בורסת ת"א ננעלה בירידות חדות לאחר ירי טיל הנ"ט לגבול הצפון
בורסת ת"א ננעלה בירידות חדות לאחר ירי טיל הנ"ט לגבול הצפון
המדדים ת"א 35 ות"א 125 איבדו 1.7% מערכם - לפני הדיווח על ירי חיזבאללה בצפון נסחרו ביציבות; ת"א בנקים נפל ב-2.9% -מזרחי טפחות, פועלים ודיסקונט מחקו היום 3.1%; חנן מור ירדה ב-6.5% לאחר ביטול עסקה למכירת נכס בחריש
דיווח שוטף מהבורסה בת"א ברגע למלחמה בדרום: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
15:50 - הבורסה בתל אביב ננעלה במגמה שלילית ברקע ירי חיזבאללה למושב דובב בגליל העליון, ופציעתם של שישה אזרחים. לפני הדיווחים על הירי התנהלו המדדים המובילים סמוך לרמת הפתיחה, ולאחריהם עברו לירידות של יותר מ-1.5%.
המדדים ת"א 35 ות"א 125 איבדו 1.7% מערכם, ת"א בנקים ירד ב-2.9%.
הבנקים מזרחי טפחות, פועלים ודיסקונט השילו היום 3.1% מערכם, לאומי ובינלאומי נחלשו ב-2.6%.
ישראכרט קפצה ב-5.4% ברקע אופטימיות בנוגע לסיכויי השלמת העסקה שבה תרכוש הראל ביטוח את חברת כרטיסי האשראי.
חנן מור נפלה ב-6.5% לאחר ביטול עסקה למכירת נכס שלה בחריש. פער ארביטראז' חיובי הקפיץ את קמטק ב-7.6%, פער שלילי הוריד את אורמת ב-5.1%.
חברת התוכנה רייזור זינקה ב-49.9% לשווי שוק של 82.5 מיליון שקל, בהמשך לנסיקה שהציגה בשבוע שעבר ברקע ההסכם הגדול בתולדותיה.
חיזבאללה לקח אחריות על ירי טיל נ"ט למושב דובב שבגליל העליון. "כתמיכה באחינו ברצועת עזה, לוחמי חיזבאללה ירו בשעה 12:25 לעבר כוח לוגיסטי ששייך לצה"ל, שתכנן להציב עמודי שידור ומכשירי ריגול באזור דובב". כתוצאה מהירי נפצעו שישה עובדי חברת החשמל, אחד מהם באורח אנוש וחמישה באורח קשה.
13:40 - הבורסה עברה במהירות לירידות חדות לאחר הדיווחים על פגיעת נ"ט בצפון - חמישה עובדי חברת החשמל נפצעו קשה מהירי ואחד במצב אנוש. מדד ת"א 35 שעלה ב-0.1% לפני 50 דקות נופל נכון לעכשיו ב-1.9%.
12:50 - עליית תשואות באג"ח הממשלתיות, בהמשך לתנועה המקבילה באג"ח האמריקאיות בסוף השבוע (ראו עדכון מוקדם): תשואת אג"ח ישראל ל-10 שנים מטפסת ב-9 בנקודות בסיס ל-4.38%.
12:15 - התנודתיות ברייזור לאב: המניה מזנקת היום ב-23% במחזור גבוה מאד (1.66 מיליון שקל - מול ממוצע יומי של 212 אלף שקל בשלושת החודשים האחרונים) - בשלישי שעבר נסקה המניה ב-304% לאחר הודעה על עסקת רשיונות מהותית עם חברה בינלאומית, ברביעי ובחמישי נפלה המניה ב-15.5% וב-11.4% בהתאמה.
11:45 - ישראכט מזנקת ב-6% בפסגת ת"א 90, לאחר שהראל הודיעה שקיים סיכוי טוב לקבלת החלטה מצד רשות התחרות בבקשת המיזוג עם ישראכרט עד המועד האחרון לקיום התנאים המתלים בעסקה. "בשבועות האחרונים מתקיימים מגעים אינטנסיביים ורצופים בין החברה לנציגי רשות התחרות, תוך שהחברה פועלת לספק מענה בלוח זמנים מזורז למספר סוגיות משמעותיות לדעת רשות התחרות".
10:40 - סיבוב פרסה במדדים, שעברו מעליות מתונות בפתיחה לירידות קלות - ת"א 35 עם נסיגה של 0.2%, ת"א בנקים נחלש ב-0.5% - בינלאומי יורד ב-0.8% בתחתית הסקטור.
10:00 - המסחר נפתח לאחר עיכוב של ממתן תנודות(בשל התנועה החדה בקמטק): מדד ת"א 35 עולה ב-0.3%, ת"א 125 עולהם ב-0.4%, ת"א בנקים עולה ב-0.6% - לאומי ודיסקונט מטפסים ב-0.8%.
ארביטראז' חיובי מקפיץ את קמטק ב-7.7% בפסגת ת"א 35, פער שלילי מוריד את אורמת ב-4.2%; תומר אנרגיה מתחזקת ב-3.4% ותמר פטרוליום עולה ב-1.5% בעקבות ההודעה על חידוש הפקת הגז בתמר.
חנן מור נופלת ב-6%.7 בעקבות ההודעה על ביטול העסקה למכירת נכס בחריש לשופרסל נדל"ן - מדובר בקניון מור 1 בעיר ולפי מזכר ההבנות בין הצדדים, התמורה בעסקה שלא תצא לפועל אמורה היתה לעמוד על 180 מיליון שקל.
9:50 - תחודש הזרמת הגז מתמר. ישראמקו, תמר פטרוליום ותומר אנרגיה עדכנו כי משרד האנרגיה הודיע להן שניתן להפעיל מחדש את הזרמת הגז מהמאגר.
החברות מציינות בדיווח לבורסה כי "המפעילה פועלת לחזרה להפקה סדירה תוך מספר ימים". הזרמת הגז מתמר הופסקה בהוראת הממשלה ב-9 באוקטובר, מייד לאחר מתקפת החמאס ופרוץ המלחמה.
9:10 - חנן מור מעדכנת כי לאחר שדיווחה על מזכר הבנות למכירת קניון מור בחריש, לא התקיימו התנאים המתלים להשלמת העסקה והיא לא תצא לפועל.
8:40 - מטריקס מעדכנת, במסגרת הדוחות הכספיים: "סמוך למועד פרסום הדוח, כ- 700 מעובדי החברה גויסו למילואים. האמור צפוי להשפיע לרעה על רווחיות החברה בטווח המיידי, בין היתר לאור שיפוי חלקי בלבד של המדינה בגין עובדים משרתי מילואים בכלל זה היעדר שיפוי על אובדן רכיב הרווח.
כמו כן, פעילות מגזר ההדרכה וההטמעה המהווה פחות מ-4% מהיקף הפעילות של החברה צומצמה בתקופת המלחמה, בין היתר, עקב קושי להוציא לפועל קורסים בכפוף למגבלות פיקוד העורף.
בטווח הבינוני והארוך, ככל שהמלחמה תימשך ותהיה לה השפעה שלילית על רמת הפעילות הכלכלית במשק הישראלי כולו או על מגזרי פעילות מסויימים.... עלולה להיות לכך השפעה על החוסן הכלכלי של חלק מלקוחות החברה ולהביא להקטנת הביקושים וצמצום תקציבי הרכש וה-IT שלהם, ובהתאמה להשפיע על היקפי פעילות החברה".
מטריקס סיימה את הרבעון השלישי עם הכנסות של 1.33 מיליארד שקל, לעומת 1.13 מיליארד שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח התפעולי עמד על 93.2 מיליון שקל, לעומת 80.1 מיליון שקל במקביל. הרווח הנקי עמד על 56.7 מיליון שקל, לעומת 50.4 מיליון שקל במקביל.
8:10 - קליל עם עדכון בדבר השלכות המלחמה על עסקיה: "לנוכח השפעות המלחמה על המשק הישראלי, בדגש על ענף הבנייה והשיפוצים (אשר פעילותו הואטה), בין היתר, לנוכח הוראות והנחיות פיקוד העורף, העיריות והמחסור בכוח אדם, החברה צופה כי עשויה להיות ירידה משמעותית בהיקפי ההכנסות של החברה ברבעון הרביעי של 2023 ובכך להוביל להשפעה על תוצאותיה של החברה ברבעון זה.
ואולם, נוכח אי הוודאות הקיימת באשר לתקופת הימשכותה של המלחמה כאמור, עוצמתה, היקפה וטיבהשלכותיה, החברה אינה יכולה בעת הזאת לצפות את מלוא או חלקן של השפעות והשלכות המלחמה כאמור על הכלכלה בישראל בכלל, על ענף הבניה והשיפוצים בישראל ופעילות ותוצאות החברה בפרט אך החברה ממשיכה לעקוב ולבחון את ההתפתחויות, בד בבד עם יישום מנגנונים מפצים להשפעות ולהשלכות כאמור".
7:20 - דיווחי כלכליסט:
קבוצת יוניון של ג'ורג' חורש (יבואנית טויוטה ובעלת נדל"ן במיליארדי שקלים בישראל ובאירופה), צפויה להצטרף לדליה אנרגיה ברכישת תחנת כוח אשכול ומנהלת מגעים מתקדמים על תנאי הסכם ההצטרפות. יוניון אמורה להיכנס לנעלי תעבורה, שוויתרה על העסקה, ולרכוש ישירות 20%–25% ממניות תחנת הכוח.
קונסצורסיום בהובלת בנק הפועלים (70%) ובנק מזרחי טפחות (30%) יעניק מימון של 6–6.5 מיליארד שקל לקבוצת דליה אנרגיה ויוניון, לצורך רכישת תחנת הכוח אשכול. ההיקף המדויק של ההלוואה ייקבע בקרוב לפי צורכי דליה ובעלי המניות שלה, אך לדברי גורמים בנקאיים מדובר במימון הגבוה ביותר שהוענק לעסקת רכישה בישראל.
יבואנית הרכב UMI דורשת כינוס בעלי המניות בדנאל ומהפך בדירקטוריון. בין היתר מעוניינת UMI לבחור בסיגל רגב־רוזנברג ליו"ר ולבלום את המהלך של דירקטוריון דנאל, המעוניין למנות יו"ר חיצוני שייבחר בידי ועדת איתור.
7:10 - הבורסה בת"א נכנסת לשבוע מסחר חדש, עדיין במעקב צמוד אחר האירועים בחזית המלחמתית, ואחרי החלטות הממשלה בנוגע לכלכלת המלחמה.
ברמת האירועים השוטפים של השוק המקומי, שני עניינים מעל הכול: נתוני האינפלציה לחודש אוקטובר - מדד המחירים לצרכן יתפרסם ברביעי בערב (18:30) - ופתיחת עונת הדוחות של הבנקים, כשפועלים יפרסם תוצאות בחמישי.
המדווחות הבולטות הנוספות השבוע: מטריקס בראשון; טאואר ואנרג'יקס בשני; בזק, אמות וקמטק בשלישי; ישראכרט, סלקום, פרטנר ודנאל ברביעי; נייס והחברה לישראל בחמישי.
אל על דיווחה בחמישי בערב כי למלחמה תהיה השפעה שלילית על תוצאות החברה גם ברבעון הראשון של 2024 (עד כה עדכנה החברה על הרבעון הרביעי). עוד ציינה חברת התעופה כי נמשכת ירידה בהיקף הביקושים לטיסות, ושהיא מבצעת התאמות בנתיבים במזרח כדי להרחיק את מסלולי הטיסה מאיראן. שינויים אלה מאריכים את שעות הטיסה ודורשים יותר דלק.
ברקע למסחר, העליות החזקות שנרשמו בשישי בניו יורק - מדד נאסד"ק קפץ ב-2.1%, S&P 500 טיפס ב-1.6%, ודאו ג'ונס התחזק ב-1.2%. אלה פערי הארביטראז' שנפתחו בדואליות הבכירות של הבורסה (ת"א 35):
חיובי – קמטק 8.5%, נובה 4.2%, נייס 1.4%, טאואר, אלביט מערכות וסאפיינס 0.5%, איי.סי.אל 0.1%; שלילי – אורמת 3.8%-, טבע 2.5%-, אנלייט 0.7%-.
תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עלתה בחמישי-שישי עד ל-4.65%. תשואת אג"ח ישראל ל-10 שנים עומדת בפתיחת השבוע על 4.29%.
בחזית המאקרו הגלובאלית, נתוני אינפלציה בארה"ב ובבריטניה. ביום שלישי יתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר, ברביעי יתפרסם מדד המחירים ליצרן. בבריטניה יצאו ברביעי מדד המחירים לצרכן וליצרן של אוקטובר.
הדוחות הכספיים הבולטים השבוע בוול סטריט: בשלישי הום דיפו לפני המסחר; צים וטארגט ברביעי בצהריים, סיסקו ופאלו אלטו ברביעי בערב; וולמארט בחמישי לפני הפתיחה.
סוכנות דירוג האשראי מודי'ס הורידה בסוף השבוע את תחזית הדירוג של ארה"ב מיציב לשלילי בשל סיכונים גדלים לאיתנות הפיסקאלית של המדינה. החברה שמרה ללא שינוי את הדירוג עצמו - ברמה הגבוהה ביותר של AAA.