סגור

פורמולה: הרווח הנקי עלה ב-13.1% ברבעון, המנכ"ל קיבל 11.9 מיליון שקל ב-2020

החברה, בעלת אחזקות במגוון חברות בתחום התוכנה וה-IT, מדווחת על עלייה של 22.8% בהכנסות ברבעון; תנאי העסקתו של ברנשטיין, הכוללים בין השאר בונוס של 3% מהרווח הנקי, עוררו בעבר את זעמם של הגופים המוסדיים בארץ

הביקוש לתוצרי ההייטק הזניק את תוצאות פורמולה מערכות, בעלת אחזקות במגוון חברות בתחום התוכנה וה-IT, ובהן מטריקס (48.9%), סאפיינס (43.9%) ומג'יק (45.5%). כמו כן, לאחר תום הרבעון הראשון, בתחילת אפריל, רכשה פורמולה את אתר השוואת המחירים זאפ תמורת 240 מיליון שקל, שכבר שולמו, וסכום נוסף של 60 מיליון שקל, שישולם בהתאם לעמידת זאפ ביעדים שהוגדרו מראש.


הדו"חות המאוחדים של פורמולה מציגים הכנסות של 572.6 מיליון דולר ברבעון הראשון, עלייה של 22.8% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, ורווח נקי שעלה ב-12.7% ל-47.5 מיליון דולר.
מנכ"ל פורמולה מערכות גיא ברנשטיין מסר בנוגע לרכישת זאפ כי בקבוצה יפעלו ל"יצירת סינרגיה בין פעילותה של זאפ גרופ לבין פעילויות אחרות בקבוצת פורמולה - בשלב ראשון בשוק הישראלי, ובהמשך גם נבחן את הרחבת הפעילות אל מעבר לים".
לדבריו, החברה רשמה "תוצאות שיא של כל הזמנים בכל המדדים הפיננסיים (הכנסות, רווח תפעולי, EBITDA ורווח נקי) בכל חברות הקבוצה. תוצאות אלו הן פועל יוצא של יישום מוצלח של האסטרטגיה העסקית שלנו ושל התמודדות יעילה של הנהלות הקבוצה עם מגוון האתגרים שניצבו בפניהן עם פתיחת השנה".
פורמולה נסחרת בתל אביב ובנאסד"ק. החברה עצמה מדווחת לפי כללי הדיווח האמריקאיים, ולפני יומיים פרסמה את הדו"ח השנתי המפורט על התוצאות הכספיות שלה (F-20), שבו נחשפו תנאי העסקתו של המנכ"ל ברנשטיין, שהוא אחד השכירים עם תנאי התגמול הגבוהים במשק.
1 צפייה בגלריה
גיא ברנשטיין 2007
גיא ברנשטיין 2007
גיא ברנשטיין
(צילום: בועז אופנהיים)
מהדיווח עולה כי משכורתו של המנכ"ל בשנה שעברה הסתכמה ב-508 אלף דולר, התשלום מבוסס המניות שלו עמד על 1.6 מיליון דולר, ובנוסף הוא זכאי לבונוס של 3.3% מהרווח הנקי השנתי לאחר מס.

החברה משלמת לברנשטיין מקדמה של 70% מהבונוס, לפי הערכה של הרווח הנקי הצפוי מדי שנה, והתשלום מחולק על פני השנה. לפי נתוני 2020, הרווח הנקי של החברה הסתכם ב-110 מיליון דולר, מתוכו הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות שממנו משולם הבונוס עומד על 47 מיליון דולר. משמעות הדבר היא שלברנשטיין ישולם בונוס של 1.55 מיליון דולר עבור השנה שחלפה. תנאי העסקתו הסתכמו ב-2020 ב-3.66 מיליון דולר, או 11.9 מיליון שקל.

תנאי העסקתו של ברנשטיין כבר הצליחו לעורר את זעמם של הגופים המוסדיים בארץ. בנובמבר האחרון אושרה למנכ"ל פורמולה חבילת תגמול חריגה בהיקפה. דירקטוריון החברה אישר לברנשטיין 611.7 אלף מניות חסומות בשווי שבזמנו הוערך ב-162 מיליון שקל, בפריסה של מנות שוות על פני שמונה שנים. הגופים המוסדיים בארץ ניסו ללא הצלחה להילחם בחבילת התגמול של ברנשטיין, שנפסלה על ידי האספה הכללית של בעלי המניות, אך בהמשך אושרה על ידי הדירקטוריון.
בתגובה מטעם פורמולה בהקשר זה נמסר אז: "ב־12 שנות כהונתו של ברנשטיין כמנכ"ל פורמולה מערכות וכמנכ"ל מג'יק ויו"ר סאפיינס ומטריקס, רשמה מניית פורמולה תשואה של 1,467%, משווי של 168 מיליון שקל לשווי נוכחי של יותר מ־4 מיליארד שקל. נתונים אלה ונימוקים נוספים, המפורטים בדיווח הרשמי של החברה למשקיעים, עמדו בבסיס ההחלטה לאשר את תנאי התגמול למנכ"ל".