סגור

השקל מתחזק בפתיחת שבוע המט"ח, הדולר על 3.66 שקלים

שבוע לפני החלטת הריבית של בנק ישראל: הדולר יורד ב-0.6% מול המטבע המקומי, היורו נחלש ב-0.8% ונסחר מתחת ל-3.95 שקלים; לידר: "סביבת האינפלציה הנמוכה תומכת בהורדת ריבית בפגישת בנק ישראל של 8 באפריל"

השקל מתחזק בפתיחת שבוע המסחר: הדולר יורד ב-0.6%, נסחר ב-3.66 שקלים, היורו יורד ב-0.8% ונסחר מתחת ל-3.95 שקלים. בשווקים העולמיים: היורו ללא שינוי מהותי, נסחר ב-1.078 דולר, הין ללא שינוי מהותי, על 151.38 ין לדולר.
השקל פוחת ב-1.6% בשבוע שעבר מול סל המטבעות, ייתכן שבשל הפסימיות לגבי הפסקת אש קרובה במסגרת עסקה להחזרת החטופים. בשוק המקומי ממתינים בשלב בעיקר להחלטת הריבית של בנק ישראל בעוד שבוע בדיוק (8 באפריל).
בפגישה הקודמת, של 26 בפברואר, הותיר הבנק את הריבית ללא שינוי, על רמה של 4.5%. בלידר מאמינים כי בפגישה בשבוע הבא הבנק בראשות הנגיד ירון יבצע מהלך.
"אינפלציית הליבה בישראל מאד נמוכה ( 2.4% ויותר קרוב ל 2.2% ללא סעיף המזון כולו) אך ציפיות האינפלציה גבוהות יחסית, קרוב ל 3% שנה קדימה. בה בעת, ניתן לטעון שציפיות האינפלציה מושפעות מהעלאת המע"מ הצפויה בינואר 2025. סביבת האינפלציה הנמוכה תומכת בהורדת ריבית בפגישה של 8 באפריל, בכפוף ליציבות בשקל", אומרים כלכלני לידר, בראשות יונתן כץ.
הדולר התחזק בשישי בערב, לאחר שנתוני מדד ההוצאה הפרטית בארה"ב (PCE) היו בהתאם לתחזיות, ובעיקר בשל התגובה של יו"ר הפד ג'רום פאוול. "הכלכלה חזקה, ואנחנו לא ממהרים להוריד ריבית. חשוב יותר לקבל את ההחלטות הנכונות, אנחנו רוצים להיות בטוחים יותר לפני שנוריד את הריבית", אמר פאוול.
בלידר ציינו כי נתוני האינפלציה בארה"ב עדיין מעל היעד של 2% והסביבה הריאלית בארה"ב איתנה יחסית. בפברואר. "אינפלציית PCE רשמה עלייה שנתית של 2.5% וכשמדד הליבה ב-PCE עלה ב-2.8%. זאת לצד קפיצה של 3.8% במחירי השירותים - נתון שמשקף את הכוחות המקומיים הפועלים על סביבת האינפלציה. בשןרה התחתונה אין בארה"ב סימני התכנסות ליעד האינפלציה ולכן גם הורדת ריבית בישיבת הפד של חודש יוני מוטלת בספק", אמרו בלידר.