סגור
אברהם נתן ו יפעת בן חי שגב נציגי הציבור בדירקטוריון ערוץ 13
נציגי הציבור בדירקטוריון, אברהם נתן ויפעת בן חי שגב, שהתנגדו למינוי טלי בן עובדיה. השניים מינויים של יוליה שמאלוב ברקוביץ' כשהייתה יו"ר הרשות השנייה (צילומים: שאול גולן, עמית שעל)

האינטרסים של הממשלה מחלחלים לניהול חדשות 13

חברת החדשות של הערוץ תסתפק במינוי מנכ"ל זמני לאחר שדירקטורים התנגדו לטלי בן עובדיה, שנחשבת לעומתית

הניסיון של הממשלה להכתיב את סדר היום החדשותי לא פסח בסוף השבוע גם על חדשות 13, עם מינויה של טלי בן עובדיה למנכ"לית זמנית של החברה. זאת, לאחר שלא הצליחו להגיע להסכמות על מינוי מנכ"ל קבוע. בן עובדיה עבדה בחברת החדשות בגלגולה הקודם כחדשות 10 ואף ערכה את המהדורה המרכזית, אך נחשבת למינוי לעומתי לממשלה.
בשבועות האחרונים נחלק דירקטוריון חברת החדשות לשני מחנות – האחד שמקדם את מינויה של בן עובדיה והשני שמקדם את מינויו של ערן טיפנברון, עורך וואלה. מי שהתנגדו למינוי בן עובדיה וניסו לקדם את טיפנבורן הם שני נציגי הציבור שמונו לדירקטוריון החברה על ידי הרשות השנייה – יפעת בן חי שגב ואברהם נתן.
לכל אחד מנציגי הציבור בחברת החדשות משקל של 13.3% בהצבעה ובהתנגדותם של השניים זכתה בן עובדיה לרוב של 73% בלבד, לעומת 75% הנדרשים למינוי הקבע. כתוצאה מכך סוכם כי בן עובדיה תכהן כמנכ"לית זמנית בלבד, בזמן שחברת החדשות חווה משבר ניהולי עמוק, אחרי מינויה של יוליה שמאלוב ברקוביץ' לתפקיד, שעורר סערה בקרב העובדים שאף פתחו במאבק נגד החלטת הדירקטוריון, בטענה למינוי פוליטי שמזוהה עם הליכוד במטרה לפגוע בחופש העיתונות של העובדים. מאבק זה צלח ושמאלוב ברקוביץ' עזבה לבסוף.
שני המתנגדים למינויה של בן עובדיה מונו לראשונה כנציגי הציבור בדירקטוריון על ידי הרשות השנייה, בזמן ששמאלוב ברקוביץ' כיהנה כיו"ר הרשות. נתן, בעברו חבר מרכז הליכוד, נחשב למקורב לבכירים במפלגה. בן חי שגב כיהנה בעבר כיו"ר מועצת הכבלים והלווין. עדותה בתיק 4000 נחשבה לאוהדת לראש הממשלה נתניהו, תוך שהיא מבקרת את החוקרים. הפרקליטות ביקשה להכריז עליה "עדה עוינת", אך הבקשה נדחתה.