סגור
מימין דני ברנד ובנו ליאור ברנד מייסדי רק בשר פנאי
מימין: דני ברנד ובנו ליאור ברנד, מייסדי רק בשר (צילום: עמית שעל)

צו הקפאת הליכים זמני לרשת "רק בשר": חובות של 10 מיליון שקל

הרשת הגישה בקשה לצו הקפאת הליכים עקב חובות. במסגרת הבקשה נטען כי הבעלים הזרימו מיליונים כדי למנוע את המשבר אליו נקלעה החברה, וכי הם מבקשים למנות נאמן שיפעל להבראתה ולא למכירתה

רשת המסעדות "רק בשר" נקלעה לקשיים כלכליים ולחובות של כ-10 מיליון שקל, ופנתה היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי בחיפה כדי שימנה לה נאמן ויוציא לה צו הקפאת הליכים. הרשת העסיקה בשיאה 150 עובדים, וכיום מועסקים בה כ-80 עובדים בסניפים שלה ברמת החייל בתל אביב, בחיפה ובראשון לציון. מטרת הפנייה לבית המשפט היא לפעול להבראת הרשת ולגבש הסדר עם נושיה. המסעדות פועלות כיום כסדרן, ובעלי הרשת מעוניינים להמשיך להפעילה ולא למכור אותה.
רשת "רק בשר" נוסדה לפני למעלה מעשור, בשנת 2008, על ידי הקיבוצניק והחקלאי דן ברנד (81) ובנו ליאור ברנד, שכיום מנהל את הרשת. במסגרת הבקשה שהגישה הרשת, באמצעות עורכי הדין מישל חזן, אלינוי דראי ושרון רוזנגרט ממשרד בסרגליק-חזן, נטען כי "בקשה זו למתן צו פתיחת הליכים מוגשת לנוכח סחרור כלכלי אליו נקלעו החברות, אשר אירע בעיקרו עקב משבר הקורונה שפקד את מדינת ישראל. ממחזור הכנסות של 26.5 מיליון שקל בשנת 2019 ירד מחזור ההכנסות בשנת 2020 ל-15.5 מיליון שקל, ובנוסף לכך סניף שנפתח ברחובות בעלות של מיליוני שקלים נסגר אחרי שלושה שבועות מיד עם פרוץ הקורונה".
עוד נטען בבקשה לבית משפט כי "הגם שהחברות ספגו מהלומה כבדה כתוצאה ממשבר הקורונה וירידה דרסטית בהיקף מחזורי המכירות בשנת 2020, הרי שהמדינה לא יצרה מנגנון פיצוי לחברות בהיקף המחזורים של החברות. עם זאת יודגש כי מדובר בחברות ותיקות ומובילות בתחומן, בעלות פעילות רווחית ובריאה במהותה".
מהבקשה עולה כי בעלי המניות ניסו לעצור את כדור השלג שנוצר והזרימו הון עצמי של כ-2.5 מיליון שקל. "יצוין כי לבעלי המניות אין נכסים כלשהם מהם ניתן להיפרע, וכל הכספים שהיו להם בקופת גמל או בפנסיה נפדו למען התנהלות שוטפת של הרשת, בכלל זה תשלומי חובות. נכון להיום, אין לבעלים נדל"ן/ נכסי מיטלטלין/ רכבים כלשהם שניתן להיפדות מהם", נטען במסגרת הבקשה. בעלי החברות לא משכו את משכורותיהם תקופה ארוכה ודאגו להזרים לחברות כספים מהונם הפרטי. כיום, גם כאשר לחברות הכנסות גבוהות - קשה עד בלתי אפשרי להשתקם ללא סיוע של בית המשפט כשמעל צווארן של החברות מתנופפת חרב נוכח החובות וההתחייבויות לספקים ולנושים שונים שהביאו עמם הסגרים בתקופת הקורונה".
הרשת מציינת בנוסף כי הפנייה לבית משפט נועדה לספק לרשת פסק זמן לתקופה קצובה, במהלכו תבצע הרשת תהליך התייצבות והתייעלות באמצעות הנאמנים שימונו שיביאו לפירעון מקסימלי של חובותיה. "יודגש כי מדובר בחברות ותיקות ומובילות בתחומן. פעילותן של החברות היא רווחית במהותן ולחברות קיימת תוחלת הבראה משמעותית", נטען.
הרשת ביקשה למנות לה לנאמן את עו"ד שי גליקמן. במסגרת הבקשה נטען כי הבן של מייסד הרשת, ליאור ברנד, שכיום הוא מנכ"ל הרשת, "לאחר שנים בהן לחם למען המדינה ולטובתה במסגרת יחידת שלדג, הצטרף לבקשת אביו להקים את מסעדת 'רק בשר' הראשונה בתל אביב. המסעדה נפתחה בקונספט ייחודי שזכה להצלחה רבה - כל לקוח ניגש לוויטרינה שבה הוא בוחר, בסיוע של קצב מומחה, את הבשרים אותם הוא יאכל במסגרת הארוחה במסעדה שיוכנו לפי טעמו האישי". עוד נטען כי בשנת 2019 עלויות המינהלה היו כ-240 אלף שקל לחודש, וכיום עלויות המינהלה עומדות על 50 אלף שקל בחודש (כולל שכר, הוצאות רכבים, ביטוחים וללא כל הוצאה מעבר).
השופטת בטינה טאובר נעתרה לבקשת רשת "רק בשר" והוציאה צו הקפאת הליכים זמני שיעמוד בתוקפו עד החלטה אחרת. משמעות הצו היא כי לא ניתן לפתוח או להמשיך בהליכים משפטיים נגד הרשת. כמו כן הוציאה השופטת צו האוסר לבצע פעולות בנכסי החברות. הדיון נקבע ל-26 באוקטובר.