סגור
שקל דולר מט"ח מטבע חוץ שקלים דולרים
השקל מתחזק מול המטבעות העיקריים (צילום: שאטרסטוק)

נסיגה בדולר, נסחר סביב 4.03 שקלים

מוקדם יותר נסחר הדולר תמורת 4.07 שקלים, היורו יורד ל-4.28 שקלים; מיטב: "בנק ישראל הצליח להוריד את סטיית התקן בדולר-שקל"; על הפרק בשווקים הגלובליים - ביום רביעי החלטת ריבית של הפד, בחמישי ההחלטה המקבילה בבנק של אנגליה

השקל מתחזק בפתיחת שבוע המסחר: הדולר נסוג ל-4.036 שקלים, היורו יורד לסביבת 4.28 שקלים; בשערי החליפין בעולם - היורו מתחזק ב-0.4% ל-1.06 דולר.
חזרה לשוק המקומי: הדולר חתם ביום שישי עלייה של 6.3% מתחילת המלחמה, היורו טיפס בתקופה זו ב-5.8%. בה בעת, הנסיגה החזקה במטבע לאחר השבת השחורה של 7 באוקטובר נבלמה.
"השקל שמושפע מאוד מפעילות הזרים אומנם המשיך להיחלש, אך בשבוע האחרון כבר לא היה חריג מאוד בחולשתו (ביחס למטבעות האחרים מול הדולר). בהקשר הזה חשוב לציין שבנק ישראל הצליח להוריד את סטיית התקן של שער החליפין שקל-דולר לרמה הנמוכה בשנה האחרונה", ציין אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב.
על הפרק בשוקי המט"ח הגלובליים: הפד יפרסם ברביעי בערב את החלטת הריבית - לפי התחזיות הבנק האמריקאי יותיר את הריבית ללא שינוי, על 5.50%. בחמישי מצפה לנו החלטת ריבית בבריטניה, גם כאן התחזיות הן שהריבית תישאר ללא שינוי, על 5.25%.
כלכלני לידר בראשות יונתן כץ אומרים בסקירה השבועית כי "הריבית הריאלית של בנק ישראל צפויה להישאר גבוהה במרבית 2024 - הבנק משדר שכך צפוי להיות כל עוד פרמיית הסיכון של ישראל נותרת גבוהה".
בליד מסבירים כי בניגוד לאירועי הקורונה והמשבר הפיננסי הגדול, שהובילו להפחתה מהירה בריבית ולהזרמת כספים לשוק, הפעם "השמירה על הריבית גבוהה שמטרה להיאבק בלחץ לפיחות בשקל תפגע בפעילות וגם בכוח הקנייה של משקי הבית".
רק סיום הלחימה, אומרים בלידר, יתמוך בתוואי של הורדת ריבית על ידי בנק ישראל, בין היתר לנוכח "ההתמתנות הצפויה בפעילות הכלכלית ובסביבת האינפלציה". לפי התחזית של כלכלני לידר, בסוף 2024 תעמוד ריבית בנק ישראל על 3.75%.