תנועות מתונות במט"ח, הדולר נסוג ל-3.66 שקלים
תנועות מתונות במט"ח, הדולר נסוג ל-3.66 שקלים
הדולר נחלש ב-0.3% מול המטבע המקומי, היורו יורד בשיעור דומה לסביבת 3.96 שקלים; המשקיעים ממתינים לנתוני האינפלציה של יוני בארה"ב שיתפרסמו מחר ולנתון המקביל בישראל שיתפרסם ביום שני
נסיגה מתונה בדולר בשוק המט"ח המקומי - לקראת פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב מחר ונתוני האינפלציה בישראל ביום שני הקרוב. זאת תוך המשך מעקב אחר ההתפתחויות הבטחוניות ועדכונים על המגעים לעסקה להשבת החטופים.
הדולר יורד ב-0.3% (ביחס לשערו היציג אתמול) ונסחר ב-3.66 שקלים, היורו יורד ב-0.4% לסביבת 3.96 שקלים; בשווקים העולמיים: היורו ללא שינוי מהותי, בסביבת 1.082 דולר, וביפן הדולר עולה ב-0.2% ל-161.57 ין.
בסין פורסמו נתוני האינפלציה - מדד המחירים לצרכן עלה ביוני ב-0.2% בחישוב שנתי, התחזיות עמדו על 0.4%, לאחר שבמאי נרשמה עלייה של 0.4%; בחישוב חודשי ירד המדד ב-0.2%, התחזיות עמדו על ירידה חודשית של 0.1%, בדומה לירידה שנרשמה במאי.
בארה"ב ולמעשה כל השווקים הגלובאליים ממתינים כאמור לנתוני האינפלציה שיתפרסמו מחר - לפי התחזיות מדד המחירים של יוני ירשום עלייה חודשית של 0.1% ועלייה שנתית של 3.1%. זאת מול עלייה חודשית אפסית ועלייה שנתית של 3.3% בחודש מאי.
יו"ר הפד ג'רום פאוול אמר אתמול בעדותו בסנאט כי נתוני האינפלציה האחרונים הראו התקדמות "מתונה" נוספת ונתונים טובים נוספים יחזקו את ביטחון הפד בחזרת האינפלציה ליעד שנתי של 2% - התנאי להורדת ריבית. "חולשה בלתי צפויה בשוק העבודה עשויה גם היא לגרום להורדה", הוסיף פאוול.
"בעוד שהכלכלה האמריקאית מאטה ושוק העבודה מתקרר, שיעור האבטלה נשאר נמוך לפי סטנדרטים היסטוריים והכלכלה האמריקאית היא הטובה ביותר בעולם", אמר.
בה בעת, הדגיש פאוול, "לנוכח ההתקדמות שנעשתה בשנתיים האחרונות, הן בהורדת קצב האינפלציה והן בהתקררות שוק התעסוקה, התחזקות האינפלציה היא לא הסיכון היחיד שאנו עומדים מולו. הקלה מאוחרת מדי או בהיקף נמוך מדי של המדיניות המוניטארית המצמצמת עלולה להחליש באופן מוגזם את הפעילות הכלכלית ואת שוק התעסוקה". היום צפוי יו"ר הפד להעיד בפני ועדה של בית הנבחרים.