סגור
סלטי שמיר טחינה הנסיך מוצרים עם סלמונלה
טחינת הנסיך (צילום: אוהד צויגנברג)

פרסום ראשון
טחינת הנסיך: בעלי התפקיד מבקשים למכור לטעמן, הבעלים מתנגדים

בעוד בעלי התפקיד שמונו ע"י בית המשפט מבקשים למכור את פעילות החברה לטעמן, בעלי טחינת הנסיך מתנגדים בתוקף וציינו בפני ביהמ"ש: "הצעת ההסדר שגובשה אינה מבטיחה את שיקום החברות, תוך העדפת מציע שהצעתו הכספית נמוכה ממציע שנתן הצעה גבוהה יותר"

למי תימכר פעילות חברת "הנסיך מפעל לייצור טחינה"? בעלי התפקיד שמונו מטעם בית המשפט מבקשים למכור את הפעילות לחברת המזון טעמן. זאת, בניגוד לעמדת קבוצת טחינת הנסיך ובעליה.
בעלי התפקיד הכוללים את מנהל ההסדר, עו"ד ליאור מזור וכונסי הנכסים מטעם הבנקים, הנושים המובטחים של החברות, עו"ד ישראל בכר ועו"ד רון חכים, מבקשים מבית המשפט לאשר להם להעביר את האחריות הניהולית והתפעולית במפעלי החברה לידי חברת טעמן שיווק מזון. זאת, לא יאוחר מה-9 במרץ. בעלי התפקיד פנו היום (ד') לבית המשפט וביקשו לקיים מחר (ה') דיון באשר למכירה ולא להמתין לדיון הקבוע ל-23 במרץ. בעלי התפקיד מציינים כי בקשתם הוגשה בהסכמת הממונה על חדלות פירעון. בעלי התפקיד מונו בעקבות בקשה לעיכוב הליכים שהגישה טחינת 'הנסיך' לפני כחמישה חודשים לאחר שנקלעה לחובות של כ-143 מיליון שקל. הבקשה הוגשה לפי תיקון 4 במסגרתו לא מתמנים נאמנים אשר משתלטים על החברה אלא ממונה מנהל הסדר.
1 צפייה בגלריה
מימין ליאור מזור עו"ד ישראל בכר ו רון חכים
מימין ליאור מזור עו"ד ישראל בכר ו רון חכים
ליאור מזור, עו"ד ישראל בכר ורון חכים
(צילומים: אורן שליו, תומר שלום )
בעלי התפקיד טענו כי "הבקשה מוגשת כבקשה דחופה, בשים לב לעובדה לפיה מפעל הטחינה מצוי בגירעון תפעולי, שמוחזק באופן בלעדי, מימונית על ידי הנושים המובטחים ותפעולית על ידי בעלי התפקיד, ללא כל מעורבות של בעלי המניות ובנסיבות אלה, לא יהיה ניתן להחזיק את המפעל עוד במצבו הנוכחי, מה שיוריד חלילה לטימיון וישמיד ערך אדיר לכלל נושי החברות בטווח הזמן המידי".
מבקשת בעלי התפקיד עולה כי ההצעה הגבוהה ביותר שנרשמה במסגרת ההתמחרות הייתה הצעת אס.אף.אס מאפים (מציע א') אשר הועמדה על סך של 10.6 מיליון שקל לצד השכרת נכסי המקרקעין מהם מקיימת החברה את פעילותה העסקית. מנגד, ההצעה הגבוהה ביותר שנרשמה במעמד ההתמחרות מטעם טעמן (מציע ב') הועמדה על סך של 10.4 מיליון שקל לצד השכרת נכסי המקרקעין. בעלי התפקיד תומכים בהצעת טעמן ולא בהצעת אס.אף.אס מאפים.
עוד נטען במסגרת הבקשה כי מנהל ההסדר הבהיר במעמד ההתמחרות שנערכה בסוף פברואר כי ההצעה הגבוהה ביותר שתאותר במסגרת ההתמחרות לא בהכרח תוכתר כהצעה הזוכה, וכן, כי לבעלי התפקיד יישמר שיקול הדעת איזו הצעה להביא לאישור בפני בית המשפט.
מנגד, טחינת הנסיך ובעלי מניותיה באמצעות עוה"ד חובב ביטון ועו"ד זכריא קאסם טענו כי בא כוחה מצוי בחו"ל ואין לקיים דיון מחר ו"במילא לא ניתן להעביר את המקל והמושכות בתפעול החברות לידי מציע, ללא תוצאות אסיפות הנושים והגשת בקשה סדורה".
עוד נטען כי "העלאת טענה דבר גירעוניות הפעלה, לשם קיום דיון בהול ומחטף לאישור העברת המושכות בניהול החברות לידי משקיע שזהותו נודעה לראשונה לחלק מהנושים שהשתתפו באסיפות הנושים רק ב-6 במרץ אחרי 18:00, אינה במקומה ואינה עולה בקנה אחד עם המקור הראשון להצעת ההסדר שכתב מנהל ההסדר, המצביעה על עודפים מהפעלה בתקופת עיכוב ההליכים וגביית חובות עבר בסך של כ-3 מיליון שקל".
עוד עולה כי טחינת הנסיך והבעלים הגישו בקשה לביטול ההליך העיקרי בו נקטו (הליך הגשת בקשת עיכוב הליכים לפי תיקון 4 המסייע לתאגידים שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה -ל.ד) . בין השאר נטען כי אסיפות הנושים התכנסו בחוסר סמכות וכי הצעת ההסדר שגובשה על ידי מנהל ההסדר והופצה לנושים אינה מבטיחה את שיקום החברות ופעילותן העסקית ממקום מושבן בכפר עיילבון, תוך העדפת מציע שהצעתו הכספית נמוכה ממציע שנתן הצעה כספית גבוהה יותר.
עו"ד חובב ביטון, בא כוח טחינת הנסיך מסר בתגובה: "לצד הצהרות בעלי התפקיד בחודשים האחרונים בנוגע להתעניינות משמעותית של מספר קבוצות מצאו בסופו של יום הצעה נמוכה שאינה ראויה כלל וכלל ובכל מקרה אינה על דעתם של בעלי השליטה בחברה. יובהר כי עסקינן בהליך לפי תיקון 4 ביוזמת בעלי השליטה. החלטת בעלי התפקיד לנהל מו״מ חשאי ולהביא לאישור הצעה נמוכה בניגוד לעמדת בעלי השליטה ותוך התעלמות מהם עומדת בסתירה למהות ההליך ולמעמדו של מנהל ההסדר ובחריגה מסמכויותיו. ביחס לכך הוגשה בקשה מתאימה לבית המשפט והיא עתידה לידון".