סגור

דעה
השיאים של פאינה קירשנבאום: אין אח ורע לשחיתות

השיטה שנחשפה היא תנועה תלת ממדית בין המגזר הציבורי, למגזר השלישי ולכיס הפרטי. כספי ציבור חולקו ככספים קואליציוניים לעמותות, כאשר בכירי ישראל ביתנו מתוגמלים על נדיבותם בחלוקת כספי כולנו

נדמה שמעולם לא הורשע איש ציבור בכמות אסטרונומית כזו של עבירות. פאינה קירשנבאום, לשעבר סגנית שר הפנים, חברת כנסת ומזכ"לית ישראל ביתנו, נדונה אתמול לעשר שנות מאסר.
לאחר שהורשעה ב־19 עבירות שוחד, שלוש עבירות מרמה והפרת אמונים, 15 עבירות הלבנת הון ושש עבירות התחמקות ממס. כל אלה בתשעה אירועים שונים.
לכן העונש התקדימי - הוא גם החמור ביותר עד כה בעבירות שוחד, אבל גם סביר ביחס לכמות ההרשעות, הסעיפים והאירועים.
1 צפייה בגלריה
פאינה קירשנבאום בית משפט היום
פאינה קירשנבאום בית משפט היום
פאינה קירשנבאום
(צילום: אוראל כהן)
את אביגדור ליברמן, הבוס הצנטרליסטי של ישראל ביתנו, לא ניתן למצוא בסיפור הזה. הוא לא ידע, לא שמע, לא ראה, ובטח לא האמין שאנשיו מסוגלים לדברים כאלה. היה אמנם עד, שאמר בשלב כלשהו בחקירתו כי "הכסף מגיע לכולם, לפאינה ומעלה", אבל הפרקליטות לא הצליחה למנף את קצה החוט הזה ולהובילו לליברמן.
השיטה שנחשפה היא תנועה דו־סטרית, ובעיקר תלת ממדית - בין המגזר הציבורי (מפלגת קואליציה), למגזר השלישי (עמותות) ולכיס הפרטי. כספי ציבור חולקו ככספים קואליציוניים־מפלגתיים לעמותות, כאשר בכירי ישראל ביתנו מתוגמלים על נדיבותם בחלוקת כספי כולנו.
ברמה הציבורית, דחה השופט ירון לוי את טענת ההגנה שמותר למפלגה לנתב כספים קואליציוניים כרצונה. "אל לו לבית המשפט ליפול ברשתו של עיוורון מקבל השוחד, ותפקידו להצביע בקול רם וצלול על עוצמת הפגם המוסרי ועל חומרת הנזק שיש במעשי עבירה, כגון אלה שבהם הורשעה הנאשמת, לדמוקרטיה ולחברה הישראלית", כתב בגזר הדין אותו סיכם בהגנה על השיא החדש שקבע: "הסנגור עמד בטיעוניו על כך שלעתירתה העונשית של המאשימה – 10 עד 12 שנות מאסר – אין אח ורע בענישה הנוהגת בעניינם של נבחרי ציבור שהורשעו בעבירות שוחד.
יש טעם בדברים אלה, ואולם בחינה מעמיקה של שורת האירועים בהם הורשעה הנאשמת, והשוואתם לעניינם של עובדי ציבור אחרים שהורשעו בעבירות דומות, מובילה למסקנה שאין אח ורע אף לעוצמת שחיתות הנאשמת כפי שהיא עולה מהיקף, ריבוי וחומרת מעשיה".