סגור

שיעור התעסוקה ירד באפריל ל-60.1% - הרמה הנמוכה ביותר זה חצי שנה

שיעור האבטלה בחישוב המצומצם עלה ל-3.6% במחצית השנייה של אפריל, אחרי שירד לרמה נמוכה במיוחד של 2.9% במחצית הראשונה של אותו חודש, כך עולה מנתוני סקר כוח האדם של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. למרות התאוששות המשק, שיעור התעסוקה לא מצליח להגיע לרמה שלפני הקורונה. הדבר נובע מכך שענפי התיירות והבידור עוד לא התאוששו וגם מהכמות הגדולה של משרות פנויות

נמשכת הנדנדה בשיעורי התעסוקה והאבטלה: שיעור התעסוקה (בני 15 ומעלה) בחישוב החודשי ירד מ-60.6% במרץ האחרון ל-60.1% באפריל (4.11 מיליון מועסקים), השיעור הנמוך ביותר מאז אוקטובר 2021. שיעור האבטלה בחישוב המצומצם עלה ל-3.6% במחצית השנייה של אפריל, אחרי שירד לרמה נמוכה במיוחד של 2.9% במחצית הראשונה של אותו חודש. כך עולה מנתוני סקר כוח האדם של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.


שיעור התעסוקה הוא שיעור האנשים העובדים מכלל בני ה-15 ומעלה. שיעור התעסוקה בחישוב החודשי עמד בפברואר 2020 (לפני הקורונה) על 61.1%. למרות התאוששות המשק, שיעור התעסוקה לא מצליח להגיע לרמה שלפני הקורונה - קל וחומר לעבור אותו. הדבר נובע מכך שענפי התיירות והבידור עוד לא התאוששו וגם מהכמות הגדולה של משרות פנויות.
1 צפייה בגלריה
לשכת התעסוקה לשכת ה תעסוקה אבטלה
לשכת התעסוקה לשכת ה תעסוקה אבטלה
לשכת התעסוקה
(צילום: קובי קואנקס)
שיעור התעסוקה בחישוב חצי חודשי עמד במחצית הראשונה של מרץ 2020 (לפני הקורונה) על 62.1%. שיעור התעסוקה בחישוב זה ירד מ-61.0% במחצית הראשונה של אפריל ל-60.9% במחצית השנייה. הפער בין הנתונים נובע ממדגמים שונים ומדרכי חישוב שונות.
שיעור האבטלה בחישוב המצומצם הקלאסי (בלתי מועסקים שמחפשים עבודה) עלה מ-2.9% (120 אלף איש) במחצית הראשונה של אפריל ל-3.6% (153 אלף איש) במחצית השנייה, זאת לאחר ירידה מ-3.7% במחצית השנייה של מרץ. כלומר המספרים מתנדנדים סביב שיעור נמוך מאוד, אבל אין מגמה.
שיעור האבטלה בחישוב המורחב של הלמ"ס עלה מ-4.4% (186 אלף איש) במחצית הראשונה של אפריל ל-5.1% (216 אלף איש) במחצית השנייה, זאת אחרי ירידה מ-5.3% במחצית השנייה של מרץ. היות שעברה יותר משנה מאז סוף הסגר האחרון ופתיחת המשק, ישנה שאלה אם עדיין רלוונטי להתייחס לאנשים שאינם מחפשים עבודה כאל מובטלים, ולא כאל בלתי משתתפים בכוח העבודה.
בחישוב חודשי, שיעור האבטלה בחישוב המצומצם ירד מ-3.4% (145 אלף איש) בחודש מרץ ל-3.1% (133 אלף איש) באפריל. שיעור האבטלה מסכם נתונים של כל התקופה, ולכן יכול להיווצר מצב שהשיעור החצי חודשי יעלה בעוד השיעור החודשי ירד. השיעור החצי חודשי כמובן מעודכן יותר מהחודשי, אבל גם יותר נתון לתנודות. שיעור האבטלה בחישוב המורחב, הכולל גם מובטלי קורונה שאינם מחפשים עבודה, ירד מ-4.8% (211 אלף איש) ל-4.7% (202 אלף איש).