לקראת סיום שבוע המט"ח: הדולר נחלש ל-3.58 שקלים, היורו ל-3.78
לקראת סיום שבוע המט"ח: הדולר נחלש ל-3.58 שקלים, היורו ל-3.78
הדולר נחלש ב-0.3% מול המטבע המקומי, היורו יורד ב-0.5%; ; בשווקים העולמיים - הדולר עם עלייה קלה ביום מסחר תנודתי, לאחר דוח תעסוקה מעורב שיצא בארה"ב
השקל מתחזק לקראת סיום שבוע המסחר במט"ח: הדולר יורד ב-0.3%, נסחר מעל 3.58 שקלים, היורו יורד ב-0.5% ל-3.78 שקלים.
תנודיות בשווקים העולמיים, לאחר פרסום דוח התעסוקה החזק יחסית של נובמבר בארה"ב: הדולר אינדקס שעבר לאחר פרסום הדוח לירידה קלה חזר לעלייה, של 0.2%, ל-105.9 נקודות.
היורו יורד ב-0.3% ל-1.055 דולר (קודם לכן נסחר בעלייה קלה); הפאונד יורד ב-0.2% ל-1.273 דולר; ביפן - הדולר יורדב-0.2% ל-149.8 ין.
נתוני תעסוקה חזקים יחסית בארה"ב: 227 אלף משרות נוספו לשוק העבודה האמריקאי בחודש נובמבר, מעל תחזיות הכלכלנים שהיו לתוספת של 202 אלף משרות.
בחודש אוקטובר עמדה התוספת על 36 אלף משרות - נתון מתוקן ביחס לזה שפורסם לפני חודש, שעמד על 12 אלף משרות, אך עדיין נמוך מאד באופן יחסי, שהושפע מסופות הטורנדו שפגעו בדרום מזרח ארה"ב ומשביתת הענק בבואינג.
שיעור האבטלה עמד בנובמבר על 4.2%, נתון לזה לתחזיות, ובהמשך לשיעור אבטלה של 4.1% באוקטובר. השכר השעתי הממוצע עלה ב-4% בחישוב שנתי, בדומה לנתון בחודש אוקטובר ובשעה שהתחזיות היו לעלייה שנתית של 3.9%.
"לכאורה מדובר במספר גבוה במעט, ביחס להיסטוריה האחרונה של הנתון הזה. אבל הציפייה פה הייתה במובן מסוים לתיקון של הנתון החלש יותר שראינו באוקטובר. סך התוספת הנוכחית, זו של נובמבר, יחד עם אוקטובר היא נמוכה, ואפשר להגיד משמעותית, מזו הנדרשת כדי לאזן את הכלכלה", אמר יוני פנינג, האסטרטג הראשי בחדר העסקאות של מזרחי טפחות.
מוסיף פנינג: "לכך יש להוסיף ששיעור האבטלה בארה"ב עלה ב-0.1% ל-4.2%, ככל שנמשיך לראות את הכלכלה האמריקאית מוסיפה כמויות כאלה של משרות, ולהערכתנו זה יהיה המצב, נתחיל לראות גם את שיעור האבטלה נע צפונה מהרמות האלה. זה כנראה אומר התמתנות בקצב הצמיחה של השכר, ומכאן ללחצים אינפלציוניים פחותים".
דוח התעסוקה הוא האחרון שמתפרסם לפני החלטת הריבית הבאה של הפד, ב-18 בדצמבר, האחרונה לשנה זו. עד אז יתפרסמו גם נתוני האינפלציה בארה"ב של נובמבר, והבנק המרכזי יקבל תמונה מלאה על שני הנתונים החשובים ביותר לקביעת המדיניות המוניטארית. נכון לנתוני אוקטובר, האינפלציה השנתית עמדה על 2.6% ואינפלציית הליבה עמדה על 3.3%.
נכון להיום, טרם פרסום הדוח, בשוק מעניקים סיכוי של 72% להורדת ריבית של 25 נקודות בסיס בישיבה הבאה - מ-4.75% ל-4.50%. רק לפני שבוע עמד הסיכוי על 66.5% והשינוי המהותי תוך ימים משקף רמה גבוהה של אי ודאות.
אם אכן התחזית למהלך של הפד תתממש, תהיה זו הורדת ריבית שלישית ברציפות שהוא מבצע, לאחר שבחודש נובמבר ביצע הורדה של 25 נ"ב ובספטמבר של 50 נ"ב - זו היתה ההורדה הראשונה שביצע הפד מזה 4.5 שנים, ולאחר סייקל העלאות ממושך בריבית במטרה לרסן את האינפלציה.