סגור

היורו מתחזק עד לסביבת 4.03 שקלים, הדולר יציב, על 3.62

היורו מתחזק ב-0.5% מול השקל; בשווקים העולמיים: הדולר אינדקס שירד אתמול ב-0.5% נחלש ב-0.3% נוספים; ענת לוין מנכ"לית בלאקרוק ישראל: "הריבית תרד באופן יותר איטי ממה שאנחנו מצפים והיא תיעצר במקום גבוה יותר ממה שהייתה בשנים שקדמו לשנות ריבית האפס"

תנועה מעורבת בשוק המט"ח, שממתין בסבלנות להודעת הריבית של בנק ישראל בשני הקרוב: הדולר יציב, נסחר בסביבת 3.62 שקלים, היורו עולה ב-0.5% ל-4.03 שקלים.
"אנחנו והעולם צריכים להבין שהאינפלציה לא תרד חזרה לאפס וגם לא ל-2% בשנה הקרובה - הריבית תרד באופן יותר איטי ממה שאנחנו מצפים והיא תיעצר במקום גבוה יותר ממה שהייתה בשנים שקדמו לשנות ריבית האפס". כך אמרה אתמול ענת לוין, מנכ"לית בלאקרוק ישראל, בוועידת התחזיות של כלכליסט.
לוין הוסיפה כי "אנחנו נחזור לריבית נייטרלית ונשהה שם די הרבה זמן. צריך להתרגל לעולם הזה. גם בעלי עסקים צריכים לשוב ולהיזכר כיצד ניתן לנהל עסקים בריבית של 3%". לדבריה, "כשאני מסתכלת על הנתונים אני מופתעת שעקום הריבית (העקום שמציג את הציפיות של שוק ההון לגבי הריבית העתידית, א"ע) לא מבטא חזרה לריבית נורמלית. כנראה שיש עדיין עודף ציפייה לירידה מהירה של הריבית".
בשווקים הגלובלייים: היורו עולה ב-0.2% ונסחר במעל 1.11 דולר; הדולר אינקדס (המטבע האמריקאי מול 6 המטבעות המובילים בעולם) שירד אתמול בכ-0.5% עד ל-100.81 נקודות, ממשיך לסגת היום עד ל-100.69 - בדרך לחתום את 2023 עם ירידה של כמעט 3%, לאחר שנתיים של עליות חזקות.
ברקע לחולשת הדולר בחודשים האחרונים, הציפיות הגוברות להורדת ריבית הפד ב-2024 - הבנק המרכזי אף הודיע בעצמו בהודעת הריבית האחרונה כי צפויות 3 הורדות בשנה הבאה.
ההערכות הללו גוררות במקביל ירידות חזקות בתשואות אג"ח ארה"ב. השאלות על הפרק הן מהו המועד שבו יודיע הפד על הורדת הריבית הראשונה שלו, וכמה הורדות צפויות בפועל בשנה הבאה.
פגישתו הבאה של הפד צפויה ב-1 בפברואר, והוא בסיכוי גבוה יותיר את הריבית ללא שינוי - המשקיעים מעניקים סיכוי של 89% להורדת ריבית בפגישה הבאה אחריה, של 22 במרץ. ם בשבועות הבאים יתברר כי הציפיות הללו היו אופטימיות מדי - ושהורדת ריבית הפד כנראה תידחה לפגישה מאוחרת יותר בשנה הבאה - הדולר בהחלט עשוי לטפס מחדש במהירות.