המורות לנוער בסיכון השביתו את הלימודים לאחר ששכרן לא עלה שש שנים
המורות לנוער בסיכון השביתו את הלימודים לאחר ששכרן לא עלה שש שנים
דווקא 1,200 המורות של התוכנית לנוער נושר היל"ה מועסקות כמורות קבלן בתנאים גרועים בהרבה ממורים רגילים. במכרז למפעיל חדש לתוכנית הובטחו להן תוספות - אבל המכרז מתעכב ושכרן לא מתעדכן. כעת הן מאיימות בשביתה כללית
1,200 מורות תוכנית היל"ה המלמדות נוער נושר השביתו היום (ד') את הלימודים, במחאה על כך ששכרן לא עודכן מאז 2018. ברקע השביתה עומד המצב הבעייתי מאוד שדווקא המורות של נוער בסיכון הן מורות קבלן שזוכות לתנאים הרבה פחות טובים ממורים רגילים. המורות עברו לשביתה ארצית בת יום, לאחר ששורת עיצומים לא עזרו ובארגון "כוח לעובדים" המייצג אותן מזהירים שהצעד הבא יהיה שביתה כללית.
תוכנית היל"ה (השכלת יסוד ולימודי השלמה) מהווה את הכתובת האחרונה לנוער נושר ממערכת החינוך. כ-1,200 מורות מלמדות כ-8,000 תלמידים שנשרו ומנותקים ממערכת החינוך. הן מועסקות כמורות קבלן באמצעות החברה למתנ"סים. תנאי העסקתן מתאפסים בכל מכרז מחדש; שכרן נמוך ב-20% ממקביליהן בחינוך העל-יסודי הרגיל וחלקן מועסקות במתכונת שעתית, ללא שכר בחופשות משרד החינוך (ארבעה חודשים ללא שכר).
בתקציב המכרז החדש של התוכנית הובטחו להן תוספות שכר של 8%-28%, אבל אז התגלו בקיץ ליקויים במכרז, הוא התעכב והתוצאה היתה שהן לא קיבלו את התוספות. איגוד מורות ומנחות תוכנית היל"ה תקף את העובדה ש"דווקא עכשיו כששיעורי הנוער הנושר גדלים, בוחר משרד החינוך להתנער מהתלמידים הנושרים ומורותיהן. התרענו על כך בעבר ועכשיו התלמידים משלמים את המחיר".
שירה חייט, מורה בתוכנית, אומרת ש"מורות היל"ה היו הראשונות לחזור וללמד מאז תחילת הלחימה, במסגרות לנוער בסיכון. מאז קלטנו תלמידים מפונים מהצפון ומהדרום. המלחמה על כל תלמיד ותלמידה היא העבודה שלנו גם בשגרה. מביש לראות כיצד משרד החינוך ממשיך לראות בנו מורים ומורות "שקופים". צמצמנו עד עתה את פעולות המחאה, אך לאור אטימות משרד החינוך אין מנוס מהחרפת המאבק. לא נסכים עוד להתפשר על פרנסה הוגנת".
ראש ענף חינוך בכוח לעובדים עמרי פז אמר ש"התקציב לעליית השכר כבר אושר. כל שנדרש הוא לממש אותו. אין סיבה להתעמר במורות ובמנחות לאחר שכבר התקבלה החלטה שיש לשפר את שכרן. חשוב לזכור: בקרוב ייחתם הסכם קיבוצי למורים העל-יסודיים שיעמיק עוד יותר את הפער בין מורות היל"ה לבין מקבילותיהן בחינוך העל-יסודי. מהלך כזה רק יגביר את נטישת המורות, שחשיבות עבודתן ברורה מתמיד לכל".
ממשרד החינוך נמסר כי "המשרד פעל יחד עם האוצר על מנת שיוענקו למורי היל"ה תוספות שכר, וקידם מכרז העסקה חדש, הכולל תוספות שכר למורים, אך ההליך המכרזי טרם הגיע לשלבי סיום. רק לאחר שיושלמו כל ההליכים הנדרשים במכרז - יוענקו להם התוספות".