סגור
 מרכז השאיבה של מקורות ב כנרת
מרכז השאיבה של מקורות בכנרת (זהר שחר)

מקורות מרחיבה את ההסכם עם הסטארט-אפ ראפידה

מקורות תשלב במאות בריכות שלה את הטכנולוגיה של ראפידה, המאפשרת בדיקת תשתיות מבטון באמצעות רחפנים שסורקים את הקירות ושימוש בבינה מלאכותית לבחינת מצב התשתית. ההשקעה נאמדת בכמה מיליוני שקלים

מקורות מרחיבה את ההסכם עם הסטארט-אפ ראפידה (RAPIDA) המפתח יכולות לניטור אחזקת תשתיות המים. הטכנולוגיה של ראפידה מאפשרת בדיקת תשתיות מבטון באמצעות רחפנים שסורקים את הקירות ושימוש בבינה מלאכותית לבחינת מצב התשתית. המידע שנאסף נסרק והפגמים בבטון מקוטלגים בהתאם לפרמטרים שונים. ההסכם החדש כולל הרחבה של פעילות ראפידה למאות נוספות של בריכות של מקורות, כאשר עד היום החברה סקרה כ-100 בריכות של מקורות. ההשקעה החדשה נאמדת בכמה מיליוני שקלים.
למקורות יותר מ-700 בריכות מים העשויות מבטון בכל רחבי הארץ. הבריכות מאפשרות לאגור מים ובכך להקל על ניהול הביקוש למים בכל שעות היממה ולייעל את השימוש של החברה באנרגיה. מקורות היא צרכנית החשמל הגדולה בישראל, כאשר 4%-5% מסך החשמל המופק בישראל נצרך על ידי החברה. עם זאת, השימוש בבריכות המים מחייב תחזוקה שוטפת.
ההשקעה בחברת ראפידה אינה הראשונה, ובדצמבר 2021 נחתם הסכם מסחרי ראשון בין הצדדים להטמעת הטכנולוגיה במערך האחזקה השוטף של החברה. בשנה האחרונה בלבד נסרקו למעלה מ-100 בריכות, כך שהמערכת של ראפידה הפכה לחלק אינטגרלי ממערך האחזקה של חברת מקורות, ובעקבות ההטמעה המוצלחת הוחלט על השקעת המשך.
לדברי יוסי יעקבי, סמנכ"ל ההנדסה במקורות, "מדובר בטכנולוגיה חדשנות שמסוגלת לחסוך עלויות אחזקה תוך שימוש במערכי AI. מנוע הבינה המלאכותי של ראפידה מאבחן, ממפה, מודד ומקטלג כל פגם (חבוי או סמוי מהעין) בבריכות הבטון, נותן ציון לכל פגם, רכיב ובריכה ואף מאפשר הורדת דו"חות ותובנות לשימוש בקרב המהנדסים, מנהלי המרחבים וההנהלה של מקורות.
מלבד מקורות, ראפידה, בה משקיעה גם חברת ההנדסה שפיר, מנטרת תשתיות בטון נוספות. למשל, החברה ביצעה ניטור לאחר קריסת הלבנייה של בזן, סרקה החברה את הלבנייה השנייה וחלק הצפוני של כביש 6. בימים אלה החברה מתחילה לפעול גם באירופה.