התעריף שיקבלו מי שהתקינו פאנל סולארי מתייקר; בדרך: צ'ופר נוסף לבעלי גגות בגוש דן
התעריף שיקבלו מי שהתקינו פאנל סולארי מתייקר; בדרך: צ'ופר נוסף לבעלי גגות בגוש דן
בשורה טובה לבעלי פאנלים סולאריים: רשות החשמל מייקרת את התעריף שישולם למי שהתקין פאנל - במיוחד באזורי ביקוש. בנוסף, מתכננים ברשות להעלות עוד יותר את התעריף למי שיתקינו פאנלים סולאריים על גגות בגוש דן
רשות החשמל תעלה את התעריף שמקבלים יצרני חשמל סולארי באזורי הביקוש ב-4 אג' לקוט"ש. כך עולה משימוע שמפרסמת הרשות היום (ב') תחת מ"מ היו"ר יואב קצבוי שמסיים היום את תפקידו. הפרמיה תהיה תקפה ל-10 שנים.
בנוסף, מתכננים ברשות החשמל לצאת לשימוע נוסף בו תיקבע פרמיה גבוהה אף יותר למי שיתקין פאנלים סולאריים על גגות מבנים בגוש דן. כיום התעריף ליצרן המפיק עד 15 קילו-ואט בשעות שיא הייצור הוא 48 אגורות לקוט"ש. לרוב מדובר בשטח של בערך 160 מ"ר של פאנלים סולאריים. למתקנים גדולים יותר יש תעריף מורכב יותר בהתאם לסוג המבנה ויכולות ההפקה.
חיבור מבנים לפאנלים סולאריים באזורי הביקוש מהווה הפתרון היציב, הזול והמיטבי ביותר לפיתוח אנרגיה מתחדשת בישראל. על אף שבמבט ראשון נראה שלהתקין פאנלים סולאריים במרחבים הרבים של הנגב והעברת החשמל למרכז תאפשר פתרון להגדלת האנרגיה הירוקה בישראל, בפועל מדובר באפשרות בעייתית. ראשית, הקמת מרחבים רבים של עשרות אלפי דונמים בדרום הארץ תוביל לפגיעה משמעותית בשטחים הפתוחים ובמערכות האקולוגיות באזור. שנית, הולכת החשמל מהדרום למרכז כוללת תהליכי תכנון ארוכים ומסורבלים הפוגעים בסביבה באופן משמעותי. לכן, הקמת עוד פאנלים באזור הדרום תדרוש השקעה נוספת ברשת ההולכה, שתוביל לייקור הפרויקט.
במידה ותצליח המדינה לעודד חיבור של אזורי הביקוש לפאנלים הסולאריים יקטן הצורך בהשקעה ברשת ההולכה, כך שהתשלום הנוסף ליצרנים באזורי הביקוש ככל הנראה יחסוך בעלויות הכלכליות והסביבתיות של פיתוח רשת החשמל. הצורך בהקמת יותר מתקני ייצור חשמל באזורי הביקוש, בשל הקושי בפיתוח מערכת ההולכה, מוסכמת על כלל הגורמים העוסקים בתחום רשת החשמל בישראל ולכן מדובר בצעד מתבקש וחיובי. הוויכוח בין הגורמים נמצא באופן בו החשמל ייוצר, וכמה תחנות חשמל המונעות בגז טבעי יש להוסיף באזור.
עם זאת, גם חיבור כל הגגות בישראל לפאנלים סולאריים לא יספיק. על מנת שיהיה ניתן להסתמך באופן משמעותי יותר על אנרגיה סולארית יש להקים מתקני אגירה שיאפשרו ניצול של האנרגיה הנוצרת בשעות השיא גם בשעות הערב ובלילה. ללא מתקני האגירה בזמני השיא חשמל רב שיופק מהפאנלים יתבזבז. כיום עובדים בחברת מנהל המערכת נגה על מיפוי המקומות הפוטנציאליים האופטימאליים להקמת מתקני האגירה.