הדולר נסחר ב-3.76 שקלים; "נתוני האינפלציה רחוקים מלהצדיק העלאת ריבית בנובמבר"
הדולר נסחר ב-3.76 שקלים; "נתוני האינפלציה רחוקים מלהצדיק העלאת ריבית בנובמבר"
המטבע הישראלי לא רושם תנועה מהותית לאחר שלשכת הסטטיסטיקה דיווחה על ירידה מפתיעה של 0.2% במדד המחירים לצרכן בספטמבר בחישוב חודשי; יוני פנינג ממזרחי טפחות: "למרות ההפתעה מטה היום, החששות האינפלציוניים ממשיכים להתבסס גם עבור אוקטובר, על רקע החגים"
השקל שומר על תנועות קלות אחרי שהאינפלציה הראתה התקררות מפתיעה. לשכת הסטטיסטיקה דיווחה הערב שמדד המחירים לצרכן ירד ב-0.2% בחודש ספטמבר בהשוואה לחודש אוגוסט, זאת לעומת צפי לרמה של 0%. בחישוב שנתי עלה מדד המחירים לצרכן ב-3.5%, זאת לעומת צפי ל-3.6% שהיתה גם הרמה בסוף אוגוסט.
הדולר נסחר ב-3.76 שקלים והיורו נסחר ב-4.098 שקלים, בדומה לשערים שהציגו המטבעות לפני פרסום הנתונים
מוקדם יותר היום נקבעו השערים היציגים, בהתחזקות המטבע הישראלי. הדולר נסוג ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 3.747 שקלים, היורו נחלש ב-0.4% ושערו היציג נקבע ברמה של 4.088 שקלים.
בשוק העולמי נחלש היורו ב-0.1% מול המטבע האמריקאי לרמה של 1.09 דולר.
נתוני האינפלציה הושפעו מירידות מחירים בולטות בסעיף התחבורה (2.6%) בשל ירידה של 16.7% במחירי הטיסות, זאת לעומת החודש הקודם שבו נרשמה עלייה של 22%. בכך תרם סעיף זה לירידה של 0.37% במדד. כמו כן, נרשמו ירידות מחירים בסעיפים תרבות ודיור (1.3%), הלבשה והנעלה (1.2%) ופירות טריים (1.1%). עליות מחירים נרשמו בסעיפי ירקות טריים (6.7%), שירותי חינוך (1.3%), ריהוט וציוד לבית (0.6%).
"למרות ההפתעה מטה היום, החששות האינפלציוניים ממשיכים להתבסס גם עבור אוקטובר, על רקע החגים", כתב לאחר פרסום הנתונים יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות בבנק מזרחי טפחות. "אם נחפש קצת אופטימיות, אז אפשר לציין שבתחילת אוקטובר, כזכור, ירדו מחירי הדלק בכ-13 אגורות".
"ירידת מחירי הדלק, יחד עם תיקון ראוי מאוד לציון במחירי הטיסות לחו"ל מסייעת לרכיבי התחבורה והתקשורת למשוך את המדד כלפי מטה", הוסיף פנינג.
"השפעות המלחמה בולטות מאוד גם במחירי המזון, שנותרו אמנם ללא שינוי, אבל הם עושים את זה מרמות גבוהות לכשעצמן. וגם פה נצפה להתמתנות בהמשך. אם לא בחגים, אז לפחות בנובמבר. דינמיקה דומה נצפית בירקות, עם תוספת של קרוב ל-7%, בהמשך לרמות הגבוהות באופן חריג שהסדרה הזו נמצאת בהן. אבל שוב, התשומות לגידולים לא גבוהות באותה המידה, ונצפה לתיקון.
"בשבועות האחרונים, ראינו את הציפיות מבנק ישראל מפעפעות לכיוון של העלאת ריבית מתי שהוא בהחלטת הקרובות. בהתחלה עוד ייחסנו את זה להיחלשות השקל. בכל זאת, זה גם מבטא את יציבות המשק, וגם משפיע ישירות על המחירים במדינה.
"אבל בשבוע האחרון, ניכר שהציפייה הזו תידלקה את עצמה, ככל שהנושא נעשה פופולרי יותר בשיח. לאחרונה, המשנה לנגיד הוסיף כי עד להודעת הריבית הקרובה יתפרסמו שני נתוני מדד מחירים וכי על שניהם יתבוננו מקרוב. להערכתנו, הנתון של היום רחוק מכזה שיצדיק העלאת ריבית בנובמבר. ונצפה שגם השני לא יהיה".