המסחר בוול סטריט ננעל בירידות; טבע איבדה 10.5%
המסחר בוול סטריט ננעל בירידות; טבע איבדה 10.5%
המדדים המובילים ירדו עד 0.4%, אך דאו ג'ונס רשם שבוע רביעי ברציפות של עליות; ברקע למסחר: היחלשות במכירות הקמעונאיות, ועלייה בציפיות האינפלציה לשנה הקרובה; חברת התרופות הישראלית צנחה לאחר שה-FDA לא אישר לשותפתה אלווטק להקים את המפעל לייצור תרופת היומירה; ג'יי.פי מורגן זינק ב-7.5% בעקבות דוחות חיוביים, בואינג צנחה 5.6%
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
23:00 - המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים קלות על רקע ההיחלשות במכירות הקמעונאיות וציפיות פושרות ביחס להמשך עונת הדוחות: דאו ג'ונס ונאסד"ק נחלשו היום ב-0.4%, ו-S&P 500 ירד ב-0.2%. עם זאת, לקראת הסיום נחלשו הירידות לאחר שכבר הגיעו ל-1.1%. בסיכום שבועי רשם דאו ג'ונס עלייה רביעית ברציפות - של 1.2%. נאסד"ק ו-S&P 500 עלו ב-0.3% וב-0.8% בהתאמה.
חברת התרופות הישראלית טבע צנחה ב-10.5% לאחר שה-FDA לא אישר לשותפתה אלווטק להקים את המפעל לייצור תרופת היומירה. מניות הבנקים רשמו עליות בעקבות דוחות טובים, כשג'יי.פי מורגן זינק ב-7.5% וסיטיגרופ - ב-4.8%. בואינג, לעומת זאת, צנחה 5.6% בעקבות עיכובים משמעותיים במסירת מטוסי 737 מקס.
21:50 - הנפט מסוג WTI עלה ב-0.4% לרמה של 82.5 דולר לחבית. זאת לאחר שסוכנות האנרגיה הבינלאומית העריכה כי הביקושים העולמיים יגיעו השנה לשיא בזכות התאוששות בצריכה בסין. עם זאת הזהירה שקיצוצי תפוקה חדים עליהם הכריזו חברות אופ"ק+ עלולים לגרום מחסור שיפגע בצרכנים. בסיכום שבועי מדובר בעלייה רביעית ברציפות - הפעם ב-2.3%.
20:50 - הזהב ירד ב-1.9% לרמה של 2,015.8 דולר לאונקיה.
19:45 - הירידות בוול סטריט מתחזקות בהובלת נאסד"ק שמאבד 1.1%. בתוך כך סקר אנליסטים של חברת Refinitiv צופה שההכנסות של החברות במדד S&P 500 צפויות לרדת ב-5% ברבעון הראשון. זאת בשעה שהחברות מתמודדות על אינפלציה עיקשת וריבית גבוהה.
19:00 - בורסות אירופה ננעלו בעליות שערים: דאקס וקאק התחזקו ב-0.5% ופוטסי - ב-0.4%. מדד סטוקס 600 עלה ב-0.5% ורשם שבוע רביעי ברציפות של עליות עם התחזקות של 1.2%. מגזר הבנקאות הוביל את העליות - 3% - בעקבות הדו"חות החיוביים של הבנקים בארה"ב. מגזר התשתיות הוביל את הירידות לאחר שאיבד 1.5%.
18:05 - טבע צונחת ב-12% לאחר שה-FDA לא אישר לשותפתה אלווטק להקים את המפעל לייצור תרופת היומירה לאחר שנמצאו בו פגמים.
מדובר באכזבה גדולה עבור טבע שתיכננה להתחיל למכור את התרופה, שהיא גרסת ביוסימילר לטיפול בדלקות אוטואימוניות, וזאת עוד השנה. הדבר לא יקרה עתה. טבע ציינה בתגובה למכתב שקיבלה מה-FDA כי תבחן את צעדיה הבאים בכל הנוגע ליומירה והוסיפה כי היא מחויבת לשיתוף הפעולה עם אלווטק גם בתרופות הנוספות שהן מפתחות ביחד.
17:00 - סנטימנט הצרכנים בארה"ב שנמדד על ידי אוניברסיטת מישיגן רשם עלייה מ-62 נקודות בחודש מרץ ל-63.5 נקודות החודש. צפי האנליסטים עמד על 62 נקודות. עם זאת ציפיות האינפלציה לשנה הקרובה עלו מ-3.6% ל-4.6% באפריל, כך עולה מתוצאות הסקר. הדבר מעיד על המשך החששות באשר ללחצים האינפלציוניים לטווח הקרוב והרחוק. בתוך כך המדדים המובילים בוול סטריט עוברים לירידות של עד 0.5%.
16:30 - המסחר בוול סטריט נפתח היום במגמה מעורבת, כשנאסד"ק מאבד 0.5%. זאת על רקע פרסום נתוני המאקרו ובהם ההאטה הנוספת באינפלציה בארה"ב מאתמול, והירידה במכירות הקמעונאיות - נתון שפורסם היום כשעה לפני פתיחת המסחר. במקביל, המשקיעים ממתינים לדו"חות הרבעון הראשון בשבועות הקרובים.
בתוך כך שלושה מהבנקים הגדולים בארה"ב רשמו תוצאות טובות מהצפי לרבעון הראשון (ראו דיווח מוקדם): ג'יי.פי מורגן עולה ב-5.5, וולס פארגו - ב-1.2% וסיטיגרופ - ב-2.3%. בואינג מאבדת 5.5% על רקע עיכובים במסירת מטוסי ה-737 מקס.
15:30 - המכירות הקמעונאיות בארה"ב ירדו בחודש שעבר ב-1% לעומת צפי אנליסטים לירידה של 0.4%. זאת בדגש על רכישת רכבים ומוצרי יקרים אחרים. הדבר עשוי להעיד על כך שהכלכלה מאבדת תאוצה בעקבות העלאות הריבית. לפי משרד המסחר, הנתון המתייחס לפברואר תוקן לירידה של 0.2% במקום 0.4%.
14:55 - החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת. החוזה על דאו ג'ונס מאותת על פתיחה חיובית של 0.1%, ואילו החוזים על המדדים S&P 500 ונאסד"ק מאותתים על ירידה של 0.1% ו-0.5% בהתאמה בפתיחת המסחר.
הבנקים וולס פארגו וג'יי.פי מורגן פרסמו מוקדם יותר את דוחותיהם הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2023. שני הבנקים הציגו זינוק של עשרות אחוזים ברווח הנקי, בעיקר הודות לרווחים מריביות. הרווח הנקי של ג'יי.פי מורגן בהובלת המנכ"ל ג'יימי דיימון זינק בשיעור של 52% לרמה של 12.6 מיליארד דולר. מניית הבנק מטפסת בשיעור של 5.7% בטרום מסחר.
11:40 - הבורסות באירופה נסחרות בעליות, על רקע הנתונים שפורסמו בארה"ב וההערכה כי ההאטה באינפלציה כפי שבאה לידי ביטוי במדד המחירים ליצרן שפורסם אתמול (ה') תוביל לעצירה בהעלאות הריבית מצד הבנק הפדרלי המרכזי. המדדים המובילים נסחרים בעליות של עד 0.3%
מדד סטוקס 600 האירופי עלה ב-0.2% בתחילת המסחר, ומרבית הסקטורים נסחרו בטריטוריה חיובית. כך למשל, מניות יצרניות המוצרים לבית והמכוניות עולות כל אחת ב-0.6%. לעומת זאת מניות חברות הביטוח יורדות ב-0.5%. ביום חמישי סגרו מדדי המניות באירופה בעליות, זה היום הרביעי ברציפות לאחר חופשת חג הפסחא.
בארה"ב נפתחת עונת הדוחות והמשקיעים עוקבים אחר ג'יי.פי מורגן, וולס פארגו וסיטיבנק שמתוכננים לפרסם את התוצאות שלהם לפני פתיחת המסחר היום.
מניית יצרניות התרופות הווטרינריות הבריטית Dechra זינקה ב-38% מיד לאחר פתיחת המסחר בעקבות החדשות על רכישה אפשרית. החברה הכריזה אתמול כי נכנסה לשיחות עם חברת הפרייבט אקוויטי השבדית EQT על עסקת רכישה אפשרית במזומן בגובה 5.8 מיליארד דולר. אם העסקה אכן תצא לפועל בעלי המניות ירוויחו 40.70 פאונד על כל מניה שברשותם. לפי החברה, ל-EQT יש עד ה-11 במאי כדי להכריז על כוונה להגיש הצעה.
מוקדם יותר הבוקר ננעל המסחר בבורסות אסיה בעליות - ניקיי היפני טיפס ב-1.2%, שנגחאי הסיני עלה ב-0.6% ומדד האנג סנג בהונג קונג הוסיף לערכו 0.5%.
8:50 - הבורסות באזור אסיה והפסיפיק נסחרות הבוקר (ו') ברובן בעליות, בדומה למגמה בוול סטריט ולאחר שאתמול (ה') פורסם מדד המחירים ליצרן בארה"ב שהצביע על האטה נוספת באינפלציה. המדד לחודש מרץ העוקב אחר המחירים שמשלמות החברות ונחשב לסמן לגבי האינפלציה, ירד בשיעור חודשי של 0.5%.
בסינגפור, הרשות המוניטארית שמרה על המדיניות ללא שינוי, זאת בעוד האינפלציה נותרה על שיא של 14 שנים. לפי ההערכות המוקדמות, הכלכלה התכווצה ברבעון האחרון ב-0.7% לעומת רבעון קודם לכן ועלתה בשיעור שנתי של 0.1% בלבד.
באוסטרליה, מדד S&P/ASX 200 נסחר בעלייה של 0.4%, ואילו ביפן מדד ניקיי 225 מתחזק ב-1.2% בעוד שמדד טופיקס עולה ב-0.5%. מדד קוספי בדרום קוריאה עולה ב-0.7%. לעומת זאת מדד האנג סנג בהונג קונג נותר ללא שינוי. בסין, מדד שנגחאי המשולה מטפס ב-0.4% ומדד שנז'ן המשולב ב-0.5%.
במסחר הלילה בארה"ב נסחרו שלושת המדדים המרכזיים גם בעליות – מדד S&P 500 עלה ב-1.33% וסגר ברמתו הגבוהה ביותר מאז פברואר, מדד נאסד"ק עלה ב-1.99% ומדד דאו ג'ונס ב-1.14%.