חבילת הבריאות לעובדי אינטל: מזון מופחת סוכר, מוקד סיוע נפשי ומרפאה תעסוקתית
חבילת הבריאות לעובדי אינטל: מזון מופחת סוכר, מוקד סיוע נפשי ומרפאה תעסוקתית
ענקית הטכנולוגיה משקיעה משאבים רבים בבריאות הפיזית והנפשית של 12,000 עובדיה. כתבה נוספת בסדרת "עובדים בריאים, ארגון בריא"
נוסדה: 1974
מס׳ עובדים: 12,000
מס׳ סניפים/מרכזים בישראל: 4
עם התפרצות מגפת הקורונה, מצאה עצמה אינטל בפני אתגר שחברות רבות חוו בו-זמנית: הצורך להתאים במהירות את סביבת העבודה המשרדית לסביבה הביתית. אלא שבתוך המרתון לספק ציוד מתאים לעבודה מרחוק, גילו בכירי החברה אתגר גדול לא פחות: הקושי הנפשי.
״לאנשים היה קשה מאוד עם השינוי הקיצוני הזה״, נזכרת איילת הרוש, מנהלת צוות בטיחות, גהות ואיכות סביבה באינטל. ״הפתרון שלנו היה ליזום סדנאות שעסקו בשלוות הגוף והנפש. לא פחות חשוב, קבענו גם הפסקות קבועות לאורך היום לחילוץ איברים ולנשימות. קיבלנו המון פידבקים והכרת תודה על המעטפת הזאת מהעובדים, וזאת תחושה נהדרת להיות שם בשביל אנשים בדיוק ברגע שהם זקוקים לעזרה״.
אינטל היא המעסיקה הפרטית הגדולה בישראל בתחום ההייטק, עם 12,000 עובדים שעוסקים במחשוב, בינה מלאכותית, טכנולוגיה בתחום הדאטה, פיתוח וייצור. קידום הבריאות הארגונית בחברה יוצא מתוך ההנחה שעובד טוב הוא עובד שטוב לו. ״כשאנחנו מדברים על טוב, אנחנו מתכוונים גם לרמה הנפשית וגם לרמה הפיזית״, מבהירה הרוש. ״עובד בריא הוא עובד שמחובר לארגון, שמרגיש שייכות ואכפתיות ובסופו של דבר זה מתורגם לפרודוקטיביות. המטרה שלנו היא לא לדעת מה לעשות כדי שהעובד יפיק יותר, אלא איך להיות שם כשהוא במשבר או חולה – כי התגברות משותפת על קשיים הופכת אותו לחלק אורגני מהחברה״.
החיבור לאינטל עזר לנצח את הסרטן
מעטפת הבריאות של אינטל כוללת ביטוח בריאות מקיף לעובדים ובני משפחותיהם, ובו, בין היתר, גם כיסוי EAP לתמיכה וייעוץ במצבי מצוקה ולחץ נפשי. בנוסף, בכל אחד מהקמפוסים של החברה פועלת מרפאה תעסוקתית המאוישת על ידי אחות ורופא תעסוקתיים. לצד מעקב רפואי שגרתי, הם מספקים גם פתרונות ספציפיים לקשיים רפואיים או לחזרה הדרגתית לעבודה. תוכנית הבריאות בקריית גת נותנת מענה לעובדים בדמות הרצאות תזונה, מיינדפולנס, מוטיבציה, מנטורינג ומשלבת כושר ותזונה לאורך כל ימות השנה.
במפעל הייצור של אינטל בקריית גת פעיל חדר הכושר 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע – כולל שבתות וחגים. במתחם מוצעים לעובדים שירותים נוספים, כמו חוגים פיזיים (יוגה, פילאטיס, HIIT), אימונים וירטואליים באמצעות אפליקציה ייעודית, ואימונים אישיים המועברים על ידי מדריכים מנוסים ומקצועיים. לאחרונה נכנס לפעולה גם מתקן לאימונים פונקציונליים תחת כיפת השמיים, שמתאים לאימונים גם באילוצי הקורונה. מערכת האימונים מובנית לאורך כל שעות היום, כולל סופ״ש, גמישה ומאפשרת לכל עובד להצטרף לאימונים בשעות שנוחות לו.
אירוע שנתי שמתקיים אף הוא בקריית גת הוא מרוץ בהשתתפות כל עובדי אינטל מהקמפוסים השונים. השנה, בעקבות הקורונה, נערך המרוץ המסורתי במתכונת וירטואלית.
אחד הסיפורים המרגשים והנוגעים ביותר ללב בהקשר של תוכנית הבריאות הארגונית באינטל, נוגע לעובדת שהתמודדה עם מחלת הסרטן וחיפשה עוגנים שיאפשרו לה לעבור את החוויה בצורה טובה יותר. ״הייעוץ הצמוד מהרופא והאחות התעסוקתיים, עזר מאוד לגרום לה להרגיש שיש מי שרואה אותה, שהיא לא לבד במסע הזה״, נזכרת הרוש. ״היה לה מאוד חשוב להמשיך לעבוד גם תוך כדי הטיפולים והקשיים, לא להרגיש מנותקת. היא קיבלה טיפול צמוד והבריאה, ולאחר מכן פרסמה פוסט מאוד מרגש בפייסבוק שמספר על איך הליווי הזה חיבר אותה לאינטל ועזר לה להתמודד ולנצח״.
איילת דותן, מנהלת שכר והטבות באינטל, מוסיפה שהסיפור הזה מתחבר היטב לתפיסה הארגונית בחברה: ״בריאות זה צורך בסיסי ואנחנו חושבים שכאן נמצאות ההטבות החשובות ביותר לעובד. כל אחד מהם מבחינתו הוא טאלנט, ואנחנו צריכים לעשות הכל כדי שירגיש טוב בכל המובנים. בתקופה האחרונה, למשל, הבנו שיותר ויותר עובדים סובלים מחרדה כלכלית, השקענו בזה חשיבה ואנחנו רוצים לספק כלים ותוכניות שיעזרו להתמודד עם זה. זה התפקיד שלנו: למצוא מגוון של פתרונות לתחומי הבריאות השונים – פיזית, נפשית וכלכלית. בטוב וברע, אנחנו עושים הכל שהעובדים שלנו יהיו במיטבם״.
הכתבה מתפרסמת במסגרת פרויקט מיוחד של כלכליסט וקבוצת "מובמנט". במסגרת הפרויקט נסקר את החברות והארגונים המובילים בקידום אורח חיים בריא בישראל.