סגור
ח"כ אביגדור ליברמן
ח"כ אביגדור ליברמן. "חקיקה מטורללת" (צילום: קובי קואנקס)

ליברמן על החוק לביטול עילת הסבירות: "שהקואליציה תעביר פה אחד, כמו בצפון קוריאה"

בשבוע הבא צפויה הקואליציה להעלות את החוק להצבעה בקריאה שנייה ושלישית. יו"ר ישראל ביתנו קורא לראשי האופוזיציה להחרים את ההצבעה: "אסור לנו לתת לגיטימציה לחקיקה שפוגעת בדמוקרטיה הישראלית ובחוסן הלאומי של אזרחי המדינה"

יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, קורא לראשי מפלגות האופוזיציה להחרים את ההצבעה על החוק לביטול עילת הסבירות. הקואליציה מתכננת להעלות את החוק לדיון ביום שני הבא, 24 ביולי, כאשר ההצבעה בקריאה השנייה והשלישית מיועדת להיערך למחרת.
מליאת הכנסת תכונס ביום ראשון הבא, 23 ביולי, כדי להתחיל בדיונים בחוק לביטול עילת הסבירות. בדרך כלל המליאה לא מתכנסת בימי ראשון. הפעם הוחלט לקבוע מועד דיון נוסף כדי להספיק לחוקק את החוק בקריאה השנייה והשלישית עד יום רביעי, 26 ביולי - ערב תשעה באב, שאמור להיות היום האחרון של כנס הקיץ בכנסת, שלאחריו תחל פגרת הקיץ שתימשך עד אמצע אוקטובר.
לקואליציה רוב של 64 מנדטים, ועל כן להתנגדות של 56 ח"כי האופוזיציה להצעת החוק אין משמעות מעשית. האופוזיציה בכנסת מפולגת: יו"ר יש עתיד יאיר לפיד ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ השתתפו בשיחות עם הליכוד בבית הנשיא והקפיאו אותן לפני חודש. לעומתם ליברמן ויו"ר מפלגת העבודה, ח"כ מרב מיכאלי, הביעו התנגדות לשיחות בבית הנשיא. נציגי ליברמן לא השתתפו כלל בשיחות, ונציגי העבודה פרשו מהן בשלב הראשוני.
ליברמן צייץ היום: "לאור התקדמות החקיקה החד-צדדית מצד הקואליציה, אני קורא לחבריי לאופוזיציה להחרים את ההצבעה על חוק ביטול עילת הסבירות כאשר יגיע לקריאה שנייה ושלישית במליאה. כך שהקואליציה תעביר את החקיקה המטורללת הזאת פה אחד, 64-0 כמו בצפון קוריאה. אסור לנו לתת לגיטימציה לחקיקה שפוגעת בדמוקרטיה הישראלית ובחוסן הלאומי של אזרחי מדינת ישראל״.


היום (א') בצהריים סיימה ועדת החוקה את ישיבתה שעסקה בחוק, ולח"כים הועבר הנוסח שיועלה מחר בפניה. הח"כים התבקשו להציג הסתייגויות לנוסח החדש עד מחר בשעה 07:00 בבוקר. הדיון בהנמקת ההסתייגויות יחל ארבע שעות לאחר מכן - בשעה 11:00.
הנוסח החדש שמהווה תיקון 5 לחוק יסוד השפיטה - בניגוד לדבריו של ראש הממשלה נתניהו בשבוע שעבר - אינו מרוכך, להפך. גם נציגי משרד המשפטים טענו כי הנוסח אף כולל החמרה: בית המשפט לא יוכל לדון בסבירות החלטה של הממשלה, ראש הממשלה והשרים שהתקבלה בממשלה. בנוסף לכך בית המשפט לא יוכל לדון במצב שבו שר המשפטים יריב לוין, העומד בראש הוועדה לבחירת שופטים, לא יכנס את הוועדה. חברי כנסת באופוזיציה מתחו ביקורת על הליך החקיקה החפוז בחקיקתה של הצעת החוק - אבל עמדתם לא התקבלה.