סגור

בלעדי
חברות בקבוצת בכר מבקשות צו עיכוב הליכים לאחר שצברו חוב של 310 מיליון שקל

לשלוש החברות העוסקות בתחום הנדל"ן פרויקטים לבניית למעלה מ-400 יחידות דיור. עורכי דין המייצגים את הקבוצה: "עצירה בהמשך הפעילות העסקית תוביל לפגיעה אנושה ברוכשי הדירות, בגורמי המימון השונים, לרבות ספקים וקבלני משנה, ועוד"

חברות בקבוצת הנדל"ן בכר הגישו היום (ד') לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה למתן צו לפתיחת הליכים להפעלת החברות לשם שיקומן. זאת לאחר שצברו חוב בסך של כ-310 מיליון שקל. החברות שהגישו את הבקשה הן נן קבוצת בכר נדל"ן, נן קבוצת בכר ביצוע והנדסה ונן קבוצת בכר נדל"ן 38.
במסגרת הבקשה טוענות החברות, באמצעות עורכי הדין חובב ביטון וזכריא קאסם, כי הן "עוסקות בתחום הנדל"ן (יזמות וביצוע), ויש להן פרויקטים משמעותיים לבניית למעלה מ-400 יחידות דיור, פרויקטים שעיקרם באזור המרכז (רמת השרון, הרצליה ותל אביב). עצירה או שיהוי בהמשך הפעילות העסקית של החברות יובילו לפגיעה אנושה בציבור רוכשי הדירות, בגורמי המימון השונים, לרבות ספקים וקבלני משנה, איחורים במסירת החזקה בדירות לרוכשי הדירות ועוד".
עוד עולה מהבקשה כי בפעילות העסקית של החברות שישה פרויקטים פעילים לבניית 324 דירות באזור המרכז. בידי החברה 10 פרויקטים נוספים שטרם החל ביצועם לבניית ומכירת 256 דירות חדשות. עוד נטען כי "בחודשים האחרונים הביעו מספר מתעניינים בעלי יכולת כספית מוכחת עניין בפעילות החברה, אולם עקב מצבה הפיננסי בשלב זה בחרו הנ"ל שלא להשקיע ו/או לרכוש פעילות ו/או מניות בחברה. נראה כי במסגרת ההליך, עת ייקצבו חובות העבר ובכפוף לאישור תוכנית לשיקום כלכלי, יהיה ניתן לקדם התקשרות עם אותם מתעניינים פוטנציאליים ברכישת חלק ו/או כלל פעילותה אגב אישורה של תוכנית לשיקום כלכלי". עוד נטען כי בעל השליטה הזרים לקופת החברות את כלל רכושו, ונכון לשנת 2019 העמיד מקורות אישיים בערך כספי מצטבר של 8 מיליון שקל.
1 צפייה בגלריה
עו"ד חובב ביטון
עו"ד חובב ביטון
עו"ד חובב ביטון
(צילום: אופיר אייב)
במסגרת הבקשה טענו החברות כי הן סובלות ממצוקה תזרימית קשה, שמקורה בהוצאות מימון כבדות והפסדים מצטברים במגזר הביצוע שבקבוצת החברות. "תחום הביצוע חוטף טלטלה קשה בשנים האחרונות עקב עלייה דרמטית בעלויות הביצוע, בחומרי גלם ותמחור בחסר שמקורו בחוסר יכולת לצפות את העלייה הדרמטית במחירי חומרי הגלם. יתר החברות בקבוצה נאלצו לשאת על גבן את הבור התזרימי ואת ההפסדים שמקורם בפעילות הביצוע. משכך, וכדי להתמודד עם הבור התזרימי, נאלצו החברות לפנות לקבלת אשראים מנותני אשראים שונים ומגוונים. בחלק ניכר מהמקרים האשראים הועמדו לחברות אחרות בקבוצה. בין החברות השונות בקבוצה ישנן ערבויות צולבות. קבלת אשראי חוץ-בנקאי הכביד על מצבן הפיננסי של החברות בנטל עלויות מימון גבוהות ונוספות", נכתב.