חברים במועצת חכמי התורה של ש"ס: גם למי שלא לומד אסור להתגייס
חברים במועצת חכמי התורה של ש"ס: גם למי שלא לומד אסור להתגייס
במכתב שעליו חתומים 18 רבנים וראשי ישיבות, כולל הרב משה מאיה וראובן אלבז מש"ס, נכתב שאין לנהל משא ומתן על פשרות ואסור להסכים למסלולים חרדיים, יעדים ומכסות ולשירות אזרחי
חברים במועצת החכמים של ש"ס חתמו על מכתב הקובע שגם מי שלא לומד בישיבה אינו צריך להתגייס ואין לנהל משא ומתן לכל פשרה בנושא הגיוס. בין 18 ראשי הישיבות והרבנים החתומים על המכתב: הרב משה מאיה, שמוגדר כזקן חברי מועצת חכמי התורה; חבר המועצה ראובן אלבז, מי שכונה בעבר "גדול המחזירים בתשובה בימינו". כן חתום על המכתב ראש ישיבת פורת יוסף, מהישיבות הספרדיות החשובות ביותר, הרב משה צדקה.
במכתב נאמר ש"לדאבון לב דווקא בימים אלה החליטו רשויות המדינה להצית ריב ומדון לצאת במלחמה נגד ה' ונגד תורתו בגזרות שונות במטרה מכוונת להטמיע ולבלול את הציבור החרדי בתוך תרבות החיים החילונית. היה לא תהיה". הרבנים טוענים ש"זאת התוכנית הזדונית לחדור בתהליך ושלבים של יעדים ומכסות ומסלולים שילכו ויתגברו תוך כדי הסתגלות הציבור החרדי לכך במטרה להכניס תחת שליטתם את הציבור החרדי ולצמצם את מספר שומרי התורה".
הם טוענים ש"כבר הורו גדולי חכמי התורה בראשות הרב עובדיה יוסף זצ"ל כי אפילו הבחור שאינו במסגרת לימודים אסור לו ללכת לצבא לכל המסלולים השונים". לטענתם, "ידוע ומפורסם שגם כל המסגרות והמסלולים אשר הוגדרו כמתאימות לחרדים הובילו לפריקת עול ולעבירות החמורות שבתורה". הם מצטטים החלטות של ישיבה משותפת של מועצות גדולי התורה של שלושת המפלגות החרדיות מ-2014 ש"אסור להסכים לכל פשרות בנושא הגיוס ואין להיכנס איתם במשא ומתן כלל וכלל שכל פשרה תביא חורבן לדורות".
על רקע זה קובעים הרבנים ש"לא יעלה על הדעת להסכים על מכסות יעדים או מסלולים אזרחיים וכדומה אפילו לבחורים חלשים". הם מסבירים ש"הלכה היא שאין דוחים נפש מפני נפש", כלומר שלא מעדיפים בחור חזק בלימודים על נושר. לדבריהם, "לא נרתע מהליכה לבתי מאסר ומכל מיני סנקציות".
מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה ש"הוכח בפעם המיליון שכל הדיבורים של הממשלה על השתלבות איטית ומדורגת של החברה החרדית בנטל הגיוס היא קשקוש ושקר מוחלט. אחרי השבעה באוקטובר, הגיע הזמן להפסיק לאחז עיניים ולהשלות את הציבור במכסות ויעדים. יש חוק אחד לכולם".
ההוראה: להתחיל לפעול לגיוס תלמידי ישיבות
בחודש שעבר קבע בג"ץ בצו ביניים כי החל מה-1 באפריל אין לתקצב מוסדות חרדיים עבור 56,500 תלמידים שאיבדו את מעמד דחיית השירות. המשמעות היא ששליש מתלמידי הישיבות החרדיות ורוב תלמידי הישיבות הגדולות (ישיבות לרווקים) יאבדו את תקציבם. כן פקע בראשית החודש תוקף החלטת הממשלה למערכת הביטחון לא לגייס את תלמידי הישיבות ובגלל העתירות הממשלה לא הצליחה לחדש את ההחלטה. ראש הממשלה בנימין נתניהו מנסה להגיע לפני הדיון בבג"ץ במאי למתווה השתמטות שכולל יעדים.
היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרה מיארה הורתה ביום ראשון שעבר ליועץ המשפטי של משרד הביטחון, עו"ד איתי אופיר, להתחיל לפעול לגיוס תלמיד הישיבות. כן הורתה ליועצת המשפטית למשרד החינוך, עו"ד אילת מלקמן, לוודא שלא יהיה כל ניסיון לעקוף את הוראת בג"ץ על הפסקת המימון לכ-60 אלף תלמידי ישיבות שאיבדו את מעמד דחיית השירות.