נחשף בכלכליסטתנאי השכר של עמיר פרץ בתע"א: 1.2 מיליון שקל בשנה, נהג, ראש מטה ומזכירה
נחשף בכלכליסט
תנאי השכר של עמיר פרץ בתע"א: 1.2 מיליון שקל בשנה, נהג, ראש מטה ומזכירה
פרץ ביקש עם היבחרו לתפקיד לכהן ב-100% משרה, לעומת 75% משרה של קודמו הראל לוקר; ליו"ר החדש אושר להביא עימו לחברה מלבד נהג, גם מזכירה וראש מטה; מינויו של פרץ אושר בממשלה למרות שנדחה בידי חברי ועדת גילאור
עלות שכרו של יו"ר התעשייה האווירית ׁ(תע"א) עמיר פרץ תעמוד על 1.16 מיליון שקל לשנה עבור 100% משרה. קודמו הראל לוקר כיהן בתפקיד ב-75% משרה ועלות שכרו עמדה על 750 אלף שקל לשנה.
כפי שנחשף בכלכליסט פרץ ביקש עם היבחרו לתפקיד לקבל שכר לפי 100% משרה. כעת מתברר כמה ירוויח בדיוק: 794 אלף שקל כשכר, ו-392 אלף שקל כהטבות נוספות, שני הסכומים לפני מס. משכורתו של יו"ר התע"א משולמת בדולרים, וחושבה לפי שיערו היציג של המטבע האמריקאי.
ועדת התגמולים של דירקטוריון תע"א ורשות החברות אישרו את שכרו את פרץ, שהיה צמוד למדד המחירים לצרכן, לפי כללי חוזי בכירים של רשות החברות. פרץ זכאי גם לרכב צמוד ולנהג על חשבון הלשכה, ויקבל גם אחזקת טלפון, קצובת ביגוד, חופשה שנתית, דמי הבראה, הטבות סוציאליות נוספות, המקובלות בחברה וכן הפרשות לביטוח פנסיוני וקרן השתלמות וכן תשלומי מעביד לביטוח לאומי.
לפרץ אושר להביא עימו לחברה מלבד נהג, גם מזכירה וראש מטה, והוא התחייב שלא להשתמש במתקני החברה לענייניו הפרטיים. בתפקיד ראש המטה שלו תכהן עזית סאלם אגוז, ששימשה כראש המטה שלו גם בתפקידיו בממשלה.
פרץ התחייב להקדיש את כל זמנו לחברה, ולשמש כיו"ר פעיל. כפי שנחשף בכלכליסט הוא השתתף בשבועות האחרונים בכמה אירועים שארגן ועד העובדים החזק בחברה, ומסייר במתקניה.
כזכור מונה פרץ בהליך חריג, ומינויו אושר בממשלה למרות שנדחה בידי חברי ועדת גילאור לאישור מינויי בכירים בשירות הציבורי בשל היעדר ניסיון עסקי מספק.