחבת פעילותה, הן באמצעות צמיחה אורגנית, והן על ידי איתור הזדמנויות לרכישת חברות התואמות אסטרטגיה זו".