חשד: הוציאו במרמה 60 מיליון שקל מביטוח לאומי
חשד: הוציאו במרמה 60 מיליון שקל מביטוח לאומי
המשטרה עיכבה הבוקר לחקירה 9 חשודים מחברת טריניטי, שלפי החשד הוציאו כספים במרמה מהביטוח הלאומי עבור חברות גדולות במשק וגופים מוסדיים, תוך ביצוע עבירות זיוף ורישום כוזב במסמכי תאגיד
פרשת הונאה במסגרתה חשדות להוצאה במרמה של יותר מ-60 מיליון שקל מהביטוח הלאומי עומדת בלב חקירת משטרה שהפכה הבוקר לגלויה.
בשעות הבוקר המוקדמות פשטו בלשי וחוקרי היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) בלהב 433 ביחד עם אנשי אגף החקירות במוסד לביטוח לאומי, על בתיהם של תחשודים שעוכבו לחקירה (אך לא נעצרו).
לטענת המשטרה, "החשודים פעלו, באמצעות חברת 'טריניטי מערכות מחשוב' להוצאת עשרות מיליוני שקלים במרמה מהמוסד לביטוח לאומי, בעבור חברות גדולות במשק וגופים מוסדיים, ביניהם מוסדות ציבור".
החשודים בפרשה הם מחברת טריניטי, המתמחה בביצוע סקירות ממוחשבות של שכר ופיננסים ואיתור גביית יתר של מס על ידי הרשויות ובהן הביטוח הלאומי. בין לקוחות החברה משרד ממשלתי גדול, רשת מלונות גדולה, רשת אופטיקה פופולארית, חברת אבטחה ושמירה ענקית, רשת קמעונאית מוכרת ועוד. אלא שמזה זמן רב שבמוסד לביטוח לאומי חשדו בדיווחים של טריניטי והתריעו על כך בפני המשטרה.
מחומר החקירה שנאסף בשלב החקירה הסמויה עולה כי החשודים מחברת טריניטי פעלו באופן שיטתי לבצע מעשי מרמה, כאשר פנו לחברות וגופים גדולים במשק והציעו להן לקבל בעבור העובדים שלהן החזרים מהביטוח הלאומי. בהמשך, כך החשד, זייפו אנשי טריניטי נתונים והגישו בשם עובדים אלה דו"חות כוזבים לכאורה לביטוח הלאומי.
המשטרה חושדת כי באמצעות טריניטי קיבלו למעשה החברות זיכויים והחזרים מהביטוח הלאומי במרמה בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים במשך תקופה של כמה שנים. המשטרה בודקת כעת, בין השאר, גם את רמת המעורבות של גורמים שונים בחברות עצמן במעשיה של טרינטי, אשר עומדת במרכז החקירה.
יצויין כי כבר לפני כמה שנים עלו כלפי טריניטי טענות חריפות מצד הביטוח הלאומי על דיווחים כוזבים ולא תקינים לכאורה במערכות הביטוח הלאומי, שאף קיים בנושא חקירה פנימית. בעקבות זאת אף נותקו המחשבים של טריניטי ממערכות הביטוח הלאומי.
החשדות בחקירה כעת כלפי המעורבים הם לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועברות על חוק הביטוח הלאומי, ובמשטרה אומרים כי "בשיטת ההונאה והמרמה, שלשלו החשודים לכיסם מיליוני שקלים מתוך ההחזרים שהתקבלו מהמוסד לביטוח לאומי".
יצויין כי הבוקר במהלך החיפושים שנערכו בבתי החשודים תפסה המשטרה מוצגים רבים וכל החשודים שעוכבו הועברו לחקירה במשרדי היאל"כ, אשר מלווה בידי פרקליטות מיסוי וכלכלה.
הפעילות הבעייתית לכאורה של קבוצת טריניטי נחשפה בתחקיר של שחר גינוסר שפורסם ב"ידיעות אחרונות" באוגוסט 2017. בתחקיר נחשף, בין השאר, כיצד גזרו חברות בקבוצה במשך שנים קופונים מהחזרים שהשיגו מהמוסד לביטוח לאומי עבור גופים רבים (ביניהן עיריות ומשרדי ממשלה). עוד נחשף בתחקיר, כי בין בעלי המניות בחברות מקבוצת טריניטי היו יוסף אלקובי, שהורשע בעבר בעבירות מס, ושאחיו כיהן בתפקיד בכיר בביטוח הלאומי, ויעקב (ינקי) דרעי, בנו של שר הפנים דאז אריה דרעי, אשר הועסק בחברה בתחום השיווק וסייע לאנשי החברה "לפתוח דלתות".