רולס רויס ספקטר בדרך לישראל: מכונית חשמלית בשווי שיא של 4.5 מיליון שקל
רולס רויס ספקטר בדרך לישראל: מכונית חשמלית בשווי שיא של 4.5 מיליון שקל
בעוד המשק מתכונן לשנת גזירות כלכליות, רכבי יוקרה אקזוטיים בדרך לארץ: בין היתר, יגיעו לכאן רולס רויס ספקטר - המכונית החשמלית היקרה ביותר שיובאה לישראל - וגם חשמלית ספורטיבית סינית ראשונה
המכונית החשמלית היקרה ביותר שיובאה אי פעם לישראל נמצאת בדרכה לארץ , כך עולה מרישומי משרד התחבורה המסכמים את דגמי המכוניות אשר יגיעו ארצה במהלך השבועות הקרובים.
על פי המשרד, מכונית רולס רויס ספקטר ראשונה צפויה להגיע ארצה בקרוב. המחיר שעליו הצהיר היבואן בפני מדינת ישראל הוא 4.5 מיליון שקלים, מחיר שמתקרב למחירה של המכונית היקרה ביותר שיובאה לישראל עד כה: רולס רויס קאלינן שבשעתו הוצהר בפני מדינת ישראל כי שוויה הוא 4.7 מיליון שקלים.
מכיוון שהרולס רויס ספקטר היא מכונית חשמלית, היא אפילו זכאית להטבת מס קנייה ממדינת ישראל, כלומר במקום מס קנייה בגובה 83% על הרולס רויס מוטל מס קנייה בגובה 45%, אבל על מס הקנייה הזה יש תקרת הטבה של 35 אלף שקל. כלומר בעליה של הרולס רויס החשמלית, שכנראה שילם מיליוני שקלים עבור הרכב- יוכל להתנחם בעובדה ש-35 אלף שקל מתוך סכום הרכישה הם סכום שהמדינה "סיבסדה" עבורו.
מחירה הרשמי של הרולס רויס החשמלית מתחיל בארה"ב בכ-420 אלף דולר, אם כי בדומה לכל דגמי רולס רויס, זהו מחיר התחלתי שאינו כולל מאות תוספות מיוחדות שבעל הרכב יכול להוסיף. לרולס רויס אגב אין בישראל יבואן רשמי, כלומר כל הרכבים מגיעים ארצה ביבוא אישי.
באופן מעניין, לא זו בלבד שהרולס רויס החשמלית בדרך, בתחילתה של שנה שמוגדרת כשנת גזירות כלכליות, כבר כעת מופיעות ברישומי משרד התחבורה עוד שלוש מכוניות רולס רויס שיגיעו ארצה לצד הדגם החשמלי, מה שהופך את 2025 כבר כעת לשנת שיא ביבוא רולס רויס. לפי הרישומים, שתי רולס רויס קאלינן בדרך לישראל – כשעל אחת הוצהר מחיר של 3.5 מיליון שקלים ועל השנייה מחיר של ארבעה מיליון שקל. לצידן גם רולס רויס גוסט אחת תגיע בקרוב לארץ, במחיר מוצהר של ארבעה מיליון שקל.
לצד ארבע מכוניות הרולס רויס היוקרתיות, מופיעות ברשימה מכוניות אקזוטיות לא פחות: צמד מכוניות לוטוס אמירה נרשמו במשרד התחבורה. האמירה נחשבת ל"מכונית הכניסה", כלומר לדגם הספורטיבי הבסיסי של לוטוס. האמירה מצוידת במנוע מרכזי (כלומר מאחורי הנהג) שמקורותיו צנועים: מדובר במנוע מתוצרת טויוטה, שלוטוס משדרגת במפעליה כדי שיפיק 400 כוחות סוס. המחירים המוצהרים של צמד הלוטוס: 600 אלף שקלים ו-900 אלף שקלים.
לצד שלל המכוניות האקזוטיות הבריטיות (לוטוס אגב נמצאת בבעלות ג'ילי הסינית), ניתן להבחין ברשימה גם בדגמים יותר עממיים: סמלת, יבואנית הונגצ'י, רשמה בישראל את ה-7 EH - מכונית סדאן חשמלית - ולצידה את רכב הכביש-שטח החשמלי 7 ESH.
מחירה של הסדאן החשמלית שהוצהר בפני משרד התחבורה הוא 199,900 שקלים ואילו מחיר רכב הכביש שטח הוא 249 אלף שקלים. באופן מעניין, רשימת דגמי היבוא כוללת גם את ה-GT של NETA הסינית. ה-GT שמחיר היבוא המוצהר שלה הוא 199,900 שקלים היא מכונית ספורט חשמלית המצוידת במנוע אשר מפיק 228 כוחות סוס בגרסת הבסיס ו-456 כוחות סוס בגרסה הבכירה.
לפי פרסומים בסין, NETA נקלעה בחודשים האחרונים לקשיים נקלעה בחודשים האחרונים לקשיים ונמצאת בתהליכי ארגון מחדש. יבואה של ה GT עשוי בהחלט לרמוז על כוונות של היבואנית להשיק את המותג בישראל בקרוב- עם דגם "יצרן תדמית" ספורטיבי שיאפשר לה להתמודד מול טסלה, אקספנג, הדגמים החדשים של הונגצ'י – ודומיהם.