פרסום ראשוןהמדינה בוחנת את מכירת החזקותיה בתחנת הכוח דוראד
פרסום ראשון
המדינה בוחנת את מכירת החזקותיה בתחנת הכוח דוראד
המדינה מחזיקה ב-37.5% מתחנת הכוח ליד אשקלון באמצעות החברה הממשלתית שתא"א (חברה בת של קצא"א). בשנה שעברה אישרה הממשלה את הרחבתה, אלא שבעלת המניות אדלטק מתנגדת
החברה הממשלתית שתא"א (חברה בת של קצא"א) מקדמת את מכירת האחזקות של המדינה בתחנת הכוח דוראד שליד אשקלון. שתא"א שבניהול היו"ר מיכל עבאדי בויאנג'ו מחזיקה ב-37.5% מתחנת הכוח, כשבשלב זה טרם נקבעו הליכי המכירה ומועד המכירה, ובעלת המניות הגדולה בתחנה. ההתקדמות במכירת התחנה נעשית על רקע ההתנגדות של בעלת המניות בחברה אדלטק (18.75%) להרחבת התחנה.
לדוראד הספק מותקן של 680 מגה-וואט, כ-7% מסך החשמל המופק בישראל, והיא פועלת משנת 2014. דוראד סיימה את שנת 2023 ברווח נקי של כ-211 מיליון שקל. בשנה שעברה אישרה הממשלה את הרחבת תחנת הכוח בהקמת יחידת ייצור חשמל נוספת. כבר ב-2015 הנחו במשרד האוצר את החברה למכור את האחזקה של המדינה בתחנה, אלא שהמכירה התעכבה. כעת, לאחר האישור להרחבת התחנה, מה שמגדיל את השווי שלה, מקדמים בשתא"א את המכירה של התחנה.
הרחבת התחנה עלולה להציב את אדלטק תחת מגבלה רגולטורית שלא תאפשר לחברה להקים תחנות כוח נוספות (בשל מגבלות כוח שוק), והחברה מתנגדת להרחבת התחנה. לכל אחד מבעלי המניות בחברה יש זכות למנוע את הרחבתה, לכן ללא הסכמה בין השותפות השווי של התחנה עלול להיפגע.
דוראד שליד אשקלון מוחזקת על ידי כמה שותפים: שירותי תשתיות אילת אשקלון בע”מ (שתא”א, 37.5%), זורלו הטורקית (25%), דורי אנרגיה (אלומיי קפיטל וקבוצת לוזון, 18.75%), ואדלטק שבשליטת אורי אדלסבורג (18.75%). לפני כשנה ושלושה חודשים אישרה הממשלה את הרחבת תחנת הכוח ("דוראד 2"), כחלק מהצורך להקים תחנות כוח חדשות בישראל לעמידה בביקוש לחשמל.