דו"חות חזקים לדיסקונט: הרווח הנקי זינק ב-137%
דו"חות חזקים לדיסקונט: הרווח הנקי זינק ב-137%
הבנק סיכם את הרבעון הראשון עם רווח נקי של 662 מיליון שקל - תשואה על ההון של 14.5%; 83% מההלוואות שהקפיא הבנק בשל הקורונה כבר חזרו להיפרע, ודיסקונט רשם הכנסות בסעיף ההפרשות להפסדי אשראי; עמלות העו"ש ירדו ב-11% בעקבות המעבר לדיגיטל
הבנק, בניהולו של אורי לוין, סיים את הרבעון הראשון עם רווח נקי של 662 מיליון שקל, המשקף תשואה להון של 14.5%.
מדובר אמנם בתשואה על ההון דומה לזו של הפועלים ומזרחי טפחות, שפרסמו לאחרונה את דו"חותיהם, אך בהשוואה לתוצאות של דיסקונט לאורך השנים, מדובר בתשואה חריגה וגבוהה.
הרווח הנקי ברבעון הראשון גבוה ב-137% לעומת הרווח ברבעון המקביל, שהושפע לרעה ממשבר הקורונה.
בעוד ברבעון המקביל רשם הבנק הפרשות גבוהות להפסדי אשראי של 656 מיליון שקל בעקבות משבר הקורונה, הפעם הוא רושם דווקא הכנסה בסעיף זה בגובה של 147 מיליון שקל, בזכות השיפור במצב הכלכלי והיציאה ממשבר הקורונה.
הבנק מרשה לעצמו לרשום הכנסה בסעיף זה מכיוון ש-83% מההלוואות שהקפיא בעקבות המשבר כבר חזרו להיפרע.
סך האשראי שנמצא בדחיית תשלומים עומד נכון לסוף הרבעון הראשון על 2.8 מיליארד שקל. מנגד, על הרווח הכבידה הוצאה חד-פעמית ברבעון הראשון של 76 מיליון שקל בעקבות הרחבת תוכנית הפרישה מרצון שבמסגרתה עזבו בסך הכל 754 עובדים.
ההכנסות מריבית עלו ב-3.4% ל-1.03 מיליארד שקל, ואילו ההכנסות מעמלות ירדו ב-2% לעומת הרבעון המקביל ל-724 מיליון שקל.
עיקר הירידה היה בהכנסות מעמלות עו"ש, שירדו ב-11% בעקבות המעבר לפעילות בערוצים ישירים. מנגד, ההכנסות מפעילות ניירות ערך זינקו ב-25% בעקבות העלייה במחזורי הפעילות.
תיק האשראי של דיסקונט צמח במהלך הרבעון הראשון ב-2.4% ל-193 מיליארד שקל. הצמיחה בלטה בעיקר בתיק המשכנתאות, שצמח בתוך רבעון ב-4% ל-44.3 מיליארד שקל. האשראי לעסקים בינוניים גדל ב-2.1% בתוך רבעון, ואילו האשראי לעסקים קטנים רשם ירידה קלה של 0.1% ל-36.4 מיליארד שקל.