הכלכלן הראשי: עובד שפוטר יפסיד בעשור שלאחר מכן 26% מהכנסתו
הכלכלן הראשי: עובד שפוטר יפסיד בעשור שלאחר מכן 26% מהכנסתו
המחקר, שבחן מקרים של פיטורים המוניים, מצא כי 30% מהמפוטרים לא חוזרים לעבודה בשנה הראשונה אחרי הפיטורים, ו-7% לא חוזרים לעבודה כלל. הנזק הכספי עומד בממוצע על כ-60 אלף שקל בשנה בטווח הקצר ו-30 אלף שקל בשנה לאחר 11 שנים
עובד שפוטר מפסיד בממוצע 26% מהכנסתו הצפויה ב-11 השנים שלאחר הפיטורים, שהם שווי ערך ל-325 אלף שקל - כך עולה ממחקר של הכלכלן הראשי במשרד האוצר. 30% מהמפוטרים לא חוזרים לעבודה בשנה הראשונה אחרי הפיטורים, ו-7% לא חוזרים לעבודה כלל.
המחקר עשה שימוש באירועים של פיטורים המוניים בשנים 2009-1999. זאת, כיוון שפיטורים המוניים אינם מעידים בהכרח על איכות העובד המפוטר וכן כי אין בישראל נתונים מנהליים המבדילים באופן חד משמעי בין פיטורים להתפטרות.
תוצאות המחקר מצביעות על כך שההכנסה השנתית מעבודה של העובד צונחת בממוצע ב-45% בשנה הראשונה לאחר הפיטורים, עם התאוששות חלקית עם הזמן, עד לפער של 10%-20% בטווח הארוך. ירידה זו מתורגמת לאובדן ממוצע של 26% בהכנסה מעבודה על פני 11 השנים שלאחר הפיטורים, כאשר חלק מהעובדים עוברים לעבודה עצמאית לאחר אובדן המשרה. הנזק הכספי עומד בממוצע על כ-60 אלף שקל בשנה בטווח הקצר ו-30 אלף שקל בשנה לאחר 11 שנים (325 אלף שקל לאורך כל התקופה).
70% מהמפוטרים חזרו לעבוד בשנה שלאחר הפיטורים, ו-7% לא חזרו לעבודה כלל. כמחצית מהירידה בהכנסות מעבודה נובעת מירידה בשיעור התעסוקה בטווח הקצר והארוך. במקביל, יש עלייה בהכנסות של בן/בת הזוג של העובד המפוטר, אך היא מהווה פיצוי חלקי בלבד. משמעות נוספת של הנתונים היא ירידה בתוצר משום שהעובדים חוזרים לעבודות ברמה נמוכה יותר ואינם ממצים את יכולתם.