סגור

פרסום ראשון
לראשונה: יבוא מקביל של טסלה לישראל

היקף היבוא המקביל יזנק: משרד התחבורה הפיץ ליבואני הרכב רשימה ובה מספר גדול של זיכיונות חדשים ודגמים בייבוא מקביל, ביניהם גם מיני, דודג' וב.מ.וו. לראשונה קבוצת רכב גדולה - קרסו - רשמה את עצמה כיבואן עקיף

היקף היבוא המקביל לישראל עתיד לגדול משמעותית, עם גל חסר תקדים של מותגים וזיכיונות חדשים שצפויים להגיע לישראל בשנה הבאה.
כך עולה מרשימת יבואני הרכב החדשים אשר הופצה השבוע בקרב יבואני הרכב.
רשימת יבואני הרכב של משרד התחבורה אשר מתפרסמת השבוע, כוללת כאמור פירוט של כל מותגי הרכב החדשים המיועדים להגיע לישראל בשנה הבאה וגם של כל יבואני הרכב הפעילים בישראל – גם ביבוא ישיר (יבואן רכב הרוכש רכבים ישירות מהיצרן) וגם ביבוא עקיף, או "יבוא מקביל", כלומר יבואן ישראלי שרוכש את המכונית מסוכן של יצרן הרכב בחו"ל.
2 צפייה בגלריה
רכב טסלה מודל Y
רכב טסלה מודל Y
טסלה מודל Y
(צילום: טסלה )
מהפירוט של משרד התחבורה עולה כי עיקר האקשן מתרחש בגזרת היבוא המקביל, עם מספר גדול של זיכיונות חדשים, כולל זיכיון יבוא מקביל למכוניות טסלה, וגם תמורה אחת מפתיעה דווקא אצל אחד מיבואני הרכב הוותיקים שנכנס לתחום היבוא המקביל.
זיכיונות במגירה
יש להדגיש: כאשר יבואן רכב מקביל מודיע למשרד התחבורה כי יש בידו זיכיון יבוא למכוניות של מותג מסוים, פירוש הדבר הוא שהיבואן חתם על הסכם עם סוכן בחו"ל. חלק מיבואני הרכב, גם הוותיקים וגם המקבילים, מחזיקים בזיכיונות רכב "במגירה" – כלומר הזיכיון אינו בא לידי ביטוי. לדוגמה, ברשימת היבואנים הוותיקים ניתן עדיין למצוא זיכיון של יצרנית מכוניות הספורט החשמליות טאזארי, שמכוניותיה אינן מיובאות לישראל זה שנים באופן מסודר, אבל כפי שהוכיחו בשנים האחרונות כמה יבואנים מקבילים ובראשם אוטומקס, כאשר יבואן מקביל משיג זיכיון – מדובר בדרך כלל בזיכיון שתוך כמה חודשים מניב יבוא לישראל.
כך, מרשימת המותגים ביבוא מקביל עולה כי יבואן מקביל אשר פועל בקריית אתא - ידידיה מוטורס, שעוסק בשיווק רכבי יוקרה, ביצע תוך כמה חודשים רישום של מספר גדול מאוד של מותגים חדשים, כאשר הרשימה לשנה הבאה כוללת את מרצדס, אאודי, פולקסווגן, סקודה, מיני ודודג'. אבל המותג המעניין ביותר שמופיע ברשימת המותגים שידידיה מוטורס יכולה לייבא ארצה הוא טסלה - שידידיה מוטורס מחזיקה כעת בזיכיון יבוא עקיף של מכוניותיה החשמליות, שיהיה תקף עד 2026.
לראשונה: קבוצה גדולה תייבא ביבוא מקביל
לצד אלה גם היצע הדגמים של אוטומקס גדל עם רישום של מותג חדש: ב.מ.וו. עוד עולה מן הרשימה כי אוטו חן הוותיקה אשר מייבאת כיום לישראל את המכוניות של AIWAYS הסינית הוסיפה גם זיכיון ליבוא עקיף של משאיות – של חברת מאן, שמשאיותיה מיובאות ארצה ביבוא ישיר על ידי מכשירי תנועה. נקודה מעניינת נוספת אשר עולה מן הדיווח נוגעת לזיכיון היבוא של אינפיניטי: מותג היוקרה היפני עבר לא מעט תהפוכות בשנים האחרונות לאחר שחברת ניסאן הודיעה על נסיגה מן השוק האירופי, מה שמותיר את היבואנית קבוצת קרסו עם זיכיון יבוא לרכבים אשר מיועדים רק לארה"ב.
2 צפייה בגלריה
קרסו טרייד מגרש מכירת מכוניות
קרסו טרייד מגרש מכירת מכוניות
קרסו טרייד, מגרש מכירת מכוניות
(צילום: אוראל כהן)
לפי הרישום שהפיץ משרד התחבורה, זיכיון היבוא של אינפיניטי ביבוא ישיר נמצא בידי קבוצת קרסו עד שנת 2022 - אבל קבוצת קרסו מופיעה במסמכי משרד התחבורה גם כיבואן עקיף, כלומר כיבואן שאינו רוכש את המכוניות ישירות מן היצרן אלא מדילר של היצרן.
בניגוד לזיכיון היבוא הישיר של אינפיניטי שבידי קבוצת קרסו אשר תקף רק עד השנה הבאה, זיכיון היבוא העקיף של קבוצת קרסו למכוניות אינפיניטי תקף עד שנת 2027. מדובר בפעם הראשונה בה יבואן רכב גדול נרשם בישראל כיבואן עקיף אשר מתעד לייבא בעתיד את מכוניותיו ביבוא מקביל.