פרסום ראשוןבעקבות התנגדות נושים והמלצת בית המשפט: בקשת קרן הגשמה לעיכוב הליכים תימחק
פרסום ראשון
בעקבות התנגדות נושים והמלצת בית המשפט: בקשת קרן הגשמה לעיכוב הליכים תימחק
אחרי המלצת בית המשפט ועמדת המשקיעים, קרן הגשמה הודיעה לבית המשפט כי תמחק את הבקשה שהגישה לאחרונה לעיכוב הליכים ולמינוי מנהל הסדר. במקום תגיש הקרן בקשה לצו פתיחת הליכים לצרכי שיקום - במסגרתה ימונה לה נאמן
בעקבות התנגדות נושים והמלצת בית המשפט, קרן הגשמה הודיעה לבית המשפט המחוזי מרכז כי תמחק את הבקשה שהגישה לאחרונה לעיכוב הליכים ולמינוי מנהל הסדר, ותגיש במקומה בקשה לצו פתיחת הליכים לצרכי שיקום - במסגרתה ימונה לה נאמן.
הבקשה המקורית הוגשה לפי תיקון 4 לחוק חדלות פירעון המאפשר הקלות וסיוע לחברות שנקלעו לקושי בעקבות הקורונה ושבמסגרתה ממונה מנהל הסדר שאינו משתלט על ניהול החברה אלא מסייע בגיבוש הסדר חוב, אלא שבדיון האחרון השופטת עירית וינברג נוטוביץ הבהירה התנגדותה לבקשת עיכוב ההליכים באי כוחם של מאות משקיעים. היום (ג') הגישה קרן הגשמה הודעה לבית המשפט במסגרתה כתבה, "בהמשך לדיון שהתקיים ב-12 ביוני בבקשת החברה לעיכוב הליכים וזימון אסיפות נושים לשם גיבוש הסדר, קרן הגשמה מתכבדת להודיע כי החברה מסכימה למחיקת הבקשה ובמקביל תפעל להגשת בקשה לצו פתיחת הליכים לשיקומה הכלכלי". המשמעות היא כי בית משפט ימנה בהמשך נאמן לחברה שינהל אותה וההליך לא ינוהל תחת תיקון 4 לחוק חדלות פירעון.
בדיון בשבוע שעבר אמר עו"ד עומר נירהוד המייצג מאות משקיעים: "פנו אליי עשרות משקיעים בשאלה מה לעשות כך שאמירה כי המשקיעים אדישים לא נכונה. מרשיי סבורים שיש כאן בעלי מניות שלא מכניסים את היד לכיס וראוי שיכניסו, אני סבור שההליך הראוי ביותר זה לתת להנהלת החברה לנהל את ענייניה בפיקוח של נאמן שיוצע על ידי הממונה".
גם עו"ד רונן עדיני המייצג 72 משקיעים המנהלים במקביל תביעה נגד קרן הגשמה ע"ס 20 מיליון שקל, ציין בדיון: "אנחנו מתנגדים לעיכוב ההליכים", וכך גם עו"ד אוריאל זעירא המייצג משקיעים ובאי כוח נוספים המייצגים נושים.
נציגי הממונה על חדלות פירעון, עוה"ד אילון בריל וגלי עטרון ציינו בדיון בשבוע שעבר כי "אי אפשר לא להתרשם שיש חוסר אמון קשה בחברה. בנסיבות האלה זו אווירה שאני לא רואה איך אפשר להישאר במסגרת חלק י' (הבקשה שהגישה החברה במסגרת תיקון 4 -לד) ".
מנגד ציין עו"ד שלום גולדבלט, בא כוח קרן הגשמה כי "הבקשה הוגשה על ידי מנהלי החברה מתוך אחריות למשקיעי החברה שעדיין אמורים לקבל מהשקעותיהם סך של כ-180 מליון שקל ובמטרה להמשיך להפעיל את החברה לצורך כך. למרבה הצער, כפי שקורה לא אחת בהליכים כאלו, קולם של כ-1,141 המשקיעים שקיבלו את הבקשה לא נשמע".
כמו כן במהלך הדיון אמר חנן שמש, אחד ממייסדי קרן הגשמה שמכר לפני כמה שנים את השליטה בה: "לחברה אין כסף, עבדתי בלי שכר בכלל ואפשר לבדוק את זה".
קרן הגשמה העוסקת בניהול עבור קבוצות משקיעי נדל"ן בחו"ל פנתה לאחרונה לבית המשפט המחוזי מרכז בבקשה לעיכוב הליכים וזימון אסיפות לשם גיבוש הסדר לחברה. במסגרת הבקשה נטען כי לאורך שנות פעילותה, החברה ניהלה עבור קבוצות המשקיעים כ-245 פרויקטים (מעל 300 השקעות) בישראל, ארה"ב, אנגליה, קנדה, גרמניה, הולנד ועוד. נטען כי סך ההון שהושקע על ידי המשקעים בהשקעות השונות שבוצעו לאורך השנים עמד על למעלה מ-3 מיליארד שקל ושווים המוערך של פרויקטים עולה על 13.5 מיליארד שקל. הקרן טענה כי אין לה נושים. לפני מספר שנים המייסדים אבי כץ וחנן שמש נפרדו מהשליטה בקרן הנדל"ן הגשמה וכיום בעלי השליטה הם בין השאר איש העסקים האמריקאי יוג'ין מנדלוביץ ואליהו קנפלר.
הבקשה שהגישה הקרן במקור הייתה ייחודית במובן זה שנטען בה כי בשלב זה אין לחברה חובות ,אולם היא מגישה הבקשה לאור העובדה שהיא צופה שהיא תקלע לקשיים בקרוב מאחר והיא חווה משבר תזרימי.