לפני הזמן: אל על תחזיר למדינה 45 מיליון דולר ותוכל לשפר תנאי העסקה של מנהלים בחברה
לפני הזמן: אל על תחזיר למדינה 45 מיליון דולר ותוכל לשפר תנאי העסקה של מנהלים בחברה
מדובר בכספי סיוע שניתנו לה כחלק מהתמיכה בחברות התעופה בעקבות משבר הקורונה. אל על תחזיר את הכסף עד ה-20 בדצמבר, ותזכה להקלה במגבלות שהוטלו עליה בתמורה לסיוע, בין השאר מדובר על מגבלות על היקף ההוצאות ותנאי כהונה והעסקה של נושאי משרה
משרד האוצר וחברת אל על סיכמו כי חברת התעופה תחזיר למדינה 45 מיליון דולר בפירעון מוקדם, ושהסכום יוחזר עד ה-20 בדצמבר 2022. מדובר בכספי סיוע שניתנו לחברה כחלק מהתמיכה בחברות התעופה בעקבות משבר הקורונה. החברה תחזיר את הכסף מוקדם מהצפוי אך תזכה כתוצאה מכך להקלה במגבלות שהוטלו עליה בתמורה לסיוע, בין השאר מדובר על מגבלות על היקף ההוצאות ותנאי כהונה והעסקה של נושאי משרה. עם זאת, המגבלות הקשורות לאיסור על משיכת דיבידנד בשנים הקרובות יישארו בתוקף, וכן יישארו מגבלות מעודכנות ביחס לעסקאות בעלי שליטה ועסקאות בעלי עניין.
כמו כן, החברה הודיעה כי בעקבות ההסכם מועד הנפקת מניות לציבור בהיקף של 62 מיליון דולר ארה"ב, יידחה עד ליום 1 באפריל 2023 ובמהלך תקופה זו החברה תהיה רשאית לחזק את מבנה ההון בדרכים חלופיות לביצוע ההנפקה לציבור, כגון מימוש עסקת מועדון הנוסע המתמיד.
עוד הוחלט, כי המדינה תקדים תשלומים עבור הוצאות הבטחון לחברה, בסך של 20 מיליון דולר, ותעבירם לחברה עד לדצמבר 2022 , כאשר תשלומי הוצאות הביטחון הנ"ל יוחזרו על ידי החברה עד לראשון באפריל 2023.
החברה יכולה להחזיר את ההלוואות לפני הזמן בעקבות התאוששות משמעותית שחוותה תעשיית התעופה כמו גם אל על בפרט. הכנסות החברה ברבעון השני של 2022 עמדו על 516 מיליון דולר, וזאת לעומת 222 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2021, גידול של 132 אחוזים. ההוצאות ברבעון השני של 2022 עמדו על 419 מיליון דולר, וזאת לעומת 242 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2021, גידול של כ-73 אחוזים. הרווח התפעולי של החברה ברבעון השני של 2022 עמד על 9.3 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של כ-57 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2021. עם זאת, כתוצאה מהטבות מס בגובה של 117 מיליון דולר בעקבות מכירת המועדון, החברה סיימה את הרבעון ברווח נקי של 100.5 מיליון דולר, לעומת הפסד נקי של 80.6 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2021.
בעקבות משבר הקורונה, המדינה הזרימה סיוע בסך של 314 מיליון דולר לאל על, ובעקבות זאת המדינה מחזיקה כעת ב־13.3% ממניות החברה. בעלת השליטה באל על היא משפחת רוזנברג המחזיקה ב־39.4% ממניות החברה.
מנכ"לית אל על דינה בן טל גננסיה אמרה: "על רקע הרצון לבסס את צמיחתה של החברה והשיפור בתוצאותיה הכספיות ועל מנת ליצור גמישות ניהולית, בין היתר, בדרך של השקעות בהון החוזר של החברה גם לאור הגברת הביקושים הוסכם בין הנהלת חברת אל על ומשרד האוצר על האצת תהליך הפירעון של האג"ח שהועמד לאל על, על ידי המדינה בהיקף של 45 מיליון דולר, זאת כשנתיים לפני המועד המתוכנן .אני בטוחה כי המהלך יוביל לשיפור היכולת של אל על לצמוח ולהתמודד בשוק תחרותי עם מציאות משתנה".