סגור

העליון קבע: חברות השכרת הרכב יהיו חייבות לבטח נזקי צד ג'

הסוף להתרוצצות אחרי נהגים ששכרו רכב והסבו נזק לרכב שלכם. בית המשפט אימץ את עמדת מנדלבליט וקבע שחברות ההשכרה יישאו באחריות אם נהג ברכב שכור שלהן יפגע ברכב אחר

מכוניתכם נפגעה על ידי רכב שכור? מהיום יש עם מי לדבר. אתמול (חמישי) אימץ בית המשפט העליון את עמדתו של היועמ"ש היוצא מנדלבליט בנושא כיסוי נזקי צד ג' שנגרמו ברכב שכור.


חברות השכרת הרכב נהגו לאורך השנים להתנער מכיסוי של נזק שגרמו מכוניות שלהן בטענה שמי שאחראי לנזק אינו חברת ההשכרה, אלא הנהג ששכר את המכונית ונהג בה. המצב הזה שלח את הנפגעים למרדף אחרי מי שנהג ברכב השכור, כאשר לפעמים היה מדובר בתיירים, שכבר מזמן נעלמו מארץ.
השינוי הגיע לפני יותר משנה, כאשר בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע שחברת השכרת הרכב בסט קאר תידרש לשלם פיצוי לנהג שנפגע על ידי רכב שכור שלה. החברה ערערה לבית המשפט העליון - ומנדלבליט הצטרף לתהליך מתוקף סמכותו.

1 צפייה בגלריה
תאונת דרכים תאונה מכוניות
תאונת דרכים תאונה מכוניות
נפגעתם מרכב שכור? חברת השכרת הרכב היא הכתובת
(צילום: שאטרסטוק)

כעת, כאמור, מתפרסמת פסיקתו של העליון, שתואמת את עמדת מנדלבליט, לפיה חברות השכרת רכב יהיו חייבות לבטח את נזקי הרכוש של צדדים שלישיים, כלומר הן יישאו באחריות אם נהג ברכב שכור שלהן יפגע ברכב אחר.
לפי בית המשפט העליון: "רבים מהנהגים השוכרים רכבים לטווח קצר אינם תושבי הארץ, והיכולת של אדם פרטי שנקלע לתאונה עמם לאתרם לשם קבלת סעד משפטי בישראל אינה גבוהה. לעומת זאת, בידי חברות ההשכרה, אשר מתקשרות עם שוכריהן בהתקשרות חוזית, יש את היכולת ואת האמצעים לפעול, מראש או בדיעבד, להגברת סיכויי הגבייה מאותם שוכרים, גם בגין תביעות עתידיות. בתוך כך יכולה חברת ההשכרה לקבל משוכריה את פרטיהם האישיים ואת פרטי האשראי שלהם, וכן לדרוש בטוחות שונות להבטחת נזקים שונים, ככל שתחוב בגינם גם לאחר סיום תקופת ההשכרה".
כלומר חברת ההשכרה היא זו שיכולה לטפל בנושא, ובכך למנוע מאזרחים שנפגעו על ידי רכב שכור את ההתרוצצות ועוגמת הנפש אשר כרוכה בקבלת כספם.