מסתמן: המדינה תקצץ בתשלום למשכירי ה-Airbnb שמארחים מפונים
מסתמן: המדינה תקצץ בתשלום למשכירי ה-Airbnb שמארחים מפונים
על פי הודעה של שר התיירות חיים כץ בוועדת הכלכלה של הכנסת, הסכום שמועבר כרגע למפעילי הדירות, ועומד על 260 שקל למבוגר ליום, "לא סביר"; הבהיר כי יש להגיע להסכמות על "תעריף הוגן" - או שההסדר יבוטל
המדינה מתכוונת לשנות, או אפילו לבטל, את ההסכם שנחתם בין החשב הכללי באוצר להתאחדות מפעילי הדירות למגורים לטווח קצר - כלומר, דירות ה-Airbnb - ולהפחית את הסכום שהיא תשלם עבור אירוח מפונים בדירות. כך הודיע היום (ד') שר התיירות חיים כץ בדיון בוועדת הכלכלה בכנסת.
לפי הסכם שנחתם ב-23 באוקטובר, המדינה אפשרה, בנוסף למלונות וחדרי הארחה מסודרים, גם לדירות ה-Airbnb לארח תושבי יישובים שפונו מהצפון מהדרום, במסגרת ההסדר עם המדינה. במסגרת זו נקבע תעריף יומי לתשלום שתעביר המדינה לדירה שתארח מפונים, בגובה 260 שקל פלוס מע"מ למבוגר ו-160 שקל פלוס מע"מ לילד. כלומר, עבור משפחה של זוג ושלושה ילדים המדינה משלמת לפי הסכם זה 1,000 שקל (לא כולל מע"מ) לדירה ליום. כץ אמר כי "מדובר בתעריף לא סביר שמגיע ל-25 אלף שקל בחודש למשפחה (הכוונה לזוג ושני ילדים - ע.ק), רק עבור דיור".
כעת, גורמים במשרד התיירות אומרים שעל התאחדות הדירות להשכרה לטווח קצר להגיע להסכמות על תעריף הוגן או שההסכם יבוטל. בכל מקרה, הם מדגישים, אנשים יוכלו להתקשר באופן פרטני עם מי שהם ירצו לטובת מגורים ולשלם באמצעות המענק היומי שהם זכאים לו מהמדינה. כזכור, ביוזמת השר כץ נקבע כי אנשים שלא ירצו להתפנות לפתרונות האירוח על חשבון המדינה יוכלו לקבל מענק יומי בגובה 200 שקל למבוגר ו-100 שקלים לילד.
היום עדכן כץ כי עד כה הגישו 79 אלף איש בקשות לקבלת המענק היומי ובמשרד התיירות מציינים כי יש חפיפה של כ-20 אלף תושבים שנמצאים לפי הרשומות בבתי מלון ובמקביל הגישו בקשה למענק. ייתכן שמדובר באנשים שמבקשים לעבור ממלון לפינוי עצמי או בבקשות כפולות, שהמדינה תצטרך לבדוק. "בימים הקרובים המענק ישולם רטרואקטיבית לכלל הזכאים", אומרים במשרד.
כץ עדכן עוד כי במסגרת תוכנית המענקים יעוגן תשלום מענק גם לעובדים זרים שפונו ביחד עם האזרחים (למשל, מטפלים) וכמו כן הכוונה היא לייצר מנגנון תשלום תקופתי לטובת שימוש מעורב הכולל פינוי עצמאי בשילוב שהייה במלונות, כך שאנשים יוכלו לחלק את תקופת הפינוי כראות עיניהם.