עזריאלי מעוניינת לרכוש את השליטה בצמח המרמן לפי שווי של 635 מיליון שקל
עזריאלי מעוניינת לרכוש את השליטה בצמח המרמן לפי שווי של 635 מיליון שקל
ענקית הנדל"ן המניב מעוניינת לפתח גם פעילות בייזום וביצוע של נדל"ן למגורים. לפי ההצעה שהגישה היא תרכוש עד 67% ממניות חברת הנדל"ן בתמורה לסכום שעשוי להגיע לכ-440 מיליון שקל. בעלי השליטה הנוכחיים יחזיקו במניות הנותרות וצמח המרמן תימחק מהמסחר
עזריאלי מעוניינת להיכנס לתחום הבנייה למגורים, והגישה הצעה לרכוש את מניות הציבור והמוסדיים בחברת הנדל"ן צמח המרמן (57%). עם השלמת הרכישה תהפוך צמח המרמן לחברה בת פרטית של עזריאלי, תוך כדי שתמשיך לדווח לבורסה מכיוון שאגרות החוב שלה (סדרות ו', ז' ח') נסחרות.
הרכישה, שתיעשה בעסקת מיזוג משולש הופכי, תבוצע לפי שווי חברה של 635 מיליון שקל, שגבוה ב-6% משוויה הנוכחי של צמח המרמן. בהתאם לכך, עזריאלי תרכוש את מניות המוסדיים והציבור בתמורה לכ-362 מיליון שקל. מניית צמח המרמן מזנקת בבורסת ת"א.
בעלי השליטה הנוכחיים בצמח המרמן, משפחות בן אברהם ופייגלין יוכלו למכור לעזריאלי מניות נוספות בהתאם לשווי זה, ובתנאי ששיעור אחזקתם לא יירד מתחת ל-33.33%. וכך עזריאלי עשויה לשלם במסגרת העסקה תמורה נוספת בסך של 76 מיליון שקל.
כחלק ממהלך הרכישה התקשרו עזריאלי ובעלי השליטה בחברה במזכר עקרונות לא מחייב שמסדיר את מערכת היחסים ביניהם ואת ניהול החברה לאחר השלמת העסקה.
חיים פייגלין, מנכ"ל החברה, שמחזיק ישירות ב-9% ממניות החברה וב-9% נוספים באמצעות רובגיל שבשליטתו (ביחד עם בני משפחה נוספים), והיו"ר רן בן אברהם שמחזיק ישירות ב-5.7% וב-10.9% נוספים באמצעות חברת בטליון יזמות (שבה הוא בעל המניות העיקרי ביחד עם בני משפחה נוספים), צפויים להמשיך בתפקידם בניהול פעילות החברה.
הגופים המוסדיים הגדולים שמחזיקים במניות צמח המרמן הם הראל (11%), הפניקס (10%) וכלל (9%). כלל, האחרונה שבהן שהפכה לבעלת עניין במאי 2021, רכשה אז את מרבית מניותיה בהשקעה של כ-50 מיליון שקל.
שווי מניותיה של כלל לפי הצעתה של עזריאלי מגיע ל-60 מיליון שקל, ובתקופת החזקתה במניות היא קיבלה דיבידנדים בסכום מצטבר של 5 מיליון שקל.
צמח המרמן עוסקת בעיקר בייזום ובביצוע עבודות נדל"ן, ובעיקר למגורים. נכון לסוף יוני היא הייתה מעורבת בהקמת 21 פרויקטים שבהם כ-4,800 יח"ד ו-47 אלף מ"ר מסחר, שמהם כ-2,000 יח"ד מוצעות למכירה. לצד זאת היא מעורבת בקידום ותכנון להקמת 18 פרויקטים של התחדשות עירונית, אך אלה עדיין לא הגיעו לשלבי ביצוע.
ההון העצמי של צמח המרמן עמד בסוף יוני על 486 מיליון שקל. תזרים המזומנים מפעילותה השוטפת הוא שלילי (הפסד של 44 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2024 וכזה של 74 מיליון שקל בשנת 2023). זאת בעקבות מבצעי המכירות שקידמה החברה השנה (תשלום של 20% במועד החתימה ו-80% במועד המסירה) שבגינם נרשמה ירידה במקדמות מרוכשי דירות. כמו גם לאור רכישת קרקעות במהלך 2023.
יתרות המזומנים שברשות צמח המרמן עמדו על 166.5 מיליון שקל. הכנסותיה במחצית הראשונה של השנה הגיעו ל-169 מיליון שקל, תוך עלייה של 20% מהיקפן במחצית המקבילה אשתקד. זאת בעיקר הודות לעלייה בהיקפי הביצוע שקיזזה את הירידה בהכנסות הייזום שנבעה מהאטה במכירות הדירות מתחילת השנה. אולם הרווח הגולמי צנח ב-46% ל-17.5 מיליון שקל, שכן הרווחיות בביצוע העבודות נמוכה מזו שבתחום הייזום. בהתאם לכך, הרווח הנקי נפל ב-49% ל-17 מיליון שקל.
שווי השוק הנוכחי של צמח המרמן הוא 600 מיליון שקל (נכון לסוף השבוע), לאחר עלייה של 47% ב-12 החודשים האחרונים. אך הוא רחוק ב-39% משווי השיא שאליו הגיעה בינואר 2022, 911 מיליון שקל.