סגור

נחשף בכלכליסט
אחרי הליך הבמב"י, משפחת שוורץ תנסה להכניס שותף בחברת עמינח

הליך הבמב"י הסתיים ברכישת מניות המיעוט (16.67%) של רוני שוורץ תמורת 47 מיליון שקל. כעת עשויים יתר חברי המשפחה להכניס שותף לחברה. גם מינוי מנכ"ל חיצוני במקום אמנון שוורץ עומד על הפרק  

האם משפחת שוורץ תעמיד למכירה את השליטה בחברת המזרנים עמינח? אחרי שאתמול הסתיימה ההתמחרות בין בני המשפחה, נראה כי בעלי המניות בה ימכרו חלק ממניותיהם. כעת, נותרת השאלה איזה חלק ‑ מניות מיעוט או שליטה.
יש לא מעט מתעניינים בין קרנות ההשקעה הישראליות ברכישת השליטה בחברה, אבלן בני משפחת שוורץ העדיפו לנסות להכניס שותף מיעוט.
כפי שנחשף אתמול באתר כלכליסט, אמנון שוורץ, שמחזיק ב־50% ממניות החברה, יחד עם אחייניו זיו ושירי, המחזיקים כל אחד ב־16.67%, ירכשו את מניותיו של רוני שוורץ, אחיהם של זיו ושירי ואחיינו של אמנון, ששימש יחד איתו כמנכ"ל משותף.
רוני יקבל עבור מניותיו כ־47 מיליון שקל, לאחר שסירב להעלות את הצעתו עבור מניות בני משפחתו מעבר לרף זה במסגרת ההתמחרות. שווי החברה שנגזר מהצעתם של אמנון, זיו ושירי היה כ־280 מיליון שקל ואילו השווי שנגזר מהצעתו של רוני שוורץ היה כ־200 מיליון. המשמעות היא שהוא יחדל מלכהן כמנכ"ל משותף, ואמנון יכהן בתפקיד לבדו. בשלב מאוחר יותר עשויה החברה לחמנות מנכ"ל חיצוני שאיננו בן משפחה.
לכלכליסט נודע כי בתהליך ההתמרות בפני הבורר עמוס גבריאלי, היה רוני מוכן לשלם לאחיו ודודו בעד מניותיהם כ־166 מיליון שקל.
בתהליך כזה של מעין במב"י (BUY ME BUY YOU) מציע כל צד מחיר, והצד השני מחליט אם להעלות. מרכיב היקף המניות הוא משמעותי בתהליך בעמינח. בעוד שהדוד ושני האחים נדרשו לגייס סכום של כ־47 מיליון שקל, הרי שהסכום שאותו רוני, בעל מניות המיעוט, אמור היה לגייס גבוה בהרבה, ולכן התוצאה איננה מפתיעה מדי לאור יחסי הכוחות.
ועדיין, לא רק לאור גילו המתקדם של אמנון (83), המשפחה צפויה לנסות להכניס שותף לחברה. לקראת תהליך ההתמחרות כבר התנהלו מגעים מול קרנות השקעה ישראליות שונות. אבל קרנות מסוגן של פימי, פורטיסימו, טנא וקדמה, שרלוונטיות לעסקה כזו, לא היו מעוניינות לבצע אותה בלי לקבל שליטה בחברה ולייעל אותה. במילים אחרות, שום גוף השקעות אסטרטגי לא ישאיר את ההגה בידי שחקן אחר.
בתהליך ההתמחרות העדיפות הדוד אמנון והאחיינים זיו ושירי היתה להכניס שותף מיעוט במקומו של רוני, עם עדיפות לשותף פיננסי. שותף כזה, למשל גוף מוסדי, יוכל לרכוש עד 20% ממניות החברה, כלומר את המניות של רוני ואולי עוד קצת, ולחזק את האיתנות הפיננסית של עמינח. בסופו של דבר, כאמור, שום תהליך לא הבשיל והוא צפוי להתחדש עתה. קרנות השקעה שהתעניינו העריכו כי שווי החברה הריאלי נמוך יותר מהשווי בהתמחרות, בעיקר לאור הירידה בתוצאותיה בעקבות הסכסוך המשפחתי המתמשך וגם עקב המלחמה הנמשכת והשפעתה על הצריכה.
כך או כך נראה כי לחברה יובא מנכ"ל מקצועי חיצוני, כפי שביקשו הדוד והאחים הרוכשים בתחילת הסכסוך.
באוגוסט האחרון הגיע הסכסוך הקשה והמתמשך בין רוני לאחיו ודודו לסיום, כשבית הדין הארצי לעבודה התיר לפטר את רוני מתפקיד מנכ"ל החברה המשותף. זאת, לאחר שרוני ביקש מבית המשפט למנוע את הדחתו, ונדחה.
כבר בשנת 2020 אמנון שוורץ ואחייניו, זיו ושירי, החליטו להפסיק את כהונתם של כל בני המשפחה בחברה ולהישאר בדירקטוריון בלבד. רוני שוורץ, שעפ"י ההחלטה אמור היה להפסיק את כהונתו, יצא למאבק וטען כי רק האספה הכללית של הדירקטוריון, שבה הוא מחזיק בזכות וטו, מוסמכת לפטרו. כבר אז דובר על הליך היפרדות אפשרי בין הצדדים.
רשת עמינח, שהוקמה בשנת 1970, מייצרת, מייבאת ומשווקת מזרנים, רהיטים ומוצרי עץ נלווים. האחים אברהם ואמנון שוורץ הקימו ביפו מרפדיה קטנה והפכו אותה לימים לרשת גדולה ומותג שמוכר כמעט בכל בית. לרשת 60 חנויות והיא מעסיקה כ־500 עובדים.
אברהם שהיה הרוח החיה בחברה, נפטר ב־1997. מניתיו הועברו לשלושת ילדיו, רוני, זיו ושירי 16.7% מהמניות כל אחד. אמנון נשאר עם 50% וילדיו, טלי, מיה ועו"ד אורן שוורץ, מכהנים כדירקטורים בעמינח.