סגור
לשכת התעסוקה לשכת ה תעסוקה אבטלה
לשכת התעסוקה. שיעורי תעסוקה גבוהים ושיעורי אבטלה נותרו זהים (Photo: Kobi Kuankas)

שוק העבודה ממשיך להפגין ביצועים חזקים: שיעור האבטלה במאי - 3.6% בלבד

לפי הלמ"ס, מדובר בכ-160 אלף מובטלים מכלל האוכלוסייה מגיל 15 ומעלה; שיעור התעסוקה נותר על 62% - רמה גבוהה למדי ביחס לנתון שלפני פרוץ הקורונה

שוק העבודה ממשיך להיות הדוק מאוד: שיעור האבטלה נשאר ברמה של 3.6% בלבד בחודש מאי (מנוכה עונתית), שהם כ-160 אלף עובדים מכלל האוכלוסייה מגיל 15 ומעלה. שיעור התעסוקה נשאר ברמה של 61.8%. שיעור המשתתפים בכוח העבודה (אנשים המעוניינים לעבוד, ש"א) עלה במעט לרמה של 64.2% (לעומת 64.1% בחודש הקודם). כך לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שהתפרסמו היום (ב').

1 צפייה בגלריה
אינפו שוק העבודה ממשיך להיות הדוק מאוד
אינפו שוק העבודה ממשיך להיות הדוק מאוד
שוק העבודה ממשיך להיות הדוק מאוד

שיעורי תעסוקה אלו נחשבים גבוהים למדי. לשם הדגמה, בשנת 2019 שקדמה לקורונה שיעורי התעסוקה היו נמוכים יותר ועמדו על כ-61% בממוצע. נתונים הללו הם כאמור מנוכי עונתיות, כלומר, הם מנטרלים שינויים עונתיים בשוק העבודה. הצורך בניטרול זה נובע מהעובדה כי גם בשוק העבודה יש מעין מחזוריות לאורך השנה, וישנם חודשים שבהם שוק העבודה נוטה להיות פעיל יותר, ולכן כשמבקשים לעמוד על מגמות עומק של שוק העבודה יש לנטרל את השינויים הללו.
עם זאת, ההסתכלות על הנתונים המקוריים, יכולה לחדד את ההבנה לגבי ההתרחשויות בשוק העבודה בחודש מאי. אוכלוסיית שוק העבודה גדלה בכ-12 אלף איש (גידול טבעי של האוכלוסייה), אך כוח העבודה גדל מהר יותר, ב-42 אלף איש (לפי הנתונים המקוריים: כוח העבודה עלה ל-64.1% לעומת 63.6% בחודש הקודם). מספר המועסקים בפועל גדל בכ-21 אלף, המשמעות היא שחצי מאלו שהצטרפו לשוק העבודה, טרם מצאו עבודה, אך הם מעוניינים למצוא כזו.
העובדה שיש עובדים רבים שהצטרפו לשוק העבודה אך לא מצאו עבודה, מגדילה את שיעור האבטלה שאינו מנוכה עונתית (שכן ההגדרה של "אבטלה" היא, אדם שנמצא בכוח העבודה אך לא מועסק, ש"ט) לרמה של 3.5% (לעומת 3.1% בחודש אפריל). אך כאמור, לפי חישובי הלמ"ס שינויים אלו הם מחזוריים וקשורים לדינאמיות פנימית של שוק העבודה.