יו"ר ההסתדרות: לממש מיידית את ההסכם הקיבוצי בענף השמירה - או שנשבות
יו"ר ההסתדרות: לממש מיידית את ההסכם הקיבוצי בענף השמירה - או שנשבות
לדברי ארנון בר דוד, אי מימוש ההסכם שנחתם במרץ 2021 "פוגע אנושות בענף האבטחה, הן בשחיקת המאבטחים, והן בקושי לגייס עובדים לענף"; הוא הוסיף כי אם ההסכם לא ייכנס לתוקף עד יום חמישי הקרוב, כל עובדי האבטחה והשמירה במדינה יפתחו בשביתה
יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד דורש מהמדינה לממש באופן מיידי את ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה ולהוציא לו צו הרחבה. במכתב ששלח ביום חמישי לשר האוצר אביגדור ליברמן ולשרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי, כתב בר דוד כי במידה שהדרישה לא תיענה, כך שההסכם ייכנס לתוקף עד יום חמישי הקרוב (3.2), כל עובדי האבטחה והשמירה במדינה יפתחו בשביתה בעוד שבועיים וחצי (15.2).
במכתב כתב בר דוד כי למרות שההסתדרות חתמה על הסכם קיבוצי עם הארגון הארצי של עובדי השמירה והאבטחה כבר במרץ 2021, ואף שהמדינה פרסמה לפני חמישה חודשים כי היא מתכוונת להוציא צו הרחבה – צו כזה טרם הוצא. לדבריו, "הדבר פוגע אנושות בענף השמירה והאבטחה, הן בהיבט של השחיקה ההולכת ונמשכת בשכרם השעתי של המאבטחים, והן בהיבט של הקושי לגייס עובדים לענף".
לפני כחודשיים פורסם ב"כלכליסט" כי ההסכם אינו מיושם עקב חוסר תיאום ממשלתי - ההסכם המקורי נחתם בלי מעורבות האוצר, והעלויות התקציביות שלו לא הובאו בחשבון. לפי הפרסום, גורמים ממשלתיים העריכו כי "בתוך כמה שבועות יוכלו לסיים את כל עבודת המטה, יימצא מקור תקציבי וההסכם יוכל להיכנס לתוקף". ואולם כאמור, מאז חלפו יותר מחודשיים.
לפי ההסכם הקיבוצי שנחתם, כלל המאבטחים ועובדי הביטחון במשק יקבלו שכר מינימלי שיעמוד על 10% מעל שכר המינימום. חלק מהעובדים יזכו לשכר שיגיע עד ל-80% מעל שכר המינימום, וזאת בהתאם להכשרה שעבר כל עובד. במסגרת ההסכם הוחלט גם על מתן שי בחגים בגובה 250 שקל לכל עובד, והעובדים ייהנו מקרן מיוחדת לרווחה ותרבות. סעיף נוסף בהסכם קובע כי המנוחה השבועית לעובד תהיה בין יום שישי ב-16:00 ליום ראשון ב-4:00 בבוקר, ומאבטחים שיעבדו בזמן המנוחה יזכו לתגמול נוסף.