סגור

יו"ר רשות שוק ההון על משבר סלייס: "אני עומד בראש ואחראי על המערכת - אני אספוג את האש"

בכנס של סוכני ביטוח הגן עמית גל על התנהלות הרגולטור בפרשה: "הרשות זיהתה את האירוע בשלב מוקדם מאד וביצעה פעולות נחרצות, ממוקדות וחסרות תקדים -  אנחנו נמשיך לפעול כדי לדאוג לזכויות החוסכים"

עמית גל, יו"ר רשות שוק ההון, הגן על התנהלות הרשות בכל הנוגע לפרשת סלייס, שמסעירה את עולם הגמל והפנסיה. גל הדף את הביקורת שמופנית כלפי הרשות על כך שלא זיהתה מהר מספיק את המתחולל בחברת הגמל ובכך גרמה בעקיפין להיעלמות מאות מיליוני שקלים של חוסכים.
"רשות שוק ההון זיהתה את האירוע הזה (המשבר בסלייס) בשלב מאוד מוקדם – ופעלה. הפעולות שביצעה היו נחרצות ממוקדות, חסרות תקדים בתולדות הכלכלה הישראלית, שעוד יילמדו", אמר בכנס של עדיף, לקהל של סוכני ביטוח.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

הממונה הדגיש כי העבודה האיכותית של הרשות לא יכולה למנוע לחלוטין כשלים, והשאלה היא כיצד היא מתמודדת איתם. זה שיש רשות פיקוח, לא אומר שאין כשלים. המבחן הוא האם הרשות פיקוח מזהה את הכשלים האלה ומטפלת בהם. אין מקום להאשים עובדי ציבור שהם אלו שעושים את העבודה לילות כימים בשביל לשמור על החוסכים.
"אני עומד בראש הרשות, אני אחראי על המערכת, אני אספוג את האש, אפשר לנסות להאשים אותי. אפשר לנסות להגיד שהאחריות עלי – האחריות היא עלי. אבל אנחנו נמשיך, עם כל האמירות האלה וגם אם תהיינה מתקפות, אנחנו נמשיך לפעול כדי לדאוג לזכויות החוסכים. אני אומר שזכויות החוסכים יישמרו כפי שאף אחד לא העלה על דעתו", טען גל.
גל מונה בחודש יוני לממונה על רשות שוק ההון, שנה וחצי לאחר שהוביל ואתה כממלא מקום - מאז פרישת הממונה הקודם ד"ר משה ברקת. בשנה וחצי האחרונות עסק במספר תחומים, בהם קידום הרפורמה בתחום ביטוחי הבריאות, טיפול בקריסת הביטוח הסיעודי והרפורמה במסלולי ההשקעות בתחום הגמל והפנסיה.
תחת כהונתו כמ"מ התגלו כשלים חמורים בניהול חברת סלייס וגל הוא זה שהחליט להפקיע את החברה וניהולה מידי בעלת השליטה בה, משפחת גולדברג (51%), ולהעבירה למנהל המורשה אפי סנדרוב.
סנדרוב, לאחר מינויו, גילה שכ-800 מיליון שקל מכספי החוסכים בסלייס הועברו לקרנות חוץ (ללא שיוך ספציפי לחוסכים), דרך קופות גמל IRA - קופת גמל בניהול עצמי. חוסר השיוך מציב סימן שאלה לגבי היכולת של המנהל להשיב את הכספים לחוסכים, במיוחד לנוכח העובדה שחלק מההנהלות בקרנות החוץ אינן משתפות עם סנדרוב פעולה ואינן מספקות מידע לאן נעלמו הכספים.