סגור
עמדת טעינה מהירה של זוקו Energy
עמדת טעינה מהירה. המשטרה מתכננת להתקין 570 עמדות בתחנות (צילום: באדיבות זוקו Energy)

ניידות משטרה חשמליות? לא בטוח שיש לכך תשתיות מתאימות

במשטרה פועלים להחלפת הניידות ברכבים חשמליים. אך ממסכמים בארגון, עולה כי חשש שהספק החשמל שידרשו עמדות הטעינה יפגע בהספקת החשמל לתחנות

משטרת ישראל נערכת להצטיידות במאות ניידות משטרה חשמליות אך חוששת ממצב של "אי יציבות אנרגטית", כך עולה ממסמכים של משטרת ישראל אשר מפרטים פניה לקבלת מידע בנושא שליטה במקורות אנרגיה, אשר נשלחו לספקי המשטרה.
בניגוד לשוק החופשי בו עמדות טעינה מהירות ורגילות מצויות בדרך כלל באזורים ציבוריים, הצטיידותה של משטרת ישראל בעמדות הטעינה היא שונה, מכיוון שבחלק מתחנות המשטרה הוקמו, ועוד יוקמו, עמדות טעינה מהירות. כלומר עמדות טעינה DC ועמדות אלה, כך עולה ממסמכי המשטרה, עלולות לפגוע בתפקודה.
לפי לשון מסמכי המשטרה, כיום בתחנות המשטרה "קיים חיבור חשמל תקין המבטיח יכולת תפקוד סבירה בתנאים הנוכחיים", אך בעתיד עם כניסת הניידות החשמליות מצב זה ישתנה. כך, לפי המסמכים: "תכנית העבודה של משטרת ישראל לרכוש מספר רב של כלי רכב חשמליים והצורך בהתקנת עמדות להטענתם תגרום לעומס חשמלי חריג ברוב מתקני המשטרה. עומס נוסף זה על כל מתקן משטרתי יכניס את מערכת החשמל למצב של אי־יציבות אנרגטית וקיים חשש לפגיעה ברציפות התפקודית של המתקן" כלומר בתחנות המשטרה שבהן יוצבו ניידות משטרה חשמליות לא יהיה חשמל בהיקף הנדרש לפעילות תקינה של התחנה.
מסמכי המשטרה אשר עוסקים כאמור בניהול של מקורות אנרגיה מציינים כי בפועל הצרכנים העיקריים יהיו הרכבים החשמליים. כך, לפי לשון פרסומי המשטרה: "הצורך במערכת מוצעת זו בעלת יכולת ניטור, שליטה, בקרה ותפעול נובע קודם כל בשל הצורך בתוספת עמדות להטענת כלי רכב חשמליים בכלל מתקני המשטרה. ניהול יכולת ההטענה של העמדות בכל עמדה, רגילה או מהירה - בכל רגע נתון, וניהול קצב ההטענה בכל עמדה יתבצע תוך בחינה מתמדת של האנרגיה הזמינה מכל מקורות אספקת החשמל במתקן המשטרה כולו".
כיום משטרת ישראל מחזיקה ב־188 ניידות משטרה חשמליות, רובן מתוצרת קיה. מתוך הניידות האלה, שרובן הן רכבים צמודים ומיעוטן הן ניידות "שחור לבן" מבצעיות. ואולם, לקראת סוף השנה צפוי משרד האוצר לפרסם מכרז חדש להצטיידות ברכב חשמלי עבור משטרת ישראל. כיום מותקנות בישראל 141 עמדות טעינה משטרתיות רגילות ו־34 עמדות טעינה משטרתיות מהירות. יעד ההתקנה הרשמי של המשטרה הוא 570 עמדות טעינה משטרתיות ברחבי ישראל.