סגור

נעילה שקטה בבורסת ת"א; אלקטריאון זינקה ב-18.6%

ת"א 35 ננעל קרוב לרמת הפתיחה, ת"א 125 נחלש ב-0.1%; מפתחת הכביש החכם אלקטריאון מזנקת חשפה כי היא בוחנת אפשרות להנפקה בניו יורק ; קנון נסוגה ב-3.3% ברקע שריפה שפרצה במכולות שנושאת אוניית צים לחופי קנדה

דיווח שוטף מהבורסה בת"א: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
15:50 - הבורסה בתל אביב נעלה את יומו הראשון של השבוע ביציבות - מדד הדגל ת"א 35 ננעל קרוב לרמת הפתיחה, ת"א 125 נחלש ב-0.1% ות"א בנקים נסוג ב-0.8%.
מפתחת הכבישים החכמים אלקטריאון זינקה ב-18.6% במחזור גבוה אחרי שדיווח של החברה חשף שהיא בוחנת אפשרות להנפקה בחו"ל.
פורסייט, שמפתחת מערכות מבוססות ראייה ממוחשבת למניעת תאונות דרכים, קפצה ב-20% מבלי שפירסמה דיווח כלשהו.
קנון נחלשה ב-3.3% ברקע לשריפה שפרצה באונייה של צים, שבשליטתה. הכשרת הישוב התחדשות עירונית איבדה 5.2% אחרי שהודיעה על הקצאת מניות פרטית בדיסקאונט של 40% על מחיר הפתיחה של המניה.
חנן מור נחלשה ב-3.8% ברקע חשיפת כלכליסט על פרישת סמנכ"ל הכספים ללא דיווח של החברה לבורסה (ראו עדכון מוקדם).
14:00 - הכשרת הישוב התחדשות מאבדת 6.4% ברקע דיווח על הנפקת מניות פרטית בהיקף 29 מיליון שקל לפי מחיר מניה של 6 שקלים - נמוך ב-40% ממחיר הנעילה של המניה ביום חמישי.
13:00 - במחצית היום, בולט המחזור באלקטריאון, שמזנקת ב-13% (ראו הרחבה בעדכון מוקדם) - המניה מרכזת מחזור של 16.4 מיליון שקל, השלישי בגודלו בבורסה, מול ממוצע יומי של 2.9 מיליון שקל בחודש האחרון (פי 5.6). לאומי עם המחזור הגבוה בבורסה, 25.49 מיליון שקל.
12:50 - אל על עולה ב-2% - ההנהלה, ועד העובדים וההסתדרות חתמו על הסכם שכולל בין היתר הסדר פרישה מרצון של 300 מעובדי החברה.
12:10 - עלייה קלה של 0.2% בת"א בנקים - לאומי, דיסקונט ובינלאומי עולים ב-0.2%, פועלים עולה ב-0.1%, מזרחי טפחות יורד ב-0.1%.
11:00 - ת"א נפט וגז עולה ב-1.4% - השותפות בלווייתן רציו ודלק קידוחים עולות ב-3% וב-2.2% בהתאמה, קבוצת דלק מתחזקת ב-1.7%.
10:00 - המסחר נפתח: מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, ת"א 125 עולה ב-0.1%; ארביטראז' חיובי דוחף את נובה ב-2% לפסגת ת"א 35, פער שלילי מוריד את טאואר ב-1.1% בתחתית המדד.
אלקטריאון מתחזקת ב-6.5% בפסגת ת"א 90, פריון מאבדת 6.3% ואודיוקודס יורדת ב-5.5% בקצה האדום של המדד; חנן מור נחתכת ב-5%, בעקבות החשיפה בכלכליסט על פרישת סמנכ"ל הכספים ללא דיווח של החברה לבורסה (ראו עדכון מוקדם).
4 צפייה בגלריה
אלקטריאון
אלקטריאון
מערכת כביש הטענה של אלקטריאון
(צילום: youtube)

ברקע לעלייה באלקטריאון - החברה חשפה כי נבחנת אפשרות למיזוג עם ספאק בבורסה בחו"ל. אחת מבעלות המניות הגדולות בחברה, חברת הון הטבע, שמחזיקה נכון להבוקר ב-11.2% מהון המניות של אלקטריאון, עדכנה כי היא מוכרת מניות של אלקטריאון לירון יעקובי ב-42.5 מיליון שקל ואופציות לרכישת מניות נוספות. הון הטבע ציינה כי התחייבה בפני יעקובי שלא לבצע דיספוזיציה (שינוי בהחזקה) ביתרת המניות של אלקטריאון שבידיה בתקופה שתסתיים באחד משני תנאים. הראשון הוא שאלקטריאון תונפק בבורסה מחוץ לישראל. ההליך, כפי שצויין כולל גם אפשרות למיזוג עם ספאק; התנאי השני הוא חסימה של המניות לשנה וחצי ממועד החתימה על ההסכם.
9:30 - פרשן כלכליסט אורי טל טנא, ענייני משקלות: "הבורסה פרסמה ביום חמישי בערב את הפרמטרים לעדכון המשקל החודשי, שיכנס לתוקף בשלב נעילת המסחר של 4 בנובמבר. בעדכון זה יש שני שינויים יחסית להערכות המוקדמות שלי. 1. ירידת מדרגת החזקות הציבור למניית אלקטריאון תהיה כבר בנובמבר והמניה תספוג היצע של 18.7 מיליון שקל. יש לכך השפעה על ביקושים והיצעים מצרפיים, בעיקר במדדי ת"א 90 ות"א טכנולוגיה. 2. הבורסה בחרה בפקטור משקל 0.2 למניית רימון (הערכתי שיבחר פקטור משקל 0.4), לכן הביקוש למניה יצטמצם ל 3.9 מיליון שקל.
הסיבות לקושי בהכנסת מניית רימון למדדים לא נובע בקושי במניה עצמה, אלא בבעיה במדד ת"א בניה. קרנות סל וקרנות מחקות על מדד זה מנהלות 572 מיליון שקל. בגלל מגבלת משקל נמוכה מידי במדד (5%), קרנות הסל מחזיקות כ 9.5% מהסחורה הצפה במניות המדד להן אין פקטור משקל מקסימאלי, ולכן הן יוצרות עיוותים רבים - ובהתאם לקושי להכניס מניות חדשות למדד. הפתרון פשוט - העלאת מגבלת המשקל ל 10%. אם הפתרון שאני מציע יבוצע (רצוי באופן מדורג) יווצר היצע למניות הקטנות במדד וביקוש למניות הגדולות".
9:25 - אלביט הדמיה מעדכנת כי המגעים לפיצול החברה ולמיזוג פעילות חדשה בתחום האנרגיה המתחדשת (שדווחו ב-26 ביולי) לא הבשילו והסתיימו ללא הסכם.
9:20 - סולגרין חתמה על מזכר הבנות לא מחייב עם מנורה מבטחים להקמת שותפות מוגבלת אשר תבצע השקעות בפרויקטים בתחום האנרגיה המתחדשת בשלבי פיתוח שונים באיטליה ובמדינות נוספות באירופה. מנורה זרים 60 מיליון יורו לשותפות, וסולגרין 100 מיליון יורו.
4 צפייה בגלריה
תום שפרן מנכ"ל סולגרין וגל בוגין יו"ר סולגרין
תום שפרן מנכ"ל סולגרין וגל בוגין יו"ר סולגרין
מימין: תום שפרן מנכ"ל סולגרין וגל בוגין יו"ר סולגרין
(אייל טואג)
9:10 - אונייה של צים עולה באש לחופי ויקטוריה שבקנדה. לפי דיווח ב-CBC ניוז, 10 אנשי צוות פונו ועוד 11 נותרו עדיין על הסיפון. נראה ש-6 מכולות על גבי האוניה בוערות - האוניה נושאת מעל 52 טונה של כימיקל נתרן אתיל (xanthates) המשמש בתעשיית הכרייה. צים הנחסרת בניו יורק היא חברה מוחזקת של קנון (28%) מקבוצת עידן עופר.
8:50 - אינטר תעשיות זכתה במכרז חברת נתיבי איילון להקמה ותחזוקה של 73 עמדות טעינה חשמלית מהירה לאוטובוסים ורכבים ציבוריים במסוף יד חרוצים בנתניה, לצד הקמת תשתיות חשמל תומכות.
התמורה בחוזה מוערכת ב-8.5 מיליון שקל – תקופת הביצוע תחל ברבעון הרביעי של 2021 ותסתיים ברבעון השני של 2022. תקופת התחזוקה והתפעול תעמוד על 24 חודשים ממועד המסירה, עם אופציית הארכה ל-24 חודשים נוספים.
8:40 - מגדלי הים התיכון זכתה במכרז רשות מקרקעי ישראל לרכישת הזכויות ב-2 מגרשים בשכונה החדשה באור יהודה – המגרשים מיועדים להקמת בית דיור מוגן של עד 500 יחידות דיור. החברה תשלם לרמ"י עבור הזכייה 141 מיליון שקל, ועוד 29 מיליון שקל דמי פיתוח.
8:30 - האם עסקת קיסטון לרכישת מניות תחנת הכוח באר טוביה מידי הפניקס בסכנה? קיסטון מעדכנת שהמועד האחרון לביצוע ההשלמה הראשונה בהסכם נדחה ל-26 באוקטובר, כלומר לעוד יומיים.
קיסטון מציינת בדיווח ש"ככל שאיזה מהתנאים המתלים להשלמה הראשונה לא יתקיים עד למועד האחרון להשלמה כאמור, והמועד הנ"ל לא הוארך על ידי הצדדים, יהיה כל צד רשאי לבטל את הסכם הפªיקס במלואו".
במסגרת העסקה, קרן הריט קיסטון אמורה לשלם 293 מיליון שקל בחלוקה שווה לקרן נוי ולאומי פרטנרס עבור האחזקות שלהן, ולהפניקס היא תשלם 307 מיליון שקל. סכום זה יעביר לידי קיסטון גם הלוואה שהפניקס העמידה לחברת גלובל פאואר, שמחזיקה ב־30% ממניות תחנת הכוח. את ההלוואה ניתן להמיר ל־10.5% ממניות גלובל פאואר.

4 צפייה בגלריה
תחנת הכוח ב באר טוביה
תחנת הכוח ב באר טוביה
תחנת הכוח בבאר טוביה
(צילום: איה בן עזרי)

7:10 - חשיפת כלכליסט: אייל מוליאן, סמנכ"ל הכספים של חנן מור, עוזב את החברה ועובר לשמש כסמנכ"ל הכספים של דלק נכסים שבשליטת להב אל.אר, שבראשה עומדים אבי לוי (43%) ואלי להב.
האירוע חריג לא בגלל המעבר, אלא כי אף שמוליאן חתם כבר לפני יותר שמונה שבועות על הסכם העסקתו החדש בדלק נכסים, חנן מור לא דיווחה על כך לבורסה. ככל הידוע, חברת הייזום והבנייה גם לא שיתפה בכך את הגופים המוסדיים שלקחו חלק ברוד שואו שהיא עורכת, בדרך לגיוס של 250־300 מיליון שקל בשתי סדרות אג"ח. מוליאן הוא זה שהוביל את הרוד שואו.
7:00 - בורסת ת"א נכנסת לשבוע מסחר חדש ומסעיר, בעיקר בגלל העניינים שמעבר לים – בניו יורק ניכנס מחר לשיא עונת הדוחות, עם חמש ענקיות הטכנולוגיה: פייסבוק תפרסם את התוצאות שלה בשני לאחר המסחר, מיקרוסופט ואלפבית בשלישי בערב, אפל ואמזון בחמישי בערב.
בין לבין יגיעו לשוק השבוע עשרות דוחות של כמה מהחברות הגדולות והחשובות ביותר בארה"ב, כולל ויזה, מאסטרקארד, בואינג, קוקה קולה, מקדונלדס, טוויטר, eBay, קימברלי קלארק, קאטרפילר, שברון ואקסון מוביל.
יהיה מעניין גם בחזית המקומית שלנו – חברת טבע תפרסם ביום רביעי את הדוח המסכם שלה לרבעון השלישי (לפני פתיחת המסחר בניו יורק).
את השבוע שעבר נעלו המדדים ת"א 35 ות"א 125 בעלייה של 0.7%, ת"א בנקים קפץ ב-2.4%, ת"א נפט וגז עלה ב-2%. מניית טאואר הובילה את ת"א 35 בעלייה שבועית של 5.9%, לייבפרסון רשמה ירידה של 10.7%.
ברקע למסחר היום, הנעילה המעורבת שנרשמה בשישי בניו יורק: מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.2%, נאסד"ק ירד ב-0.8%, S&P 500 ירד ב-0.1%. אלה פערי הארביטראז' שנפתחו בדואליות הבכירות של הבורסה:
פער חיובי - נייס 1.5%, נובה 2%, לייבפרסון 1.6%, אלביט מערכות 0.7%, אופקו 0.2%; פער שלילי – טבע 0.8%-, פריגו 0.3%-, טאואר 0.9%- (אורמת טכנ' ירידה קלה ולא מהותית).

4 צפייה בגלריה
בורסה בורסת תל אביב 111
בורסה בורסת תל אביב 111
בורסת תל אביב
(צילום: בלומברג)