סגור
נמל התעופה רמון אילת
נמל התעופה רמון (צילום: רויטרס)

פרסום ראשון
לראשונה: פלסטינים מהגדה יצטרפו לטיסה של חברה ישראלית ברמון

מחר צפויה להמריא משדה התעופה רמון טיסה של ארקיע ללרנקה שעליה יעלו לראשונה אי פעם גם נוסעים מהרשות הפלסטינית. לפי דיווחים, כעת יתאפשרו טיסות לטורקיה ולקפריסין, ובהמשך צפויות גם טיסות לשארם א-שייח' ולדובאי. נכון להיום, פלסטינים מהגדה שמעוניינים לטוס לחו"ל יכולים לעשות זאת רק דרך ירדן

מחר צפויה להמריא משדה התעופה רמון טיסה של ארקיע שעליה יעלו לראשונה אי פעם גם נוסעים פלסטינים מיהודה ושומרון. ל"כלכליסט" נודע כי כמה עשרות פלסטינים צפויים לטוס מחר בטיסה ללרנקה של ארקיע יחד עם נוסעים ישראלים.
בתקשורת הזרה פורסם כי ההחלטה לאפשר לפלסטינים לטוס משדה התעופה רמון התקבלה בעקבות ביקור ביידן בישראל. באותו דיווח נכתב כי מלבד טיסות לטורקיה ולקפריסין, צפויות בהמשך גם טיסות לשארם א-שייח' ולדובאי.
יו"ר ומנכ"ל ארקיע גדי טפר אמר ל"כלכליסט": "מחר תהיה הטיסה הראשונה של פלסטינים על תעופה ישראלית. אנחנו נעשה את כל מה שהבטיחו בהסכמה עם ביידן, הכל מנוהל על ידי מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש). אנחנו תיאמנו את הדברים וקיבלנו את האישורים לכל הדברים האלה, ואנחנו מברכים על כך כארקיע ואנחנו שמחים לארח אותם".
ל"כלכליסט" נודע כי על הטיסה צפויה לעלות קבוצה של יותר מ-40 פלסטינים שתטוס לכנס בקפריסין. "חלק מהאסטרטגיה של ארקיע משדה התעופה רמון היא שאנחנו רוצים להטיס את כל הנוסעים והתיירים שאפשר להטיס", הוסיף טפר.
לפני כשבועיים פורסם ב"כלכליסט" כי הקיץ אמורות לפעול "טיסות מיוחדות" של חברת אטלס לאנטליה בטורקיה ל"תושבי יהודה ושומרון מהרשות הפלסטינית" בלבד, אך היום הודיעה הרשות כי הטיסות "נדחו". הטיסה הראשונה, שהיתה אמורה לצאת מחר, בוטלה ברגע האחרון. ל"כלכליסט" נודע כי הסיבה לדחייה היא ביטול של חברת התעופה הטורקית אטלס, שהיתה אמורה להפעיל את הטיסה הייעודית לפלסטינים, וזאת עקב "בעיות תיאום".
נכון להיום, הרוב המוחלט של הפלסטינים שמעוניינים לטוס לחו"ל צריכים לעבור דרך מעבר אלנבי ולחצות את הגבול לירדן – ומשם לטוס דרך שדה התעופה בעמאן. תהליך זה לוקח זמן ממושך, ובמקרים רבים פלסטינים שיטוסו דרך עמאן ייאלצו לישון שם לילה לפני או אחרי הטיסה. הפיילוט מבקש להקל על חיי הפלסטינים בכך שיקצר להם את הנסיעה ואת מעבר הגבול, וכרגע הוא מיועד אך ורק לטיסות לטובת נופש.
הפלסטינים שיטוסו דרך שדה התעופה רמון לא יורשו להגיע לטיסות באופן עצמאי, אלא יצטרכו לעלות ביחד על שאטל שתארגן חברת התעופה בשיתוף פעולה עם חברת תיירות מקומית, ואת השאטל יאבטחו כוחות הביטחון הישראליים. כמו כן הם יצטרכו לעבור בידוק ביטחוני מקיף על ידי השב"כ.
בשנת 2019, לפני פרוץ משבר הקורונה, עברו בשדה התעופה רמון כ-450 אלף נוסעים בטיסות בינלאומיות, ובשדה פעלו חברות תעופה כמו ריינאייר, טרנסאוויה, ויז אייר ולופטהנזה, שהפעילו קווים שבועיים לכ-45 יעדים בעולם. עם פרוץ משבר הקורונה, הפעילות הבינלאומית של רמון שותקה כמעט כליל, ולמעט טיסות בינלאומיות בודדות ולא סדירות, פעל השדה בעיקר לטיסות פנימיות לאילת וכשדה משלים לנתב"ג בזמן מבצע "שומר החומות". עלות הקמת שדה התעופה ברמון עמדה על כ-1.7 מיליארד שקל.