סגור
אילוסטרציה פטיש בית משפט
ביהמ"ש אישר הסדר טיעון מקל (קרדיט: Canva)

נחשף בכלכליסט
קרטל ההסעות: ביהמ"ש אישר הסדר טיעון מקל לבעלי חברת רון-גל

רונן חירק, בעלי החברה מראש העין, הודה בתיאום מכרזים ממשלתיים בתחום ההסעות ונגזרו עליו 8.5 חודשי מאסר, לאחר שגויסו 2 עדי מדינה. חירק, שעבירת הלבנת ההון נגדו בוטלה בהסדר, לביהמ"ש: "לוקח אחריות על כל מה שקרה, ומתחרט"

שופט ביהמ"ש המחוזי בירושלים, מרדכי כדורי, הרשיע היום (ב') את רונן חירק, הבעלים של חברת ההסעות רון-גל מראש העין, בעבירות של צד להסדר כובל וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות במסגרת פרשת קרטל ההסעות.
כפי שנחשף ב"כלכליסט" לאחר גיוס שני עדי מדינה בפרשה, רשות התחרות וחירק, המיוצג על ידי עו"ד גלעד ברון, עו"ד שני רוזן ועו"ד רועי רם, הגיעו להסדר מוקדם מקל לגבי העונש – 8.5 חודשי מאסר וקנסות וחילוטים עליו ועל החברה של כ-2.5 מיליון שקלים. ביהמ"ש אישר לאחר ההרשעה גם את ההסדר.
פרשת קרטל ההסעות עוסקת בתיאום שיטתי של הצעות במכרזים ממשלתיים. בסך הכל זומנו לשימועים 16 חברות ו-18 נושאי משרה בחברות. על פי כתבי החשדות וכתבי האישום שהוגשו עד היום, החשודים קיבלו לכאורה במרמה כ-200 מיליון שקל ששולמו על ידי גופים הציבוריים שאת מכרזיהם הם תיאמו.
במהלך השנים 2018-2015, נטען, החברות ונושאי המשרה בהן תיאמו באופן שיטתי מכרזים שפורסמו על ידי רשויות מקומיות, בתי חולים ציבוריים וחברת החשמל. החברות הגיעו להסכמים שונים ביניהן לגבי החברה הזוכה, מחיר הזכייה, חלוקת הזכייה במכרז בין החברות ועוד. התיאומים בוצעו, בין היתר, באמצעות פגישות, שיחות טלפוניות והתכתבויות.
מדובר במכרזים להסעת תלמידים במערכת החינוך והחינוך המיוחד וכן מכרזים להסעת תלמידים ופעוטות בעלי מוגבלויות למוסדות שונים. המדינה משתתפת במימון שירותי ההסעות לתלמידים באמצעות העברת כספים ממשרד החינוך וממשרד הרווחה והביטחון החברתי לידי הרשויות המקומיות.
"אני מאד מצר על מה שקרה, אני לוקח אחריות על כל מה שקרה, ומתחרט", אמר חירק בדיון לפני מתן גזר הדין. "אני רוצה להתחיל את החיים הנורמליים שלי, את החיים של המשפחה שלי, לצאת מעולם חשוך".
"מדובר בהסדר מקל", הוסיפה התובעת מרשות התחרות, עו"ד אסנת שלזינגר, ב"התחשב בחומרת המעשים ובענישה הנוהגת וכן בהנחיה להחמיר את הענישה בעבירות של הסדרים כובלים אך מצאנו לנכון להקל ולהגיע להסדר בנסיבות"
"במסגרת החשדות בהודעת השימוע נכללו גם חשדות על חוק איסור הלבנת הון", אמר בדיון הסנגור עו"ד גלעד ברון, "ועלה בידינו לשכנע שאין להן מקום במסגרת כתב האישום הסופי. הדבר גבה מחיר מהנאשמים במהלך התקופה. העבירות הן מלפני כ-8 שנים. אני חושב שכל מי שנמצא באולם מבין, גם הנאשם, מה המשמעות של לחיות לצד תיק חקר כזה, הקושי העסקי שמתלווה לניהול עסק. הוא שילם על זה מחיר יקר במהלך השנים האחרונות".