סגור
חיילי מילואים בחזית
חיילי מילואים בחזית (צילום: AP/ Tsafrir Abayov)

הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הארכת גיל הפטור ממילואים

51 חברי כנסת תמכו בהצעה, מול 47 מתנגדים, והיא תועבר לוועדת הכנסת שתיקבע באיזו ועדה תידון ההצעה. לפי ההצעה שאושרה, חיילי מילואים ישרתו עד גיל 41, וקצינים - עד 46. הצעת החוק מאריכה בשלושה חודשים את תוקף הוראת השעה בעניין, שקובעת העלאה בשנה לגיל הפטור

מליאת הכנסת אישרה הערב בקריאה ראשונה את הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 27) להעלאת גיל הפטור ממילואים. 51 חברי כנסת תמכו בהצעה, מול 47 מתנגדים, והיא תועבר לוועדת הכנסת שתיקבע באיזו ועדה תידון ההצעה. החוק הקיים יפוג ב-30 ביוני, ולכן יש דחיפות לחוקקו עוד השבוע בשלוש קריאות.
הוראת השעה קובעת העלאה בשנה של הגיל שבו יינתן פטור מחובת שירות ביטחון, כך שעבור מילואימניק שאינו קצין הפטור משירות מילואים יינתן בגיל 41, ועבור קצין יינתן פטור ממילואים בגיל 46. בנוסף, קובעת הוראת השעה כי גיל הפטור במקצועות או בתפקידים מסוימים שנקבעו בצו בידי שר הביטחון יועלה לגיל 50.
שר התקשורת, שלמה קרעי, הציג את ההצעה בשם שר הביטחון ואמר, כי "נוכח גיוס החירום ותרומתם המשמעותית של אנשי המילואים למאמצי הלחימה, שחרורם של אלפי אנשי מילואים בתפקידי לחימה ותומכי לחימה עלול לפגוע באופן משמעותי בכשירות המבצעית וביכולת הלחימה של צה"ל. לפיכך אישרה הכנסת כהוראת שעה תיקון לחוק המאפשר להעלות בשנה את הגיל בו יינתן פטור מחמת גיל. לאור הלחימה המורכבת ועל מנת להימנע מפגיעה בכשירות המבצעית וביכולת הלחימה של צה"ל במהלך שנת 2024 מוצע להאריך את הוראת השעה בשלושה חודשים נוספים".
שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות, אורית סטרוק אמרה בדיון, כי "אנו עוסקים כאן בהעלאת גיל הפטור לחיילי המילואים. כולם צריכים לשאת בנטל הזה וכולם בעזרת השם יישאו בנטל הזה כי הנטל הזה הוא זכות עצומה, הוא בנפשנו, כי רק כך נציל את עצמנו מהמצב שבו אנו נמצאים. אני מצדיעה מכאן לכל חיילי המילואים הגיבורים ולכל נשותיהם הגיבורות".
לפני כשבועיים ביקש שר הביטחון יואב גלנט לאשר את הארכת החוק בחצי שנה. ואולם בעקבות ביקורתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה סוכם להאריכו ב-3 חודשים.