לאן נסעתם, מתי ואיך? הלמ"ס תאסוף נתוני נסיעה של אזרחים
לאן נסעתם, מתי ואיך? הלמ"ס תאסוף נתוני נסיעה של אזרחים
מבקשה לקבלת מידע שהפיצה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה השבוע עולה כי המידע יתייחס בין היתר ל"נסיעות של אנשים" לטובת אגירת נתונים. לפי עיקרי הדברים, המידע יתבסס בבוא היום על "כלי דיגיטלי, GPS או חלופה אחרת"
מדינת ישראל רוצה לדעת לאן, כמה וכיצד אזרחי המדינה נוסעים, כך עולה מבקשה לקבלת מידע (RFI) שהפיצה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה השבוע בקרב גורמים בתחום. בקשת המידע מתייחסת ספציפית ל"איסוף נתונים על נסיעות של אנשים", "בין היתר" לטובת אגירת נתוני הלמ"ס.
לפי עיקרי הדברים, המידע שייאסף מהנסקרים בבוא היום יבוסס על אמצעי מעקב דיגיטלי, "כלי דיגיטלי, GPS או חלופה אחרת", כפי שמופיע במסמכי ה-RFI. מי שיצטרך לשאת את מכשיר המעקב הדיגיטלי, כך עולה מהנתונים, יהיו בני משק בית ישראלים שיהיו חלק מ"איסוף ותיעוד של כל התנועות במרחב של בני משק הבית למשך יום או יומיים באמצעות רכיב דיגיטלי שיתעד את כל נקודות העצירה, המסלולים, זמני השהייה בכל נקודות עצירה, מהירות הנסיעה ובהמשך גם עיבוד וחישוב לנתונים שהתקבלו".
עוד עולה ממסמכי הלמ"ס כי יש נתונים נוספים שמערכות המעקב הדיגיטליות לא יוכלו לתעד ולכן מי שמשתתף בסקר יצטרך לתעד אותם בעצמו. לפי המסמכים: "מידע שלא נאסף באופן אוטומטי על ידי המכשיר, כגון: אמצעי הנסיעה או מטרת הנסיעה, יושלם על ידי המשתמש באפליקציה ייעודית, באתר web או על ידי סוקר הלמ"ס שייצור קשר עם הנדגם לאחר סיום יום החקירה".
מערכות ה-GPS, כך מתברר, יוכלו לזהות מסלולי נסיעה לפי נתוני GPS - כולל אפילו באיזה נתיב נסיעה הרכב. המכשירים עצמם ידרשו לאורך חיי סוללה ממושך, יכולת פעולה גם במקומות בהם אין קליטה סלולארית ויכולת שמירת נתונים למשך זמן ממושך.