סגור

נעילה חיובית בבורסה, הבנקים ניתרו כמעט ב-4%, ירוק גם בנדל"ן ובנפט

מדד ת"א 35 טיפס ב-1.3%, ת"א 125 התחזק ב-1.2%, מדד הנפט והגז הוסיף 2.1%, מדדי הנדל"ן קפצו בין 2%-2.5%; חברת החשמל יוצאת לגיוס אג"ח של 1.5 מיליארד שקל

דיווח שוטף מהבורסה בת"א ברגע למלמחה בדרום: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים

15:55 - נעילה חיובית בבורסה: מדד ת"א 35 טיפס ב-1.3%, ת"א 125 התחזק ב-1.2%, הבנקים זינקו ב-3.9%, ת"א נפט וגז הוסיף 2.1%. מדדי הנדל"ן קפצו בין 2%-2.5%.
14:30 - מגמות מסחר בבורסה: בצד החיובי - אי.בי.אי עולה ב-1.6% ביום שישי לרצף החיובי, בצד השלילי - סולגרין נסוגה ב-0.5% ביום 11 רצוף של ירידות.
13:30 - ליברה נחלשת ב-5.2%. חברת הביטוח הודיעה היום שתממן את עלות חודש נובמבר למבוטחים שגרים בעוטף עזה וצריכים לחדש החודש את פוליסת הביטוח שלהם.
11:50 - קצוות בת"א 90: ג'נריישן קפיטל מזנקת ב-10% ואפולו פאואר עולה ב-6.8% בראש המדד, ישראל קנדה עם עליה של 5% סוגרת את השלישייה הפותחת. ישראכרט יורדת ב-2.7% בתחתית, בהמשך לנפילה של 22% בשבוע שעבר (ראו עדכונים מוקדמים).
10:45 - העליות בבורסה מתחזקות, ת"א 35 ו-125 עולים בכ-1%, ת"א בנקים מטפס ב-2% - לאומי מנתר ב-2.5%, דיסקונט עולה ב-2.2%, פועלים ב-2%, בינלאומי ב-1.7% ומזרחי טפחות ב-1.5%.
10:30 - בית הזהב ורבד קופצות ב- 26% וב-17% בהתאמה, לאחר שהודיעו על כתב הסכמה למכירה משותפת של חברת בתי האבות באנגליה, תמורת 152 מיליון פאונד.
השתיים תורמת לעלייה של כ-2% במדד ת"א בנייה. עוד בולטות בענף: ישראל קנדה עולה ב-3.5%, אזורים מתחזקת ב-3.3%, מבנה ב-3.2%, חנן מור ב-3%.
10:00 - המסחר נפתח: מדד ת"א ות"א 125 עולים ב-0.4%, ת"א בנקים עולה ב-1.4% - דיסקונט מטפס ב-1.7% ופועלים עולה ב-1.5%.
אנרג'יאן מתחזקת ב-3.4% בראש ת"א 35, דלק עולה ב-2% (ת"א נפט וגז עולה ב-1.6%) אורמת מאבדת 3.4% בתחתית ת"א 35
ישראכרט מאבדת 0.6% בעקבות הודעת רשות הההגבלים על דחייה נוספת בהחלטה על אישור המכירה להראל. החששות בשוק מאי השלמת העסקה הובילו לנפילה של 21.7% במניית ישראכרט בשבוע שעבר.
9:50 - בהמשך לדיווח בכלכליסט הבוקר על הקשיים שמערימה רשות התחרות על המיזוג הראל-ישראכרט (ראו עדכון מוקדם): הראל וישראכרט הודיעו לבורסה שהשתיים קיבלו מרשות התחרות הודעה על הארכת המועד האחרון למתן החלטת רשות התחרות בנוגע לאישור המיזוג. (זאת לאחר שעד למועד דיווח זה החברה וישראכרט האריכו את המועד כאמור מספר פעמים בהחלטות משותפות בשל פניית רשות התחרות). עוד מציינת הראל כי "התברר לחברה כי הסיכויים קטנים מאד שאישור רשות התחרות לעסקת המיזוג יתקבל עד המועד האחרון להתקיימות התנאים המתלים כקבוע בהסכם".
עוד נאמר בדיווח כי "לפי ההסכם אם כל התנאים המתלים לא יתקיימו עד למועד האחרון להתקיימות התנאים המתלים כאמור, כל צד יהיה רשאי להודיע למשנהו על ביטול ההסכם". על פניו, לנוכח העובדה שהרשות לא צפויה להעביר את ההחלטה במועד האמור, ההסכם בהחלט עשוי להתבטל.
9:15 - חברת החשמל מעדכנת כי המלחמה צפויה "להשפיע לרעה על התוצאות שלה" - אף שהיא לא נוקטת בסכום, שכן לדבריה בשלב זה של אי ודאות "אין ביכולתה להעריך האם, מתי ובאיזה היקף יושפעו תוצאות הפעילות, מצבה הכספי, תזרימי המזומנים ואיתנותה הפיננסית".
על מנת לעמוד בצרכים השוטפים מול האתגרים הקיימים, החברה הודיעה על גיוס אג"ח בהיקף של עד 1.5 מיליארד שקל, באמצעות הרחבת סדרות קיימות.
ברמה הפרטנית, את הפגיעה הצפויה בתוצאות בשל המלחמה היא מסבירה בגידול בהוצאות התפעול והפיתוח של החברה הנובע, בין השאר, "משינוי תמהיל והיקף הדלקים בהם החברה תעשה שימוש בעקבות עצירת פעילות הפקת הגז ממאגר תמר".
עוד היא מציינת כי "היחלשות השקל מול מטבעות זרים, מובילה לעליית מחירי חומרי הגלם והדלקים שהיא רוכשת". כמו כן, החברה עשויה התמודד עם "מחסור במקורות אנרגיה זמינים לפעילות הייצור לרבות מחסור בגז במקרה של פגיעה באסדות הגז או מחסור בדלקים לאור קשיים בייבוא דלקים".
החברה אף מתייחסת לפגיעה הכלכלית שתסב לה דחייה אפשרית במועד המכירה או מועד המסירה של תחנת הכוח אשכול, שנמצאת בשלב האחרון לקראת המכרז הנוסף. דליה אנרגיה שבשליטת משק אנרגיה צפויה לפי הערכות לזכות במכרז, בסבירות גבוהה כמציעה יחידה, בסכום של כ-9 מיליארד שקל.
8:50 - אלביט מערכות זכתה בחוזה של 135 מיליון דולר להקמת מפעל תחמושת ארטילרית עבור לקוח בינלאומי. תקופת הביצוע עומדת על שנתיים.
7:50 - טופ גאם חתמה עם תאגיד בינלאומי על הסכם לייצור ואספקה של תוספי תזונה בצורת מתן של סוכריות גומי. זאת לצד הסכם איכות, שמסדיר את היבטי האיכות, הפעולות והבדיקות הנדרשות מצד טופ גאם בייצור המוצרים.
ההסכם נחתם לשלוש שנים ובשלב ראשון הלקוח ביצע הזמנה של 2 מילין יורו, לשני המוצרים הראשונים שיסופקו מבוקבקים, אותם פיתחה החברה במהלך השנתיים האחרונות ביחד עם הלקוח.
7:00 - כלכליסט מדווח:
הממשלה נערכת למימון הוצאות המלחמה: משרד האוצר פרסם בשבוע שעבר את תוכנית המכרזים לגיוסי אג"ח סחירים לחודש נובמבר, לפיה המשרד מתכוון לגייס אג"ח ב־14 מיליארד שקל. סכום זה גבוה ב־75% לעומת הגיוסים באוקטובר שעתידים להסתכם ב־8 מיליארד שקל. בחודשים לפני כן נרשמו גיוסים של 6–7 מיליארד שקל בממוצע. שאלת המפתח היא האם העלייה הצפויה בהיקף גיוסי האג"ח תלחץ כלפי מעלה את תשואותיהן, מה שעלול לייקר את מחירי האשראי במשק, שכן תשואות האג"ח מהוות בנצ'מרק למחירי כלל ההלוואות.
רשות התחרות לא מוכנה לאשר את העסקה לרכישת ישראכרט על ידי קבוצת הראל בתנאים הנוכחיים ומנהלת איתן שיחות לגבי שתי סוגיות מהותיות שמונעות את האישור: הלוואה שנתנה הראל לבעלים של חברת כרטיסי האשראי MAX וחשש להעברת מידע בין ישראכרט להראל באופן שיפגע בלקוחות של שתי החברות. הראל וישראכרט חולקות על עמדת הרשות ומנהלות איתה שיחות באמצעות עורכי הדין שלהן.
ישראכרט צנחה בשבוע שעבר ב-21.7%, בעקבות חששות לפיהן אין בכוונת הראל להשלים את עסקת הרכישה של ישראכרט במחיר שנקבע בהסכם.
6:50 - בורסת ת"א תיכנס הבוקר לשבוע מסחר נוסף של ימי מלחמה, כשברקע הכניסה הקרקעית הראשונית של צה"ל לשטחי עזה – וההשתלטות על שטח במרחב הצפוני של הרצועה.
ביום שלישי תיפרד הבורסה מחודש אוקטובר, מהקשים שידעה מדינת ישראל, והתוצאות יבואו לידי ביטוי במדדים. ת"א 35 נפל עד כה ב-13% מתחילת החודש, ת"א 125 נפל ב-14.2%, ת"א בנקים עם צניחה של 18%, ומדד נפט-גז עם מינוס 20%
תשואת אג"ח ישראל ל-10 שנים עומדת הבוקר על 4.60% - בפתיחת אוקטובר עמדה התשואה על 4.24% וביום חמישי שלפני השבת השחורה על 4.27%. תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים נסגרה בשישי על 4.85%.
ולנוכח האירועים: ג'יי.פי מורגן חותך את תחזית הצמיחה של ישראל לשנתיים הבאות, ובין היתר צופה ירידה חדה של 11% (קצב שנתי) בתמ"ג הישראלי ברבעון האחרון בעקבות המלחמה.
"ההערכה הראשונית שלנו עם תחילת הסכסוך, כאשר הורדנו את תחזית הצמיחה של המשק הישראלי לרבעון הרביעי מ-1.75% ל-1.5% (שיעור שנתי) היתה אופטימית מדי... הורדנו את תחזית הצמיחה לשנת 2023 ל-2.5% (לעומת 3.2% לפני המלחמה) וב-2024 ל-2% (דומה לקודם), כאשר הסיכונים הם כלפי מטה", אמרו בג'יי.פי מורגן.
ברקע למסחר, המגמה המעורבת שנרשמה בשישי בניו יורק. דאו ג'ונס ירד ב-1.1%, S&P 500 איבד 0.5% וירד ביותר מ-10% מתחת לשיא האחרון שלו ביולי (טריטוריית תיקון), נאסד"ק עלה ב-0.4%.
כל הדואליות הבכירות של הבורסה חוזרות הבוקר לבורסה המקומית עם ארביטראז' שלילי. אלה הפערים: נייס 2.3%-, אורמת 4%-, נובה 3.2%-, טאואר 2.7%-, אנלייט 1.4%-, טבע 1.2%-, איי.סי.אל 0.9%-, אלביט מערכות 0.1%-.
מעבר לים, מעל הכל שבוע הפד – הבנק המרכזי האמריקאי יפרסם ברביעי בערב את החלטת הריבית. בחמישי מצפה לנו החלטת ריבית בבריטניה. עוד במאקרו - בשישי יתפרסם בארה"ב דוח התעסוקה החודשי.
אנו מגיעים גם למה שנחשב בעיני רבים שיא עונת הדוחות, עם החברה הגדולה ביותר בשוק – אפל תפרסם את הדוחות הכספיים בחמישי הקרוב, לאחר נעילת המסחר. בכך תחתום את עונת הענקיות, לאחר שבשבוע שעבר פורסמו תוצאות אמזון, מיקרוסופט, מטא ואלפבית.
עוד בדוחות שיציפו השבוע את וול סטריט: מקדונלד'ס בשני לפני הפתיחה, גם צ'ק פוינט הישראלית; פייזר, אמג'ן וקאטרפילר בשלישי בצהריים – שלושתן חברות בדאו ג'ונס (גם מקדונלד'ס כמובן). AMD בשלישי בערב. מודרנה בחמישי לפני, סטארבקס בחמישי אחרי.
לנוכח המעבר לשעון קיץ בישראל, שבוע קודם לארה"ב, המסחר בוול טסריט ייפתח ב-15:30 שעון ישראל ויינעל ב-22:00. החלטת הריבית של הפד תתפרסם הפעם ב-20:00 שעון ישראל.